Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OO 3.1 neustále padá a dokumenty nelze měnit, ani ukládat  (Přečteno 4340 krát)

Gecco

• Návštěvník
Omlouvám se za tetno příspěvek, který by patřil asi do jiné kategorie, kterou jsem zde nenašel.

Vím že toto téma sem asi nepatří, ale možná má souvislost mezi Linuxem a Open Office.

Mám linux - Ubuntu 9.10 Koala a s tím i poslední verzi OO. Po víkendové aktualizaci mi neustále padá Open Office a nelze do něj nic zapsat, kopírovat, soubor přejmenovat. Neumím si to vysvětlit. Po letech bezchybné práce to vypadá, jako by jeho konkurent měl být lepší alternativou. Používat Abiword je v tuto chvíli komfortnější, ale nepraktické.

Dokument sice spustí obnovu, pokusím se do dokumentu připsat poznámky nebo mazat obrázky a  po několika sekundách z monitoru zmizí bez uložených změn.

___________doplňuji: Všiml jsem si, že toto se stane poté, co do dokumentu zkopíruji nebo vložím hypertextový odkaz a obrázek.

Co s tím?

Děkuji za rady

MS
« Poslední změna: 15 Ledna 2010, 09:03:04 od Gecco »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: OO 3.1 neustále padá a dokumenty nelze měnit, ani ukládat
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2010, 22:10:06 »
určitě se vrátit k nižší verzi....
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2010, 22:29:27 »
Při takovýchto potížích se jako první doporučuje zkusit resetovat profil. Tzn. přejmenuj si /home/<tvuj-ucet>/.openoffice.org/3/user třeba na /home/<tvuj-ucet>/.openoffice.org/3/user.old a pak spusť znova OpenOffice. Objeví se obrazovka prvního spuštění a bude tam nějaký ten uvítací proces kterým projdeš. Kdyby to pak stejně nefungovalo, zkus si openoffice spustit jako root, co to udělá.

Gecco

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2010, 09:05:41 »
Při takovýchto potížích se jako první doporučuje zkusit resetovat profil. Tzn. přejmenuj si /home/<tvuj-ucet>/.openoffice.org/3/user třeba na /home/<tvuj-ucet>/.openoffice.org/3/user.old a pak spusť znova OpenOffice. Objeví se obrazovka prvního spuštění a bude tam nějaký ten uvítací proces kterým projdeš. Kdyby to pak stejně nefungovalo, zkus si openoffice spustit jako root, co to udělá.

děkuji,

zkusím to, ale nyní poprvé přiznávám svou neznalost. S linuxem pracuji už druhý rok, nemohu si ho vynachválit, přesto se za odborníka rozhodně nepovažuji.

Gecco

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2010, 09:21:55 »

děkuji,

zkusím to, ale nyní poprvé přiznávám svou neznalost. S linuxem pracuji už druhý rok, nemohu si ho vynachválit, přesto se za odborníka rozhodně nepovažuji.

zkusil jsem, ale asi dělám nějakou chybu. V terminálu se mi objevuje toto:

No such file or directory
gymnazium@Pracovna:~$

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2010, 09:27:11 »
Jestli je to pro tebe jednodušší, vytvoř si nový účet a vyzkoušej OO tam.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Gecco

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2010, 09:34:08 »
Jestli je to pro tebe jednodušší, vytvoř si nový účet a vyzkoušej OO tam.

Asi to bude jediné řešení,

děkuji

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2010, 09:37:43 »
E? Copak já vím co jsi zadal do terminálu když ti tam pak vyskočila tahle hláška? :) To ti vyskočilo když jsi chtěl v terminálu přejmenovat ten adresář nebo kdy? Jinak ten příkaz v terminálu by měl vypadat takto:
Kód: [Vybrat]
mv /home/gymnazium/.openoffice.org/3/user /home/gymnazium/.openoffice.org/3/user.old
To ovšem pouze v případě, že:
1) uživatel pod kterým ten OO zlobí je gymnazium Kdyby to byl jiný uživatel, tak si to přepiš
2) verze OO je 3. Koukni kdyžtak do adresáře /home/gymnazium/.openoffice.org jaký tam je adresář.

