Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gnome a k3b ubuntu karmic  (Přečteno 2624 krát)

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
gnome a k3b ubuntu karmic
« kdy: 21 Ledna 2010, 12:28:53 »
Zkouseli jste nekdo nainstalovat k3b do karmicu s gnome - daji se obejit alespon nektere z tech zavislosti ?

akonadi. mysql, plasma ....

akonadi-server cdrdao k3b k3b-data kdebase-workspace-bin kdebase-workspace-data kdebase-workspace-kgreet-plugins  kdebase-workspace-libs4+5 kdepim-runtime kdepim-runtime-data kdepim-runtime-libs4 kdepimlibs-data kdepimlibs5 libakonadiprivate1 libao2  libboost-program-options1.38.0 libflac++6 libk3b6 libkcddb4 libpolkit-dbus2 libpolkit-grant2 libpolkit-qt0 libpolkit2 libqimageblitz4  libqt4-assistant libqt4-help libqt4-scripttools libqt4-test libqt4-xmlpatterns libstrigiqtdbusclient0 mysql-server-core-5.1  plasma-dataengines-workspace plasma-widgets-workspace policykit python-kde4 python-qt4 python-sip4

to nevypada moc dobre ... staci tady zadat akonadi

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=41203.0

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: gnome a k3b ubuntu karmic
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2010, 14:06:22 »
Tak asi jen K3b pro KDE 3.5.x nebude závislé na Akonadi. Beztak ty aplikace pro KDE4 padaj. Včera se objevila recenze KDE 4.4 RC1. A děla pravdu   ;D

Gnomebaker nestačí?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2010, 15:59:24 »
Gnomebakera jsem neznal, zkusim ho, diky za tip !
Akorat tady ho dost hani kvuli stabilite, snad bude ok
http://sourceforge.net/projects/gnomebaker/

Doposud jsem hned nainstaloval k3b, ale tohle mnozstvi nechtenych baliku me zarazilo, instalovat kvuli tomu ruzne serverove aplikace to uz je vylozene harakiri

Braseru nemuzu nejak prijit na chut, prilis jednoduche, dneska jsem se  s nim pokousel vypalit vetsi mnozstvi souboru, dlouho je nacital do nejake cache asi, nic se poradne nedelo, progres bar se prevaloval ze strany na stranu...

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2010, 16:18:45 »
Brasero je v tomto smere software, ktorý by v Gnome default nemal byť. Ale myslím, že s Gnomebaker-om nebudeš mať problémy.

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 05 Května 2010, 13:24:58 »
Sice trochu opozdene, ale na gnomebakeru mi cim dal vice vadi, ze neumi verifikovat data !
Navic podle balicku v LL se nevyji, je tam stejna verze jako v KK.

Vypalovani s Braserem je neuveritelne zdlouhave, takze nakonec v klasickem ubuntu(gnome) nevim o jedinem dobre pouzitelnem vypalovacim software :P

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 05 Května 2010, 13:36:46 »
Mě funguje K3B v LL perfektně a dost se dá udělat i s Brasero. 

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 05 Května 2010, 13:42:43 »
no ale viz vyse k3b chce natahat velke mnozstvi zavislosti, vcetne na pozadi spustenych jakychsi serveru apod,  v intrepidu jsem mel take k3b s nejvyssi spokojenosti, nicmene v KK mne mnozstvi "zbytecnych" doinstalovanych zavislosti desi

zas jako abych mel kvuli tomu zaplacany a treba pomalejsi pocitac mi jiz neprijde vyhodne, konec-koncu chci jen a pouze kvalitni vypalovaci software .....

jmc

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Května 2010, 13:59:31 »
Zkoušel jsem asi všechny vypalovací programy pod linuxem, a došel jsem k závěru, že obětovat asi 400 Kč za Nero 4 se vyplatí. Používám ho už od verze 3 a nemá chybu

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 05 Května 2010, 14:02:19 »
Zkoušel jsem asi všechny vypalovací programy pod linuxem, a došel jsem k závěru, že obětovat asi 400 Kč za Nero 4 se vyplatí. Používám ho už od verze 3 a nemá chybu
Umí vypálit na DVDčko ISO CDčka?

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

jmc

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 05 Května 2010, 14:13:21 »
Uh, to jsem nikdy nezkoušel, připadalo by mi to jako škoda místa ...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 05 Května 2010, 15:24:37 »
Pokud má člověk RW verzi, tak je škoda používat CD, když DVD je rychlejší na čtení.

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 05 Května 2010, 15:27:53 »
Rovano : uh :)

popravde bych vzal za vdek kdyby ty linuxove softy(gnome) umeli alespon fundamentalni zalezitosti jako treba prave ta verifikace

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 05 Května 2010, 15:35:58 »
Já mám od K3B pouze 4 balíky nainstalované. A musím říct, že oproti verzi 9.10 se aplikace jako Krusader či K3B zrychlily.

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 05 Května 2010, 20:16:10 »
Roddney : jaktoze jenom 4 - videl jsi ten prvni prispevek ? Jak jsi to dokazal ?

jmc

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 05 Května 2010, 22:35:49 »
Pokud má člověk RW verzi, tak je škoda používat CD, když DVD je rychlejší na čtení.
Tak jsem to zkoušel, a Nero umí vše, tedy i iso CD na DVD. Navíc, což je důležité pro mne, perfektně peče i blueray, což při ceně media není zrovna zanedbatelná hodnota

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 28 Května 2010, 17:38:48 »
tak bych rekl, ze tuhle vec vyresil lucid - zde jiz lze nainstalovat k3b s ne tak dramatickymi naroky na zavisle baliky
takze jedu k3b

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.