Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)  (Přečteno 6920 krát)

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2217
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #25 kdy: 12 Leden 2010, 15:15:12 »
tak to je pohoda, to si zbastlím :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1907
  • Chybovat je moje.
    • Zobrazit profil
    • Příložany Cé Zet
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #26 kdy: 12 Leden 2010, 15:25:01 »
tak to je pohoda, to si zbastlím :-)

Jen jestli máš ještě dost kalafuny :-)

Kamil Hanus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 221
    • Zobrazit profil
    • kamilhanus.cz
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #27 kdy: 12 Leden 2010, 21:17:26 »
Čau, tak ještě jedna otázka :) Je možný, že by se na ARM daly rozjet nějaký nenáročný x86 aplikace?
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2217
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #28 kdy: 13 Leden 2010, 08:18:52 »
Čau, tak ještě jedna otázka :) Je možný, že by se na ARM daly rozjet nějaký nenáročný x86 aplikace?

například?

Objednal jsem si Smart V5 (175-195 USD). Až přijde balíček, pokusím se napsat sem nějakou recenzi.
« Poslední změna: 13 Leden 2010, 08:34:18 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Kamil Hanus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 221
    • Zobrazit profil
    • kamilhanus.cz
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #29 kdy: 13 Leden 2010, 13:45:59 »

například?

Objednal jsem si Smart V5 (175-195 USD). Až přijde balíček, pokusím se napsat sem nějakou recenzi.
Ptal se mě na to kámoš tak nevim jestli to napíšu správně... Měla by to být Ultima Online
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

q66

Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #30 kdy: 13 Leden 2010, 14:14:03 »

například?

Objednal jsem si Smart V5 (175-195 USD). Až přijde balíček, pokusím se napsat sem nějakou recenzi.
Ptal se mě na to kámoš tak nevim jestli to napíšu správně... Měla by to být Ultima Online

na armu poběží skoro všechny x86 aplikace, jen se musí překompilovat pod ARMem :)

nebo emulovat x86 systém pod qemu.
sw engineer @ samsung research UK, efl developer
octaforge developer (https://octaforge.org)
freebsd user

Kamil Hanus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 221
    • Zobrazit profil
    • kamilhanus.cz
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #31 kdy: 13 Leden 2010, 14:18:34 »

na armu poběží skoro všechny x86 aplikace, jen se musí překompilovat pod ARMem :)

nebo emulovat x86 systém pod qemu.
Díky moc, tohle jsem potřeboval vědět... Takže se v tom Smartu zkompilujou zdrojáky?
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

rado3105

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #32 kdy: 13 Leden 2010, 21:47:36 »
Nie, kedze rozsirenst ARMu pride az tento rok a tipujem ze brutalna, hlavne s predstavenim Tegra2. Tak az ked bude vela zariadeni na trhu, zacnu ludia riesit kompilaciu na ARM rozsiahlejsie ako teraz. Je to s portovanim na ARM komplikovane, ak je program napisany v pythone, mal by ist rovnako na ARMe tak aj na x86, ak je napisany v C tak to treba zdrojovy kod vyrazne upravit. Ak sa mylim tak ma opravte.

q66

Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #33 kdy: 14 Leden 2010, 15:29:48 »

na armu poběží skoro všechny x86 aplikace, jen se musí překompilovat pod ARMem :)

nebo emulovat x86 systém pod qemu.
Díky moc, tohle jsem potřeboval vědět... Takže se v tom Smartu zkompilujou zdrojáky?

jo. Program, aby běžel, tak musí být zkompilovaný pro určitou architekturu(vyjímka jsou x86 aplikace na x86_64(ale i k tomu potřebuješ 32bit knihovny) a také interpretované programy, které se překládají za běhu(Python, Perl atd)) jinak se dá použít to qemu, ale je to pomalejší(o hodně)
sw engineer @ samsung research UK, efl developer
octaforge developer (https://octaforge.org)
freebsd user

q66

Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #34 kdy: 14 Leden 2010, 15:30:48 »
Nie, kedze rozsirenst ARMu pride az tento rok a tipujem ze brutalna, hlavne s predstavenim Tegra2. Tak az ked bude vela zariadeni na trhu, zacnu ludia riesit kompilaciu na ARM rozsiahlejsie ako teraz. Je to s portovanim na ARM komplikovane, ak je program napisany v pythone, mal by ist rovnako na ARMe tak aj na x86, ak je napisany v C tak to treba zdrojovy kod vyrazne upravit. Ak sa mylim tak ma opravte.

správně napsaný program půjde jak pod armelem tak pod normálním x86/64.

Si myslíš, že když se má překompilovat Gnome nebo Enlightenment, tak že se musí upravovat zdrojáky? ne, jen se to snadno překompiluje ;)
sw engineer @ samsung research UK, efl developer
octaforge developer (https://octaforge.org)
freebsd user

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2217
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #35 kdy: 14 Leden 2010, 15:36:51 »
Jinak.

Je možno tam doinstalovat
Skype?
Češtinu?
Ekigu?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

q66

Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #36 kdy: 14 Leden 2010, 16:19:07 »
Jinak.

