Zdravím,
narazil jsem na menší problém a nikde jsem nenašel řešení. Koupil jsme si nový monitor LG W2243T-PF a rozhodl jsem se využít DVI-D rozhraní. Po přípojení se mi ale nezobrazilo prostředí GNOME (běželo, ale já jsem viděl jenom černo). Tak jsem vyzkoušel Ubuntu na mém flash disku. Běželo bez problémů a všechno jsem viděl. Zkusil jsem nainstalovat Ubuntu ještě na druhý disk. Všechno běželo absolutně bez problémů, ale po jednom z restartů (asi pátém, předtím jsem provedl restarty a obraz jsem měl), začalo to dělat úplně to samé, jako v prvním případě. Všechno načítalo v pohodě (logo Ubuntu se při startu normálně zobrazovalo), ale jak došlo na prostředí GNOME, tak zase jsem neviděl nic (avšak stejně jako v prvním případě běželo). Při rozhaní D-SUB je všechno v pohodě. Faktem je, že předtím, než se mi i u druhého nainstalováného Ubuntu přestal objevovat obraz jsem navštívil operační systém Windows, ale nevím jestli to s tím má souvislost. V MS Windows XP běží jak rozhraní DVI-D, tak i D-SUB naprosto bez problémů. Grafická karta ATI Radeon X700 Pro, Ubuntu veze Karmic.