Není nutné to ale dělat přes terminál, můžeš to přeci udělat ve správci souborů (předpokládám v Nautilovi)

Gecco

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Ledna 2010, 10:54:22 »
aha, děk
E? Copak já vím co jsi zadal do terminálu když ti tam pak vyskočila tahle hláška? :) To ti vyskočilo když jsi chtěl v terminálu přejmenovat ten adresář nebo kdy? Jinak ten příkaz v terminálu by měl vypadat takto:
mv /home/gymnazium/.openoffice.org/3/user /home/gymnazium/.openoffice.org/3/user.old
1) uživatel pod kterým ten OO zlobí je gymnazium Kdyby to byl jiný uživatel, tak si to přepiš
2) verze OO je 3. Koukni kdyžtak do adresáře /home/gymnazium/.openoffice.org jaký tam je adresář.

Není nutné to ale dělat přes terminál, můžeš to přeci udělat ve správci souborů (předpokládám v Nautilovi)
[/quote

aha... děkuji, v terminálu jsem to zapsal špatně a vaši radu využiji až večer. Ve správci souborů jsem už nový účet vytvořil, ale protože teď jdu učit, vrátím se k NTB až večer

ještě jednou děkuji za radu a pomoc

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 18 Ledna 2010, 16:47:08 »

já mám podobný problém. a tuten návod mi nepomohl (navíc vůbec nechápu co to je... kde se vzal ten user.old..)
jaký je v tomto případě nejdnodušší postup k downgradu OO? balíků s OO je v synapticu docela hodně  ::) a ve správci softwaru si taky nejsem jistá jak postupovat, abych to nepokazila ještě víc  :-[
sama nevím, co jsem měla za verzi v 9.04  :D ale rozhodně mi nenabíhal červenou linkou...

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 18 Ledna 2010, 22:16:58 »
Ten postup co jsem popsal vychází z předpokladu, že je nějak poškozené nastavení OO. Proto se nenastartuje. Cílem návodu je, zlikvidovat ono nastavení a nechat OO ať si při startu vytvoří nové. Takže prostě najdi adresář s tím profilem a smaž ho, anebo (jak jsem psal výše) ho jen přejmenuj (na user.old). S největší pravděpodobností máš nastavení pro OO na tvém počítači uloženo tady:

/home/dredata_zizalka/.openoffice.org/3/user

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 19 Ledna 2010, 18:55:28 »
tak u mě to bude asi něčím jiným. Zkusila jsem ale stejně to padá. Zaznamenala jsem na zlomek sekundy okno s nějakým textem a jediné co jsem postřehla bylo "havaroval" a to si ještě možná vymýšlím  :D byla to fakt pikosekunda  ::)

napadlo mě to otevřít přes terminál, že by mohl být výmluvnější, ale vyskočil mi gedit s červeným upozorněním

Citace
Nelze otevřít soubor "/home/zizalka/Plocha/kart.odt" s kódováním znaků..... (zkusila jsem všechny 3 možnosti)

Zkontrolujte prosím, že jste se nesnažili otevřít binární soubor.
Vyberte z menu jiné kódování znaků a zkuste to znovu.

tak já budu hledat dál... ;)

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 19 Ledna 2010, 20:11:09 »
Tys zkoušela v terminálu otevřít soubor kart.odt a otevřel se ti gedit? Cos tam dávala za příkaz? A vůbec, tobě padá OO i když startuješ prázdný dokument nebo když poklepeš na ten dokument kart.odt?

OO z terminálu se spouští příkazem oofice + nějaký parametr. Prázdný dokument Writeru spustíš například takto:

ooffice -writer
Když by jsi chtěla z terminálu spustit přímo ten kart.odt tak potom takto:

ooffice -writer -o /home/zizalka/Plocha/kart.odt

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 19 Ledna 2010, 20:46:04 »
 :-[ aha, noo já jsem pořád stejná lama  ::) já nic než gedit zatím nedělala  ;D díky za osvětu

prázdný dokument se mi otevře,... ale zatím nemám potřebu nic psát, takže nevím jestli mi spadne nebo ne...
Já otevřu i ten kart.odt ale ten se otevře tak na 2sec. a pak spadne.