Je možno tam doinstalovat
Skype?
Češtinu?
Ekigu?

skype ne, protože není dostupný zdrojový kód a Skype to pod armel nekompiluje.
češtinu? jistě.
ekigu? jasně, když je to open-source projekt.

skype by možná šlo v emulovaném systému pod qemu, jenže ta rychlost :P :D

ale myslím, že ke skype určitě jsou další alternativy
sw engineer @ samsung research UK, efl developer
octaforge developer (https://octaforge.org)
freebsd user

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2217
  • Díky všem za rady a tipy.
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #37 kdy: 14 Leden 2010, 16:20:34 »
ale myslím, že ke skype určitě jsou další alternativy

Například?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

LuciusMare

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1749
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #38 kdy: 14 Leden 2010, 16:34:30 »
Ekiga, a jabbim umí taky přenášet hlas.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

stricekfido

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #39 kdy: 14 Leden 2010, 20:42:05 »
takze firefox nebude problem? nebo ten je jen na x86? diky popr na DX se plati paypal nebo kartou ze?

LuciusMare

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1749
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #40 kdy: 14 Leden 2010, 20:43:37 »
Firefox mam i na sve nokii (arm) (te se cas rychle krati :() takze by nemel byt vubec zadny problem
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

stricekfido

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #41 kdy: 14 Leden 2010, 20:57:11 »
diky,docela premejslim ze prodam kaiusera a koupim tohle,preci jen linux na pc si s wm v mob moc nerozumi,na tomto nebude problem ani vzdalena plocha atd...jake mate zkusenosti s dodanim? nejaka doba?

rado3105

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #42 kdy: 16 Leden 2010, 19:36:36 »
z dealextreme trva vsetko vyse 1mesiaca, odporucam z tejto stranky: http://www.jiongtang.com/shop/, ludia su s tym spokojny a vraj to trva 2 tyzdne, a vzdy nieco pridaju ku zariadeniu

stricekfido

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #43 kdy: 17 Leden 2010, 18:32:53 »
a jak je to tam s placenim? stoji neco postovne? diky

rado3105

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #44 kdy: 17 Leden 2010, 20:52:51 »
postovne je zadarmo, platil som cez paypal. Neplatil som ani dan ani clo, rozumne napisali ze to je darcek:D.

Traban01

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #45 kdy: 11 Únor 2010, 07:45:12 »
Ahoj, chci ze zeptat na asi základní věci.
-Jak je to se zapínáním, vypínáním Smart1 5tky během dne? Jasně, ze začátku se nabootuje a pak se vypíná do sleep módu ???(když mám např UBUNTU 9.10), nebo jde vypnout a zapnout bez dalšího bootování? (například, když si ho dám do batohu, chci se po cestě metrem na něco mrknout, abych nečekal na dlouhý start, ale zařízení mi zaplo hned:-) Abych to vysvětlil, měl jsem v Palmu nahraný Linux, ale když jsem měl zařízení v batohu, byl lto asi sleep mode, a vybíjely se aku i při vypnutém zařízení.
Mám Palm ZIRE a ten jde zapnout vypnout okamžitě:-)
- co bluetooth, dá se spojit s mobilem, jako modem, abych si prohlížel web?
- co Flashplayer (asi nejde, když nemá zařízení SmartQ 3D akceleraci)_
Jinak o Smartku hodně uvažuju, ale tohle jsem v diskuzích zatím nevykoukal:-)
Díky :)
« Poslední změna: 12 Únor 2010, 07:25:29 od Traban01 »
Jak něco začnu v Linux diskuzích, chci to dotáhnout do konce a vyřešit, aby se ti co pak budou hledat řešení stejných problémů se měli čeho chytit a ušetřili čas:-) Nerad se koukam na neukoncene a nevyřešená témata v diskuzních fórech.

rado3105

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
    • Zobrazit profil
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #46 kdy: 12 Únor 2010, 13:59:23 »
Pridavam dalsie foto: google chrome, novy fbreader(podpora mnozstva novych formatov: vratane epub), upraven plocha, conky, odstraneny wbar.
foto:






PS: hej prepne sa do sleep modu, ale po case v sleep mode sa vypne. Da sa prepnut aj do stavu suspend. Ale tieto veci nemam overene, lebo ich nepouzivam. Kedze bolo skuskove nemal som cas moc laborovat, tiez planujem tam rozbehat internet cez huawei modem, davnejsie som to riesil ale boli tam problemy. Cez bluetooth by to malo ist, ale nemam to overene.

PS2: UMPC/PDA/herna konzola Pandora sa momentalne dostava do predaja, je to taktiez velmi zaujimave zariadenie(vacsia podpora ako smartq, sirsia zakladna pouzivatelov, dlhy vyvoj, kompletne otvorena, 3d akceleracia, vacsia RAM, vydrz: hranie,video-10h, hudba okolo 100h. Ma klavesnicu. Zapory: asi 2x vacsia a tazsia ako smartq - ale mozno si ju kupim ked sa zlepsi jej dostupnost.
« Poslední změna: 12 Únor 2010, 14:03:23 od rado3105 »

fenquick

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 225
  • Professional llama
    • Zobrazit profil
    • Linux User #487408
Re: Smartq5 - MID za 100eur(uzivatelska recenzia)
« Odpověď #47 kdy: 30 Srpen 2010, 21:42:57 »
Jakou verzi tam tlacite a jak je to pouzitelne?
******** Neděkujte mně! Poděkujte přitažlivé síle Měsíce! ********
.........................................................................................MacGyver