Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kernel >2.6.15 v Kubuntu 6.06  (Přečteno 1361 krát)

Dalis

• Návštěvník
Kernel >2.6.15 v Kubuntu 6.06
« kdy: 03 Listopadu 2006, 14:01:00 »
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo tušení, kdy se mezi "oficiální" balíčky Kubuntu 6.06 dostane linux kernel větší než 2.6.15. Taky by mě zajímalo, jestli na to existuje nějaká "road mapa" nebo nějaké obecné pravidlo. Je mi jasné, ze neexistenci tohoto balíčku v Dapperu můžu obejít, ale chci to udělat čistě... Any idea?

Dan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2006, 14:45:11 »
Do *buntu je jádro z jiné řady než 2.6.15 pravděpodobně nedostane nikdy. Anoncovaná podpora spočívá jen ve funkčních a bezpečnostních aktualizacích. Někdy se "backportuje" i nová verze některého balíčku, nicméně není to časté a rozhodně (dle mého názoru) úplně chaotické. Naprosto zastaralé dvd+rw-tools jsou například velkým problémem, nicméně (pokud vím, mám už Edgy) stále nejsou backportovány, přestože to vývojáři již před dlouhou dobou oficiálně slíbili.

Shrnuto - nějaká šance, zvláště kvůli plánované dlouhodobé podpoře tu je, nicméně ne moc velká. Záměna jádra je velmi komplikovaná a vyžaduje mnoho úprav, na které vývojáři, zaměstnaní opravami 6.10 a přípravou 7.04, nebudou mít čas.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2006, 16:58:51 »
Citace: Dalis
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo tušení, kdy se mezi "oficiální" balíčky Kubuntu 6.06 dostane linux kernel větší než 2.6.15.
Z jakého důvodu to potřebujete? Již několik týdnů existuje novější oficiální vydání Ubuntu (6.10), které obsahuje jádro 2.6.17.

Dalis

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2006, 13:31:24 »
Citace: Petr Tomeš
Citace: Dalis
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo tušení, kdy se mezi "oficiální" balíčky Kubuntu 6.06 dostane linux kernel větší než 2.6.15.
Z jakého důvodu to potřebujete? Již několik týdnů existuje novější oficiální vydání Ubuntu (6.10), které obsahuje jádro 2.6.17.
O tom samozřejmě vím, ale přechazet na jinou verzi (ač novější) (k)ubuntu jen kvůli jádru je hloupost. No a proč to potřebuji? Protože v 2.6.15 se objevuje chyba, která je opravená až v 2.6.17. Ovšem diskuze na toto téma je trochu mimo. Jak jsem rekl: Je jasné, jak to obejít, pouze mě zajímala propagace nového jádra do Dappera.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.