Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Samba - migrace Samba + Ldap  (Přečteno 2501 krát)

hama4tux

• Návštěvník
Samba - migrace Samba + Ldap
« kdy: 12 Ledna 2010, 15:12:32 »
Dobrý den,

Už jsem zkoušel pár configurací samba + ldap a naprosto mi to vyhovuje.
Teď se dostávám do bodu kdy se chystám převést stávající systém kde jsou hesla atd v /etc/passwd /etc/groups /etc/samba/smbpasswd

migrovat tyto udaje do LDAPu - který se chystám na server instalovat.

1) Když se zamyslím trošičku do předu - tak hostname -f = nesmysl brno.brno-cc dobudoucna se chystáme to sjednotit pod jednu střechu tak abych myslel trošku do předu tak bude vhodné přejmenovat to na jmeno_serveru.firma.int
2) Workgrupa samby to samé brno-cc = nepěkné
  • problém ale zpočívá v tom, že na tom mám přihlášených 130stanic s windows xp a když tu workgrupu změním, tak už se mi lidi nepřihlásí do domény

Máte někdo nějaký nápad jak by se tohle dalo provést? respektive jak změnit worgroup v sambě aniž bych musel jít a oběhnout 130 windowsáckých stanic?

Napadá mě jedna možnost - přepsat udaje v registrech... rozeslat vše vbs scriptem a poté přeconfigurovat sambu - jen si nejsem sure jestli to bude fugnovat- jestli se přihlásí... Byl bych rád kdyby zareagoval někdo s obdobnou zkušeností.

Děkuji

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Samba - migrace Samba + Ldap
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2010, 22:05:52 »
Tak nevím estli to chápu. Změna WORKGROUP v Sambě je přece v /etc/samba/smb.conf.
VBS psát neumím, jen baťáky :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

hama4tux

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Ledna 2010, 23:28:36 »
Ono nejde o změnu workgrupy v sambě, to je to poslední... jde o to že je tam do domény na ní připojených 130 stanic - když změním workgrupu v sambě - tak se mi 130 stanic nikam nepřipojí... žádná doména nic..

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2010, 00:03:51 »
Teď už to vypadá jinak, když si to člověk přečte podruhé. Bohužel neporadím  :'(
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.