Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak volit přepínat bootovaní mezi 2ma HDD  (Přečteno 1287 krát)

cipisek

• Návštěvník
Jak volit přepínat bootovaní mezi 2ma HDD
« kdy: 11 Ledna 2010, 19:39:30 »
Ahojky,Mám  Hdd Oba Sata a na jednom Linux a na 2hém Win XP Do teď (asi rok)jsem to řešil tak že když jsem chtěl jít do Linuxu  tak před startem jsem vytáhl Sata kabel. Jak to mám udělat abych ty kabely nemusel vytahovat a při startu si vybral z Kterého Hdd chci spustit systém. To samé řeší i kamarád ale on má starý komp s ATA. děkuju za rady

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Jak volit přepínat bootovaní mezi 2ma HDD
« Odpověď #1 kdy: 11 Ledna 2010, 20:07:34 »
Ked v biose nastavis bootovanie z toho kde mas nainstalovany grub, tak tam nemas na vyber bootovanie ubuntu aj win.?
Alebo ked si instaloval ubuntu mal si pripojeny aj disk s win.?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

cipisek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Ledna 2010, 20:30:46 »
Ne měl jsem disk s win odpojeny, stejně budu muset Linux disk naformatovat a znovu nainatlovat protože mi system furt nekontrolovatelně padal diky grafice ktera nedrží uý ve slotu jak by měla a strácela kontakt s deskou a diky tomu mi furt padal systém, neustéle to při bootování opravolalo chyby ale steně se systém chové divně. neco nefunguje jak má, neco nejde spustit vůbec choví se prostě divně asi to na disku nechalo nějaké následky

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2010, 21:18:40 »
když ted nainstaluješ novej ubuntu a nebudeš odpojovat disk s win, tak se ti vytvoří spouštěč ve kterým na začátku vybereš do jakého systému chceš najet
Fire's in my soul, steel is on my side

zdenek_vz800

• Aktivní člen
  • *
    • Mac OnLine
« Odpověď #4 kdy: 11 Ledna 2010, 22:27:23 »
je samozrejme nekolik variant - nejlepsi je nainstalovat win a pak ubuntu - pak budes mit v grubu na vyber co chces spustit a nebo nainstaluj win s odpojenym jednim diskem a pak nainstaluj na druhy lin s odpojenym druhym diskem a pak vse zapoj a bootovani budes moci vybirat na urovni BIOS-u

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.