Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prechod z Dappera na Edgy - lepsi stahnout ISO nebo aktualizovat?  (Přečteno 2038 krát)

Derek

• Návštěvník
Zdravim vespolek.
Jsem takovy linuxovy nedochudce, zacal jsem si s Ubuntu hrat nejak na zacatku leta ale cca po mesici uz bylo  u ledu, z nedostatku casu a nadseni :)
Ted jsem se ale docela odhodlal a rad bych pronikl dal.
No a moje dilema.
Starou instalaci Ubuntu jsem smazal (ale vypaleny ISO mam) a chtel jsem zkusit Edgy Eft.
Tak jsem si stahnul Kubuntu, taky jako ISO, ale 64bitovou verzi (chtel jsem vyzkouset jestli to poslape lepe).
No, moje zjisteni a reference na foru jsou takovy, ze radsi rychle zpatky k x86 verzi.

Ted ted tedy jestli je jednodussi nainstalovat Ubuntu 6.06 a zaktualizovat na Edgy z netu, nebo rovnou stahnout ISO Edgy v x86 verzi a instalovat z toho ? (resp. jakej objem dat bude cca ta aktualizace ? - i kdyz si rikam ze vyhledove bude asi tak jako tak lepsi to ISO ..)

Druha vec - po instalaci Kubuntu jsem chtel prihodit i GNOME, takze jsem ho rucne doinstaloval. Co bylo ale nepekny, jak se rozhodily vsechny nastaveni apod do defaultu. Rozliseni max VGA (vyreseno), neprimountovany disky (vyreseno castecne pres fstab, ale lama jako ja by to radsi mela tim automatickym zpusobem pri instalaci) a tak dale.
Da se tomuhle nejak zabranit ? Nebo je to nutna dan pri instalaci druheho prostredi ?

Diky za odpovedi a trpelivost s nami zacatecniky ... :)
« Poslední změna: 30 Července 2010, 03:43:13 od Anna Taliánová »

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Prechod z Dappera na Edgy - lepsi stahnout ISO nebo aktualizovat ?
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2006, 10:07:45 »
Kdyz nainstaluješ Dapper a budeš aktualizovat, tak se ti bude stahávat cca 700 MB a ne vždy se to obejde bez problémů takže rozhodně je jednoduší stáhnout ISO edgyho.
Když máš Kubuntu a nainstaluješ gnome tak by se ti měli zachovat i nastavení. Někde bude chyba, ale nevím kde.

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2006, 16:51:50 »
Okay, stahnu to ISO a uvidime, asi hned po instalaci zkusim doinstalovat KDE do Ubuntu a kdyz se nepovede, tak holt udelam instalaci novou :)

Jeste jedna vec - byla tu dost nedoporucovana aplikace Partition Magic na pripravu partiton pro Linux, tak by me zajimal nejaky jiny doporuceny nastroj (postup), jak to udelat co nejlepe ?
Mam na konci disku rezervovany misto, cca osm giga prave pro tyhle experimenty.
Stary Ubuntu jsem tam nejak bez vetsich problemu dostal, ale kdyz jsem instaloval Kubuntu (a dany oddil uz byl rucne smazany - takze zbylo jenom nealokovane misto), tak mi Kubuntu odmitalo spustit nejaky ten pokrocilejsi fdisk (nevim jak presne se ta instalacni verze jmenuje) a ja musel  tedy risknout volbu "aby kubuntu automaticky obsadilo nejvetsi volne misto" ( dost jsem se bal aby nesahlo do partice woknum nebo tak. ne ze bych mu krivdil, ale pred par lety pri experimentech se Suse a RH se mi neco podobnyho stalo).

Kde muze byt problem a jak tedy nejlepe pripravit partice pro instalaci ? Nejaka live distro jako kompetentnejsi alternativa k Partition Magicu ?

egro

• Návštěvník
    • http://egro.ic.cz
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2006, 17:09:20 »
Na pripravu disku mozes pouzit napr GParted LiveCD http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

EDIT: GParted je aj sucastou desktop cd ubuntu. Das normalne pustit ubuntu z cd a tam potom niekde v menu to je... Ked chvilku pockas pozrem na CD ako sa to presne vola... :)

EDIT2: Tak je to System -> Sprava -> Editor oddilu pro gnome

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2006, 17:54:33 »
Skvele :)
Diky za help, dotahnu to ISO a dam vedet jak jsem uspel.

Derek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Listopadu 2006, 21:07:29 »
Tak prima, Edgy Eft uz je doma ve verzi Ubuntu i386. Ted se tedy chystam na experimentalni doinstalaci KDE - jak na to spravne, aby se tedy zachovalo nastaveni ?
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install kubuntu?
Tak jsem to totiz delal predtim (akorat jsem instaloval GNOME do Kubuntu)

Dan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopadu 2006, 21:11:18 »
apt-get install kubuntu-desktop
« Poslední změna: 30 Července 2010, 03:41:52 od Anna Taliánová »

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
« Odpověď #7 kdy: 02 Listopadu 2006, 21:14:01 »
Já sem si našel a nainstaloval v synapticu (k)ubuntu-desktop.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.