Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s upgrade  (Přečteno 950 krát)

Lui

• Aktivní člen
  • *
problem s upgrade
« kdy: 10 Ledna 2010, 01:49:51 »
Ahoj vsem, ted sem prisel ke kamaradovi, kterej ma na svem desktopu Ubuntu 8.04 a chtel to upgradnout. na 9.10. Normálně jsem pustil upgrade. Vše se staáhlo a pri instalaci se to seklo na nejakejch závislostech. Rebootlo se to a pak to mountovalo jen v RO, protoze tam byl stary kernel. Remountnul jsem to do RW nahodil sit a dal instalaci. Vzpouzel se kvuli zavislostem OO, ale s parametrem -f pokracoval. Sice uz se doinstalovalo spousta veci, ale stále ne vse. Stale se to mountuje RO. Kdyz napisu apt-get update a pak upgrade, tak mi pise, ze 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 176 not upgraded. Ale nezacne je upgrdovat. A nějak nevím jak z toho ven. Díky za radu.
Můj systém: Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Gnome.
Můj hw je IBM/Lenovo Thinkpad T60

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: problem s upgrade
« Odpověď #1 kdy: 10 Ledna 2010, 08:04:03 »
Vzhledem k tomu, že přímý přechod z 8.04 na 9.10 není možný, tak by mě zajímalo, jak jste postupoval.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 11 Ledna 2010, 09:59:36 »
"Upgrade" není to samé co "dist-upgrade". Jinak když vydržel teď na 8.04, proč nepočkal na 10.04? A tam by přechod byl podporován.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2010, 10:09:35 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,41040.0.html
Ja myslim, ze je to duveryhodna informace. Upgrade zatim neni vychytane a povazuju ho za jenom skodici. Ja nevim, proc nedokazete bejt spokojeni, kdyz mate distro vychytane a vsecko vam funguje... Tyhlety pulrocni distra Vas akorat naSerou!
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.