Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NOD 32 pro Linux  (Přečteno 7627 krát)

sospik

• Návštěvník
NOD 32 pro Linux
« kdy: 12 Ledna 2010, 16:41:08 »
Co si o tom myslíte? má to cenu? nemá to cenu? a když tak prosím pomoct s instalací si nevím rady.. :D

http://www.eset.cz/produkty/eset-nod32-antivirus-pro-linux
« Poslední změna: 12 Ledna 2010, 17:18:53 od Kotrmelec »
čím jsem vím jenom já sám :))

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: http://www.eset.cz/produkty/eset-nod32-antivirus-pro-linux
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2010, 16:56:42 »
Skusil si si precitat ten ich user guide z tej stranky?: http://download.eset.com/manuals/ESET_EAVLIN_4_UserGuide_ENU.pdf
Ci sa Ti to oplati necham na Teba, nie je to nahodou platene, ked chces aktualizaciu databazy virusov?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: http://www.eset.cz/produkty/eset-nod32-antivirus-pro-linux
« Odpověď #3 kdy: 12 Ledna 2010, 17:20:29 »
Co si o tom myslíte? má to cenu? nemá to cenu? a když tak prosím pomoct s instalací si nevím rady.. :D

Pokud provozuješ např. mail server nebo nějakou firemní síť, pro kterou by se to mohlo hodit, instalaci jistě zvládneš. V opačném případě se na to ... :-)

play3man

• Aktivní člen
  • *
Re: NOD 32 pro Linux
« Odpověď #4 kdy: 12 Ledna 2010, 18:04:12 »

Inštalovať? Veď stiahneš súbor dáš naň práva a otvoríš. A prejdeš inštaláciou.
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

sospik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Ledna 2010, 19:10:53 »
Poslal: petergula

nezkusil, chtěl jsem radu jak to nainstalovat, ne jestli si mám přečíst manuál :) i tak díky, placený to není, je to beta verze, zkušební lhůta bude min měsíc... chtěl jsem to jen projet, jestli tam něco nenajdu :) takže díky

Poslal: Vojtěch Trefný

díky, četl jsem to dávno, opakování matka moudrosti.. přesto jsem tohle vím, ubuntu, linux os, jsem si vybíral právě kvůli tomu..

Poslal: mka
neprovozuji nic, pochopil jsem podle té beta verze a toho co mají na stránkách, že je to pro normální uživatele..

Poslal: play3man
hůů tak to jo :D a zkoušel si to takhle? když tak mi udělej návod na youtube, protože mně to tak nejde :D

NoWin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 12 Ledna 2010, 19:18:36 »

nezkusil, chtěl jsem radu jak to nainstalovat, ne jestli si mám přečíst manuál :) i tak díky, placený to není, je to beta verze, zkušební lhůta bude min měsíc... chtěl jsem to jen projet, jestli tam něco nenajdu :) takže díky

díky, četl jsem to dávno, opakování matka moudrosti.. přesto jsem tohle vím, ubuntu, linux os, jsem si vybíral právě kvůli tomu..

neprovozuji nic, pochopil jsem podle té beta verze a toho co mají na stránkách, že je to pro normální uživatele..

hůů tak to jo :D a zkoušel si to takhle? když tak mi udělej návod na youtube, protože mně to tak nejde :D
Tudíž antivirák vůbec NEPOTŘEBUJEŠ!

sospik

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 12 Ledna 2010, 20:29:03 »

Tudíž antivirák vůbec NEPOTŘEBUJEŠ!

to neřeší mouji otázku jak to mám nainstalvoat :D pokud by to byl deb tak to tupě odklikám ale nemá..

NoWin

• Host
« Odpověď #8 kdy: 12 Ledna 2010, 20:38:27 »
Ty jseš otravnej  ::)

1) cd /skožka/kams/soubor/uložil
2) chmod +x ./ueav.i386.linux
3) sudo ./ueav.i386.linux

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2010, 20:42:27 »
Ty jseš otravnej  ::)

1) cd /skožka/kams/soubor/uložil
2) chmod +x ./ueav.i386.linux
3) sudo ./ueav.i386.linux
presne takto :), popripade ak by si dotycny precital ten navod, co citat nechcel mal by napisane tam, ze ma kliknut na ten subor a sa mu spusti instalacia, potom licencne ujednanie, potom, ci chce tipicku alebo custom instalaciu ..., ale pan chce asi step by step navod(you tube) a najlepsie, aby mu to tlacilo mys po podlozke a klikalo zanho na tlacitka.
secondary/u svokrovcov:

play3man

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 12 Ledna 2010, 21:23:03 »

Áno skúšal som to takto a pekne sa mi to spustilo.
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 12 Ledna 2010, 21:50:19 »

Nejde mi len o to, ci je plateny program, ale ci je plateny update databazy virusov, lebo bez aktualnej databazy to nema cenu instalovat, ak antivirak, tak aktualizovany. Pri instalacii to chce od teba meno heslo pre aktualizacie, tam zadas co?
secondary/u svokrovcov:

sospik

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 12 Ledna 2010, 22:06:56 »
díky pánové na sto tisíckrát :D :D snad vypátrám něco na aktualizaci

