Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po startu nenaběhne gnome-volume-control-applet  (Přečteno 2754 krát)

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Po startu nenaběhne gnome-volume-control-applet
« kdy: 18 Ledna 2010, 17:39:00 »
Dobrý den všem,
mám problém, rozsypal jsem si nastavení gnome a compizu, takže jsem udělal zásah - smazal příslušné konfiguráky, jelikož jsem prostě nemohl přijít na to co kde nastavit, aby to fungovalo. Domníval jsem se, že po restartu systém vytvoří standardní konfiguráky, které by byly po čisté instalaci a já budu mít vše OK. Stalo se tak pouze částečně. Po startu nenaběhne gnome-volume-control-applet a nejde zvuk, pokud jej ručně spustím přes Alt-F2, zobrazí se v oznamovací oblasti, je úplně zeslaben, musím jej zesílit a je vše OK. Pokud restartuji, zase nenaběhne. V aplikacích spouštěných při startu je zapnutý, v .gnome2/config/autostrat je taky. Ostatní uživatelé problém nemají, pokud vytvořím nového uživatele, problém není, pokud si zkopíruji jeho konfiguráky a změním práva, nastane stejný scénář - tj. po startu nenabíhá. Předem upozorňuji, že applet ovládání hlasitosti už v KK nelze přidat na lištu přes pravý klik, protože je v oznamovací oblasti... Prostě nevím co s tím. Oznamovací oblast na liště mám
Druhý problém, který se po tomto zásahu objevil a myslím si, že spolu souvisí je ten, že i když mám oznamovací oblast, nezobrazuje mi žádná oznámení - ani oznámení o aktualizacích, ani na poštu, prostě nic.
Třetí a zároveň poslední - přes nabídku nejde zamknout obrazovka - prostě kliknu na zamknutí a nic se nestane.

U dalších dvou uživatelů vše OK. Čili problém bude někde v konfiguraci.

Tuším, že to bude nějaká blbost, ale nemohu na ni přijít. Díky za rady.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Po startu nenaběhne gnome-volume-control-applet
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2010, 19:06:25 »
Tak vyzálohovat, co je nutné a dát novou čistou instalaci, je to rychlejší než to laborování.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2010, 22:16:12 »
Tak vyzálohovat, co je nutné a dát novou čistou instalaci, je to rychlejší než to laborování.
Děkuji za radu. Systém mi běží dva a půl roku bez jakéhokoli problému, nechápu, proč bych měl přeinstalovávat, daleko jednodušší by bylo pouze vytvořit nový účet s právem sudo, můj starý smazat a pak pomocí nového opět vytvořit ten starý, když už bych tedy chtěl dělat takovýto zásah, to je ale přesně to, co nechci. Nenajde se tady někdo, kdo by dokázal alespoň navést, kde hledat řešení? Google mi našel několik odkazů na různé nahlášené podobné bugy, ale když to fungovalo... Prosím ale o rady pouze ty, kteří dokážou poradit, při vší úctě, něco jiného, než reinstall...
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 19 Ledna 2010, 00:18:00 »
Měl by sis opravit patičku :)

Takže myslíš, že ti nefunguje Notification Area? Funguje ti např. zenity?
Kód: [Vybrat]
zenity --notification Vypíše něco? Objeví se ikonka v trayi?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 19 Ledna 2010, 17:26:18 »
Měl by sis opravit patičku :)
JJ, opraveno  ;)

Vyzkouším večer, díky.

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Ledna 2010, 21:22:08 »
Takže myslíš, že ti nefunguje Notification Area? Funguje ti např. zenity?
zenity --notification Vypíše něco? Objeví se ikonka v trayi?
Objevila, trojúhelník s vykřičníkem... Takže prostě nevím.

arrange

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 19 Ledna 2010, 21:37:59 »
Po restartu zkus, jestli ti aplet běží
ps aux | grep gnome-volume-control-applet
Taky se mrkni, kde ho máš, a případně tu dej výpis z těch texťáků
locate gnome-volume-control-applet(hlavně se soustřeď na tu část v domovském adresáři)

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 20 Ledna 2010, 22:09:46 »
Aplet neběží, výpis:
tatka     2698  0.0  0.0   6520   896 pts/0    R+   21:58   0:00 grep gnome-volume-control-applet
V /home kupodivu není nic, v úvodu jsem tedy mastifikoval, že je v .gnome2/config/autostart, ale ostatní uživatelé jej tam taky nemají a vše je u nich OK...
/etc/xdg/autostart/gnome-volume-control-applet.desktop
/usr/bin/gnome-volume-control-applet

Napadá Vás něco, mě tedy ne...

arrange

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 20 Ledna 2010, 22:24:12 »
Proč se ten aplet nespustí hned po startu, to nevím. Můžeš se zkusit podívat do ~/.xsession-errors nebo jiných logů
grep -IR gnome-volume-control ~/.xsession-errors /var/log 2> /dev/null

Nebo dej prostě po startu určitou prodlevu, takže změň ten startup příkaz třeba na
sh -c "sleep 30; exec gnome-volume-control-applet"

Možná je to trochu dirty trick, ale třeba Print Queue Applet se spouští podobně...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.