Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Projekt open-source spisové služby pro veřejnou správu  (Přečteno 2955 krát)

Krysař

• Stálý člen
  • **
http://www.mvcr.cz/clanek/otevrena-aplikace-pro-spisovou-sluzbu.aspx

Tak co myslite? Jakou to ma sanci na uspech? Najdou si "otevrene aplikace" cestu do sirsich vrstev?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Projekt open-source spisové služby pro veřejnou správu
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2010, 10:00:30 »
Ja si myslím, že šance to má dobré. Hlavne keď sa o tom len nehovorí ale aj sa niečo pre to robí. Bude potreba ešte určitého času, ale open-source aplikácie sa podľa môjho názoru dostanú na výslnie. Predsa len poskytujú perspektívu a potenciál, ktorý by bolo škoda nevyužiť. Samozrejme dôležitá bude aj schopnosť jednotlivých "vrstiev" odolať tlaku komerčného prostredia.

Chce to proste čas...

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2010, 16:04:47 »
sance to urcite ma, ale v statnej sprave su castokrat ludia, ktori zmyslaju bohuzial trochu divnejsie. Namiesto setrenia prostriedkov rozhadzuju.

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2010, 16:21:28 »
Ta licence jsem alergický na EUPL. Podle mých že EUPL je sra*ka. V EU nemám rád a přitom licenci neberu vůbec. Nejideálnější licenci je GNU GPL a taky docela významně rozšířená. A chtělo bych jenom řešit licenci a kdyby EU konečně dali na CCC.2.5.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2010, 18:40:17 »
EU sux! Je to další Sovětskej svaz přestěhovanej z Moskvy do Bruselu. GPL licence mám taky rád, ale na něco radši používám Creative Commons. Pod EUPL nebudu vydávat ani obsah svých jitrnic!

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2010, 20:52:34 »
zajimave, v popisu (btw, zajimalo by me, ktery exot tomu delal stranky, kdyz clovek musi otevirat nejaky posahany pdf aby zjistil jake konkretni funkce to ma) jsem zjistil, ze to umi pracovat i s datovymi schrankami

a prestoze jsem na EU velmi alergicky, ta EUPL je docela dobra volba - vzhledem k tomu, ze to podporuje stat, tak nemohli pouzit GNU/GPL (v CR neni oficialne uznana) a pritom je s GNU/GPL kompatibilni

a nechapu proc tady mluvite o creative commons - vzdyt ty nejsou ani urceny pro software (sice jdou pouzit, ale FSF je pro software nedoporucila a s GNU/GPL kompatibilni nejsou)
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

NoWin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 21 Ledna 2010, 21:04:01 »
CC mám na svý fotky a digitální fotky jsou taky softwarový- dokud si je nevytiskneš ;)

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #7 kdy: 21 Ledna 2010, 21:10:14 »
CC přitom mám kvůli internetové hudební stránky Jamendo.com tam jsou fůra metal, techno, jungle... Dám si jedno pivo. Ťukne na dveřích a přijde poldy a kradeš hudby? A co jako? Důkaz? Tůdle neporušil jsem nic. Mám Céčka  ;)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

NoWin

• Host
« Odpověď #8 kdy: 21 Ledna 2010, 22:36:10 »
Pokud vím, tak tvorba záloh autorských děl je v týhle U.S. europrdeli legální, ovšem miliardový ztráty na zisku "umělců" spolukompenzuješ tím, že koupí snad jakýhokoli média, který i pouze teoreticky může na sobě jakkoli uchovávat záznam uměleckýho díla (Harry Potter, Eva a Vašek, Britney Spears,...), hradíš zlodějský autorský poplatky i přesto, že na ona média dáváš vlastní dílo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.