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 12 Ledna 2010, 22:12:41 »
díky pánové na sto tisíckrát :D :D snad vypátrám něco na aktualizaci
Nezabudni, ze kradnut sa nema(to si radsej tu licenciu kup). Ale este radsej sa popozeraj po tej ubuntu wiki, ci nie je nieco vhodnejsie.
secondary/u svokrovcov:

sospik

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 12 Ledna 2010, 22:14:11 »

Nejde mi len o to, ci je plateny program, ale ci je plateny update databazy virusov, lebo bez aktualnej databazy to nema cenu instalovat, ak antivirak, tak aktualizovany. Pri instalacii to chce od teba meno heslo pre aktualizacie, tam zadas co?

tak to instaluju a nějaký login i heslo tam bylo.. bude to tou beta verzi :D

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 12 Ledna 2010, 22:33:08 »
Tak gratulujem, zabav sa na mesiac :) a napis nejake postrehy, nech to ma zmysel pre dalsich, co si to napr. mozno budu chciet aj kupit.

secondary/u svokrovcov:

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 13 Ledna 2010, 01:28:16 »
Tak gratulujem, zabav sa na mesiac :) a napis nejake postrehy, nech to ma zmysel pre dalsich, co si to napr. mozno budu chciet aj kupit.

Zatím se tomu nelze jinak než smát, bavíme-li se o domácí edici. Ale jednou to přijde.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

marecekk86

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 21 Ledna 2010, 01:43:05 »

Ahoj, neviem či ti pomôžem, ale ja osobne používam avast 4.8 aj na win aj na ubuntu a som spokojný ... je zadara a u aktualizácií je pravidelný update ...

Maculko

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 21 Ledna 2010, 17:29:42 »

tak ako poznam nod z Windowsu tak to je na 30 dni co sa ti aj databaza aktualizuje. Po 30tich dnoch treba stiahnut program znova a znova nainstalovat a ides dalsich 30 dni..... to nie je bug ESETu ide o ich obchodnu politiku lebo po chvili to kazdeho omrzi a kupi si normalnu verziu :D..... a co tak vychadzam z mojich skusenosti tak skor chytis virus do wine ako na Linux..... neviem ci ten antivir bude mat iny efekt ako spomalenie systemu...ale o par rokov kto vie :)

CZJKP1

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 20 Února 2010, 12:47:25 »
Tak postup mě funguje tento, je to pouze vzor, musíte použít vlastní už. jména a vlastní umístění

elektronka@CZJKP-Elektronka:~$ cd /home/elektronka/Stažené
elektronka@CZJKP-Elektronka:~/Stažené$ sudo su
root@CZJKP-Elektronka:/home/elektronka/Stažené# sudo ./ueav.i386.linux

nebo i takto:

elektronka@CZJKP-Elektronka:~$ cd /home/elektronka/Stažené
elektronka@CZJKP-Elektronka:~/Stažené$ sudo ./ueav.i386.linux

JEŠTĚ BYCH CHTĚL UPOZORNIT, ŽE PRAVDĚPODOBNĚ TO BUDE VYŽADOVAT VAŠE HESLO, JÁ TOTIŽ JSEM ZKOUŠEL ZPŮSOBY A PO INSTALACI JSEM PRO FORUM SESMOLIL NĚJÁKOU TU CESTU, TUDÍŽ JSEM TO MĚL JIŽ ODEMČENÉ, PŘI PSANÍ NEBUDE HESLO VIDĚT, ANI HVĚZDIČKY ANI HESLO, ALE TO ZNAJÍ SNAD VŠECHNY.

DÁLE UPOZORNUJI ŽE POSPUŠTĚNÍ INSTALACE SE NOD NEZAVEDE PŘÍMO DO SYSTÉMU, NÝBRŽ DO SLOŽKY VE KTERÉ BYL STAŽEN TENTO SOUBOR /V MÉM PŘÍPADĚ SLOŽKA STAŽENÉ/, NEZAVEDE SE TAM PŘÍMO ŽE JEJ LZE SPUSTIT, ALE INSTALAČNÍ SOUBOR .DEB ZE KTERÝM JIŽ LZE PRACOVAT SNADNO, PO JEHO ROZKLIKNUTÍ SE SPUSTÍ INSTALAČKA (DO SYSTÉMU) POMOCÍ SPRÁVCE SOUBORŮ, PO ÚSPĚŠNÉ INSTALACI SOUBOR .DEB ZMIZÍ.

ALESPOŇ TAK NĚJÁK TO BYLO U MĚ......

CESTU JSEM SESMOLIL POMOCÍ AMATÉRSKÉHO VIDEA (VE FRANCOUŽTINĚ) NA JŮTŮBE A POSTUPU CO UVEDL ČTENÁŘ
« Poslední změna: 20 Února 2010, 13:32:30 od CZJKP1 »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #20 kdy: 20 Února 2010, 13:02:11 »
Citace
elektronka@CZJKP-Elektronka:~/Stažené$ sudo su

Zbytečný krok  ;), btw jak spouštět soubory, případně chown/chmod (práva), je popsáno na wiki

a když už tedy tak proč jak root používat znova sudo  ;D

Citace
root@CZJKP-Elektronka:/home/elektronka/Stažené# sudo ./ueav.i386.linux

« Poslední změna: 20 Února 2010, 14:00:45 od Tadeáš Pařík »
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.