Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: existuje v nautilu neco jako view ? [vyřešeno]  (Přečteno 1345 krát)

jusuf

• Návštěvník
existuje v nautilu neco jako view ? [vyřešeno]
« kdy: 15 Ledna 2010, 21:55:15 »
Ahoj,

pokusim se vysvetlit o co mi jde. Mam filmy na pc ulozeny na 5ti ruznych filesystemech (v ruznych podadresarich). Mam ale problemy s prehledem, kde mam co ulozeny, nemuzu stale neco najit atd... Chci se proto zeptat. Existuje neco jako nejake view kde by se zobrazovaly vsechny filmy bez ohledu kde jsou fyzicky ulozeny (filesystem).  Jde neco takoveho docilit primo v nautilu nebo nejakym jinym souborovym managerem/pluginem apod. ?

Zkousel jsem media centrum xbmc - kde jsem vytvoril library (z 5ti ruznych filesystemu), vizualne hezky, ale nestabilny a pro muj ucel asi zbytecny moloch.

Jo a Ubuntu mam 9.10.

Diky za kazdy napad.
« Poslední změna: 26 Ledna 2010, 23:06:30 od kiklhorn »

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
Re: existuje v nautilu neco jako view ?
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2010, 11:36:04 »
Kvôli torrentom, triedeniu atd. mám fyzicky filmy kde tade. Mám vytvorený jeden priečinok s odkazmi na filmy.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2010, 13:30:02 »
Možná by ti pomohl příkaz "ln -s" - symbolické odkazy. Na ploše si třeba vytvoříš adresář "Filmy" a vlezeš do něj.
Kód: [Vybrat]
cd ~/Plocha
mkdir Filmy
cd Filmy

dále vytvoříš symbolické odkazy na adresáře kde jsou filmy, např.:
Kód: [Vybrat]
ln -s /media/disk/Filmy Filmy_disk
ln -s /media/disk/Filmy/seriály Serialy_disk
ln -s /media/data/filmy Filmy_data

V tomto případě se dostaneš přes složku "Filmy" na své ploše do všech adresářů s videjkama. Nevýhoda je, že všechny filmy nejsou v jednom adresáři. To je možno řešit přes nějaký skriptík.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

jusuf

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2010, 22:10:55 »
Dik za odpovedi. Ja to ted mam resene pres ty symlinky a na plose mam odkazy na Filmy1-5 ale neni to idealni (musim si pamatovat ktery film mam ulozeny na kterem filesystemu=pod kterym symlinkem). Jedine jak me to jeste napadlo vylepsit je nejakym skriptem nalinkovat napr. vzdycky po spusteni primo vsecky filmy (kazdy film samostatny link) do jedne slozky napr. Filmy_all. S tim vyledavanim by to asi taky slo, ale zase vsecky filmy nejsou avi, nektery mam mkv, mpg, atd...
Chtel jsem prave vedet jestli neexistuje najake jine lepsi reseni, napr. neco jako view u databazovych systemu apod.

Takto rozhazet filmy na 5 filesystemu nebyl umysl, ale nejak se to bohuzel postupem casu jak dochazelo misto na jednom filesystemu za druhym stalo. Takze uz v tom neni ani system jako treba serialny zvlast atd ...
« Poslední změna: 20 Ledna 2010, 22:20:35 od jusuf »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2010, 22:54:35 »
Spustit Nautilus.
Najet do adresáře, ve kterém chci hledat filmy. Pokud máš ty oddíly připojené na /media, tak tam.
Kliknout na lupu - hledat soubory.
Do vyhledávání dát mezeru (aby to hledalo ve všech názvech), Enter.
V průběhu vyhledávání kliknout na ikonku + a zvolit Typ souboru → Video a kliknout na Obnovit.
Uložit do Záložky (Ctrl+D).
Případně následně záložku přejmenovat.
(Záložka je pak přístupná přes Nautilus nebo Místa na liště.)

Je to ono?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

jusuf

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2010, 18:22:13 »
2arrange

jo, vicemene jsem myslel tohle, ma to jeste trochu mouchy (DVDcka to zobrazi jako hromadu VOB souboru), ale pouzitelny je to docela dobre. Diky :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.