Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Fleška se nepřipojí na první pokus...  (Přečteno 1330 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Fleška se nepřipojí na první pokus...
« kdy: 15 Ledna 2010, 10:04:06 »
Od minulého týdne (od 8.04) se mi USB fleška většinou nepřipojí na první pokus. Jen se rozsvítí, potom rozbliká a nic. Když jí dám do jiné USB díry, tak se to opakuje a na druhý až pátý pokus se připojí. Někdy se objeví na ploše, ale nejde zobrazit obsah a po chvíli opět zmizí. Děje se to ve všech šesti USB dírách přibližně stejně s různými typy flešek různých výrobců. Děje se to i při různých FS na fleškách (FAT32, ext2, ext3). Ubuntu 8.04.03.

Co s tím?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Fleška se nepřipojí na první pokus...
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2010, 10:08:07 »
Jak stará ta fleška je? Osobně bych si tipnul, že pomalu, ale jistě, odchází do křemíkového nebe.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2010, 10:20:44 »
Jak stará ta fleška je? Osobně bych si tipnul, že pomalu, ale jistě, odchází do křemíkového nebe.

Flešek mám plnej šuplík, většinou jsou úplně nové.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2010, 10:22:59 »
Pokud se rozblika, tak jsem si temer jisty, ze v systemu zanecha aspon nejakou stopu.
Kód: [Vybrat]
dmesg | tail napovi, co se deje.

mozna by zformatovani mohlo oddalit jeji skonani...
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2010, 10:27:46 »
Jinak, mám desítky nových flešek. Dáváme je jako reklamní předměty. Kromě toho plnej šuplík různých. Na notebooku fungují bez větších problémů, u kolegyň na starém OS také, ale na jednom stroji poslední dva týdny ne a ne....
Fak je ten, že tam mám připojeny do USB dva skenery, dvě tiskárny, telefon, mobil atd, ale to mám takto už rok...

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2010, 11:32:30 »
Už jsem na to přišel. Chyba není v Ubuntu, ale flešky zlobí, když je zároveň přes USB připojena tiskárna Minolta MagiColor. Když je tiskárna odpojena, či vypnuta, funguje USB bez větších problémů.

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2010, 14:14:16 »
Už jsem na to přišel. Chyba není v Ubuntu, ale flešky zlobí, když je zároveň přes USB připojena tiskárna Minolta MagiColor. Když je tiskárna odpojena, či vypnuta, funguje USB bez větších problémů.
Že by snížené napětí??
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.