Zkusila jsem ten terminál:
zizalka@zizalka-desktop:~$ ooffice -writer -o /home/zizalka/Plocha/kart.odt
zizalka@zizalka-desktop:~$ warning: line 288: incompatible stripping characters and condition
warning: line 289: incompatible stripping characters and condition
warning: line 598: incompatible stripping characters and condition
warning: line 903: incompatible stripping characters and condition
warning: line 1312: incompatible stripping characters and condition
warning: line 1313: incompatible stripping characters and condition
warning: line 1314: incompatible stripping characters and condition
warning: line 1762: incompatible stripping characters and condition
warning: line 1763: incompatible stripping characters and condition
warning: line 1764: incompatible stripping characters and condition

Fatal exception: Signal 11
Stack:
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/ure-link/lib/libuno_sal.so.3[0x133275]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/ure-link/lib/libuno_sal.so.3[0x1333c8]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/ure-link/lib/libuno_sal.so.3[0x133463]
[0x630400]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libucpdav1.so[0x331b3b4]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libucpdav1.so[0x331f769]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libucbhelper4gcc3.so[0xa0d711]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libucbhelper4gcc3.so(_ZN9ucbhelper7Content19openWriteableStreamEv+0x235)[0xa13905]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libcomphelp4gcc3.so[0xc18eb5]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libcomphelp4gcc3.so[0xc1b78e]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libcomphelp4gcc3.so(_ZN10comphelper15MediaDescriptor14addInputStreamEv+0x19)[0xc1b879]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libswli.so[0xb279d33b]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libswli.so[0xb279c31a]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/program/libswli.so[0xb279fc82]
/usr/lib/openoffice/program/../basis-link/ure-link/lib/libuno_sal.so.3[0x12ac5b]
/lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0[0x2f480e]
/lib/tls/i686/cmov/libc.so.6(clone+0x5e)[0x54a8de]

má to tendence dělat obnovy, napíše, že obnova dokončena OK a když dám otevřít tak to spadne.

jinak - nijak zásadní soubor to není.... ale spíš mi jde o to, aby se mi to pak nestalo u toho zásadního...  ::)
je to kopie textu (vytvořila se z toho tabulka...) z internetu.

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 19 Ledna 2010, 22:03:24 »
Tak to už je na mě moc sofistikovaný problém, já jsem jen běžný uživatel. Podobný problém se řešil zde, zkus se inspirovat. Nebo se možná ozve větší odborník než já, který ti poradí. Já jsem v totiž v tomto případě se svými znalostmi v koncích :)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 20 Ledna 2010, 18:08:33 »
kouknu na to...
děje se mi to s každým dokumentem i jen obyčejný text... podařilo se mi zachytit tu havárii, ale ten výpis z terminálu je asi výmluvnější..

http://i588.photobucket.com/albums/ss322/dredata_zizalka/forum/chyba.png

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 20 Ledna 2010, 18:43:46 »
To jsou dokumenty vlastní nebo přenesené z jiného počítače a systému ?
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 20 Ledna 2010, 18:45:24 »
to jsou dokumenty dělané v Ubuntu 9.04 ten jeden je asi 3 dny před povýšením na 9.10 které proběhlo v neděli  ::) na jednom a téže stroji  :)

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 20 Ledna 2010, 19:26:52 »
A nebude to tým prechodom? Predsa len sa mohlo niečo pokaziť...

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 20 Ledna 2010, 19:52:44 »
osobně si myslím, že určitě  :)
ráda bych si klidně nainstalovala starší verzi OO ale nevím jak  ::)  ???

musím si udělat chvilku a zkusit tu chybu najít někde na netu  :-[

petemol

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 23 Února 2010, 19:30:44 »
ahojte,

mam ten isty problem. nainstaloval som si uplne na novo ubuntu 9.10. a teraz ked som si chcel skopirovat nieco do open officu tak ten po vlozeni textu mi ihned spadol. opakuje sa to stale dookola vobec nemozem nic ulozit v nom. Ma niekto nejake info preco to robi?
Or co treba urobit aby to islo
dik
P.

arrange

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 23 Února 2010, 19:50:39 »
Je to obyčejný text, nebo něco s formátováním apod.?
Zkoušels' to vložit jako Neformátovaný text?

petemol

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 23 Února 2010, 21:58:22 »
je to naformatovany text copy z web stranky. normalny napisany text mi ulozilo. 

arrange

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 24 Února 2010, 18:22:49 »
Je to fakt, 3.1 některé komplikované formátované html dokumenty nepobere, dokážu to replikovat na svém systému taky. Co vím, máš 2 možnosti
- kopírovat je jako neformátované;
- nainstalovat 3.2 - tam to prý funguje

petemol

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 27 Února 2010, 12:51:47 »
Caute,

problem vyrieseny preinstalovanim na open office 3.2. US version. http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-openoffice-3-2-in-ubuntu.html

P.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.