Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak na souběžné používání adresářů WinXP a Ubuntu instalovaného pomocí Wubi?  (Přečteno 1165 krát)

nesnera

• Návštěvník
Chci dát uživatelům XP k otestování Ubuntu. Abych se vyhnul dělení disku a mohl jsem v případě nespokojenosti snadno obnovit původní stav, sáhl jsem po Wubi. S instalací nebyl problém, ale nevím, jak vyřešit přístup k adresářům. Chtěl bych, aby se linuxové adresáře jako Dokumenty, Obrázky atd. odkazovali na odpovídající složky ve Windows. Cíl je jasný - v obou systémech dostupná stejná uživatelská data. Samotné přesměrování lze řešit např. pomocí Tweak, ale pohořel jsem se zápisem na hostitelský disk a navíc výchozí nastavení připojení disku prasí diakritiku ::). Více detailů viz. můj dotaz na Abclinuxu. Věděl by někdo, jak na to? Díky
« Poslední změna: 19 Ledna 2010, 10:20:28 od nesnera »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: jak na souběžné používání WinXP + Ubuntu pomocí Wubi?
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2010, 08:42:39 »
Pre prava na zapis si neskusal pozriet toto?
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku/mount#Parametry
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

nesnera

• Návštěvník
Re: jak na souběžné používání WinXP + Ubuntu pomocí Wubi?
« Odpověď #2 kdy: 19 Ledna 2010, 10:18:32 »
s příkazem mount jsem laškoval, ale možná jsem jen netrefil ty správné parametry. Navíc nevím, jak to je s násobným připojením téhož blokového zařízení /dev/sda1 - je to (ne)korektní? Podle výpisu jej nějak připojili na adresář /host (a dost by mě zajímalo jak), ale nevím, zda další připojení téhož zařízení či nějakého jeho adresáře, umožňuje změnit vlastnosti (kódování) a přístupová práva - rozhodně mé pokusu úspěšné nebyly :-\

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.