Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizel RAR soubor z externího disku [vyřešeno]  (Přečteno 2443 krát)

rlc

• Návštěvník
Zmizel RAR soubor z externího disku [vyřešeno]
« kdy: 21 Ledna 2010, 10:51:19 »
Ahoj lidi, stala se mi taková věc, nahrál jsem jeden soubor v raru do mého externího haridisku a tam na něj 2x kliknul, oběvilo se mi, že tento formát není podporovaný a pak jsem všechno vypnul a šel na druhej notebook s win 7 a tam jsem zapojil můj externí haridsk a zmizeli mi na něm všechny moje důležité každoročně nashromážděná data ... nevíte co s tím prosím? děkuju moc
PS: zůstali tam filmy a fotky, ale zmizela položka software kde jsem měl celou zálohu z netbooku a v netbooku nic nemám, protože jsem zkoušel různé distribuce linuxů...

Vlákno přejmenováno. Lukáš Svoboda.
« Poslední změna: 23 Ledna 2010, 10:14:40 od Milhouse »

macu

• Stálý člen
  • **
Re: Velice moc důležité prosíííím
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2010, 10:55:08 »
a odebral jsi ten externí HDD správně? co jsi přesně udělal po nakopírování dat na HDD?

ps: Nauč se jak správně pokládat dotazy, viz: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,5279.0.html
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

rlc

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2010, 10:59:12 »
vím jak se pokládají dotazy, jsem jen z toho úplně vykolejenej, jasně, že jsem to nevypnul jak se sluší a patří odebrat hardware ... normálně jsem to vytáhl ven z usb, nikdy jsem o nikom neslyšel, že by říkal, že to tak vytáhl a přišel o všechno .... ale je fakt, že když dám vlastnosti disku tak využitelných je 280 GB ale když tuknu na jediné dvě složky v tom ext. hardisku tak zabírají jenom 207 GB, to znamená, že to tam určitě je, jen ty složky nemůžu vidět a nevím proč

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2010, 11:14:17 »
Na jaký souborový systém je to naformátované (fat,ntfs)?

Můžeš zkusit ten disk nechat zkontrolovat třeba pomocí GParted/Editor diskových oddílů (viz Oddíl → Zkontrolovat).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

rlc

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2010, 11:16:20 »
Na jaký souborový systém je to naformátované (fat,ntfs)?

Můžeš zkusit ten disk nechat zkontrolovat třeba pomocí GParted/Editor diskových oddílů (viz Oddíl → Zkontrolovat).

FTFS, děkuju

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2010, 11:17:39 »
vím jak se pokládají dotazy, jsem jen z toho úplně vykolejenej...

Když víš, tak proč není v nadpisu základní popis problému, ale jenom nic neříkající výkřik?
Např.: ztráta dat na ext. disku

rlc

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Ledna 2010, 11:20:20 »
vím jak se pokládají dotazy, jsem jen z toho úplně vykolejenej...

Když víš, tak proč není v nadpisu základní popis problému, ale jenom nic neříkající výkřik?
Např.: ztráta dat na ext. disku

Protože si zkus udělat čas po jednom dny v plavkách na sibiři, tak proto, dík

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 21 Ledna 2010, 11:32:44 »
No zkusil bych to zkontrolovat NTFS disku přes windows.... A ani po připojení disku v linuxu se neukážou žádné soubory? Tohle se mi taky jednou stalo....dal jsem kamošovi flashku, nakopíroval mi soubor a vytáhl hned flashku z USB portu. Jsem čučel na něj co dělá!! On řekl v poho... Příjdu domů a na disku samozřejmě nic! Tak jsem mu poděkoval. Jinak nakonec použít nakonec nějaký program na obnovu smazaných dat (teď ti nic nedoporučím ještě jsem ho naštěstí nepotřeboval ťuk ťuk), protože data by fyzicky být pořád měla být uložena.
EDIT: http://www.instaluj.cz/obnova-dat?nastav_razeni=zmena&tridit=&desc=&filtr_licence=&filtr_cz=&filtr_tip=
něco z toho....
« Poslední změna: 21 Ledna 2010, 11:34:50 od Dandim »

didicko

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Ledna 2010, 11:34:55 »
Skúsil si znova pripojiť ten HDD k tomu PC s Ubuntu? Ja som mal takýto problém s jednou flashkou. V ubuntu som ju softwarovo neodpojil a potom mi ju win. nenačítal. Stačilo sa však vrátiť do Ubuntu a korektne ju odpojiť.
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

rlc

• Návštěvník
Re: Zmizel RAR soubor z externího disku
« Odpověď #9 kdy: 21 Ledna 2010, 13:52:36 »
Dandim: díky moc, ted zrovna zkouším PC Inspector File LRecovery, je to opravdu na hodně dloiuho takovou 500 GB harddiskm, ale budu to zkoušet dlouho dokud to nedostanu zpět :)

Didicko, nene nejde, zkoušel jsem to několikrát ve woknech i v linuxu, ale prostě to tam není vidět ačkoliv využití místa na disku nesouhlasí s tím kolik zabírají ty dvě zbylé složky co mi tam zůstali = filmy a fotky, ale třetí složka software kde jsem měl všechny různý soubory za dlouhá léta je pryč

didicko

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Ledna 2010, 14:02:12 »
Vo Windows (kôli NTFS) vyskúšaj Undelete plus. Mne vrátil väčšinu zmazaných súborov.
Ubuntu 14.04, 32-bit. , AMD Athlon 64 X 2 4400+, 2 GB RAM, nVIDIA GeForce 7300 GS

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 21 Ledna 2010, 14:03:01 »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

rlc

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 22 Ledna 2010, 18:03:38 »
Díky moc lidi, je fajn, že existují taková fota : )) nakonec jsem všechno obnovil přes jeden program, 500 GB Harddisk a trvalo to nějakých 8 hodin a pak nějakou tu hodinku na obnovování, ve windowsu, tak díky, have a nice day : ))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.