Zdravim vespolek.
Jsem takovy linuxovy nedochudce, zacal jsem si s Ubuntu hrat nejak na zacatku leta ale cca po mesici uz bylo u ledu, z nedostatku casu a nadseni

Ted jsem se ale docela odhodlal a rad bych pronikl dal.
No a moje dilema.
Starou instalaci Ubuntu jsem smazal (ale vypaleny ISO mam) a chtel jsem zkusit Edgy Eft.
Tak jsem si stahnul Kubuntu, taky jako ISO, ale 64bitovou verzi (chtel jsem vyzkouset jestli to poslape lepe).
No, moje zjisteni a reference na foru jsou takovy, ze radsi rychle zpatky k x86 verzi.
Ted ted tedy jestli je jednodussi nainstalovat Ubuntu 6.06 a zaktualizovat na Edgy z netu, nebo rovnou stahnout ISO Edgy v x86 verzi a instalovat z toho ? (resp. jakej objem dat bude cca ta aktualizace ? - i kdyz si rikam ze vyhledove bude asi tak jako tak lepsi to ISO ..)
Druha vec - po instalaci Kubuntu jsem chtel prihodit i GNOME, takze jsem ho rucne doinstaloval. Co bylo ale nepekny, jak se rozhodily vsechny nastaveni apod do defaultu. Rozliseni max VGA (vyreseno), neprimountovany disky (vyreseno castecne pres fstab, ale lama jako ja by to radsi mela tim automatickym zpusobem pri instalaci) a tak dale.
Da se tomuhle nejak zabranit ? Nebo je to nutna dan pri instalaci druheho prostredi ?
Diky za odpovedi a trpelivost s nami zacatecniky ...