Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: treba antivirak? ako skrit disket. mechaniku  (Přečteno 1200 krát)

MarcelStehlik

• Návštěvník
treba antivirak? ako skrit disket. mechaniku
« kdy: 14 Ledna 2010, 23:25:39 »
Mám dve obsahovo úplne odlišné otázky, ak tu už sú tak sa hlboko ospravedlňujem.

1. Treba na Ubuntu anti-vír, antispyware atď. to že Linux je bezpečný OS ktorý nepotrebuje antivirák je už minulosť? Bo na internete vidím čoraz častejšie diskusie spájajúce pojmy anti-vírus a linux.
2. Ako sa dá skryť disketová mechanika? Povedať pravdu Linux vidím prvýkrát (inštaloval som ho na starší PC) a som z neho dosť vykockovaný, nie v zlom len sa proste neviem orientovať, nezvyk.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: treba antivirak? ako skrit disket. mechaniku
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2010, 23:47:54 »
1) Minulost to není. Já se řídím heslem "důvěřuj, ale prověřuj", a čas od času zkusím nějaký antivirový test. Vždy jsem ale zklamaný, poněvadž to žádné viry nenajde. A systém se nezpomaluje, nejsou v něm řádné podezřelé procesy, prohlížeč se nechová divně, apod.. Zkrátka, viry nejsou.

2) Jak to myslíte? Můžete to rozvést?
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2010, 23:54:03 »
ad 1: http://wiki.ubuntu.cz/Antivirus
ad 2: Třeba odepsat ji z fstabu: http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku/fstab ale asi by to bylo lepší rozvést jak říká Firzen.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2010, 00:13:24 »
ad 2.) nie je lepsie ju vypnut v Setupe (BIOSe)?

MarcelStehlik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2010, 00:00:50 »
proste disketovu mechanicku nemam a on ju nejakym zazracnym sposobom najde aj tak, ako nie ze by mi to vadilo nejako extra len je to take divne ked vam najde disk, dvd-mechaniku a aj disketovu ktoru fyzicky nemate ...

este ak smiem budem pokracovat v serii "blbych" otazok :D doma mame taku malu rodinnu siet a ked sa chcem dostat na subory zdielane na druhom pc tak pyta heslo a prihlasovacie meno co je OK ale aj domenu a kedze pc nie su v domene ale klasicky p2p tak ako mam potom postupovat? to iste je aj s tlaciarnou ta je zdielana na jednom pc a ked sa chcem k nej dostat? (na tom pc je win vista)

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2010, 01:53:53 »
proste disketovu mechanicku nemam a on ju nejakym zazracnym sposobom najde aj tak, ako nie ze by mi to vadilo nejako extra len je to take divne ked vam najde disk, dvd-mechaniku a aj disketovu ktoru fyzicky nemate ...

este ak smiem budem pokracovat v serii "blbych" otazok :D doma mame taku malu rodinnu siet a ked sa chcem dostat na subory zdielane na druhom pc tak pyta heslo a prihlasovacie meno co je OK ale aj domenu a kedze pc nie su v domene ale klasicky p2p tak ako mam potom postupovat? to iste je aj s tlaciarnou ta je zdielana na jednom pc a ked sa chcem k nej dostat? (na tom pc je win vista)
ad FDD: nie je mi jasne, ci si ju skusil vypnut v biose, alebo zmazat z fstab,  ako Ti radili.
ad dalsia otazka/otazky, nebolo by lepsie zalozit nove tema/temy? Tazko sa niekomu potom bude hladat, ak bude mat problem s tvojimi dalsimi problemami a odpoved by bola napr. v tvojom vlakne. Predtym vsak pouzi hladanie tu na fore, wiki a na google. Ospravedlnovat sa nemusis a ani pisat pri kazdom dotaze ze je "blby", obcas aj blba otazka pomoze x ludom. Skus zacat tu http://wiki.ubuntu.cz/S%C3%AD%C5%A5ov%C3%BD%20tisk/z%20Ubuntu.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.