Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přehrávání DVD - programy  (Přečteno 3373 krát)

Jin

• Návštěvník
Přehrávání DVD - programy
« kdy: 14 Ledna 2010, 14:24:03 »
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký přehrávač mohu ještě nainstalovat k přehrávání DVD na notebooku kromě Brassera. Přes něj mi totiž nejdou přehrávat některá DVD, např. některá levnější z PNS. Mají nejspíše ochranu, přes kterou se Brassero v Ubuntu nedostane. Vyzkoušela jsem to i  na jiné verzi  Ubuntu na stolním PC a DVD se chovala úplně stejně. Tj. DVD nelze načíst, popř. ho někdy načte, ale nejde zvuk, atpod.
Než jsem nainstalovala vyšší verzi Ubuntu než 8.1, kterou jsem měla jako první, tak v nabídce byly dva přehrávače DVD/CD (asi mplayer - už nevím), ale nyní je již v nabídce pouze Brassero.
Děkuji za radu, moc zkušeností  s Ubuntu nemám.

premet

• Host
Re: Přehrávání DVD - programy
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2010, 14:46:58 »
Není Brasero vypalovací program ?  ::)
Na přehrávání DVD používám VLC  :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2010, 14:51:56 »
Pokud si nainstalujete libdvdcss2 (návod -- http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9%20form%C3%A1ty/P%C5%99ehr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD%20DVD), tak půjdou přehrávat ve všech přehrávačích.

Jin

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2010, 07:22:38 »
Děkuji  za rady, zkusím uváděné přehrávače nainstalovat.

Jin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Února 2010, 09:16:10 »
Tak jsem od té doby co jsem se naposled ozvala zkusila všechno. Pokud si nainstaluji libdvdcss2  dle rady Vojty Trefného, kolonka "Přidat" (program) se mi nezaktivizuje a tím vešekerá instalace skončí. Jsem v Ubuntu Nýmand a  prostě nevím co už udělat, aby mi šla přehrávat všechna DVD. Po kontrole přes co vlastně přehrávám DVD jsem zjistila, že jsem napsala blbost, nejedná se o Brassero (to je vypalovací prg), ale o Totem.
Vojtovi Trefnému jsem napsala i na osobní email, jeho rada mi připadala dost fundovaná, ale bohužel odpověď mi nepřišla.
Díky za radu.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #5 kdy: 03 Února 2010, 09:20:32 »
Neviem presne, čo myslíte tým, že pokiaľ si nainštalujete libdvdcss2, kolonka "Přidat" sa vám nezaktivizuje, ale skúste v terminále napísať: "sudo apt-get install libdvdcss2" alebo si nainštalujte VLC, ktorý by mal bežať i bez dodatočných kodekov, keďže všetky bežné obsahuje sám v sebe.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

pivasud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 03 Února 2010, 09:22:18 »
ja pouzivam xine a doposavad prehral vse :)
kubuntu 9.10

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Února 2010, 14:55:24 »
libdvdcss2 je jen knihovna a nikde ju jako program nenajdete. Nebojte. Ony programy ví, že ju máte v systému.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 13 Března 2010, 17:54:51 »
Zdravím. Mám trochu jiný problém, ale také se týká přehrávání DVD. Filmy na DVD přehrávám, ať už s VLC či Přehrávačem filmů, bez problémů. Potíže nastanou, když chci pustit DVD, které obsahuje více dílů na jednom disku (Červený trpaslík, Jistě pane ministře, apod.). Přehrávač filmů píše, že nemůže číst ze zdroje a VLC se tváří jako, že se ho to vůbec netýká. Není to fatální problém, protože DVD obvykle sleduji v televizi, ale mám rád, když vše běží jak má. Díky za případnou pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.