Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Jaký používate dokovací program v Ubuntu?

Avant Window Navigator
5 (20.8%)
Cairo-Dock
11 (45.8%)
Docky
3 (12.5%)
Gnome-Do
4 (16.7%)
DockbarX
0 (0%)
Ostatní
1 (4.2%)

Celkem hlasů: 21

Autor Téma: Jaký používáte dokovací program v Ubuntu? Anketa  (Přečteno 2771 krát)

mio69

• Návštěvník
Jaký používáte dokovací program v Ubuntu? Anketa
« kdy: 24 Ledna 2010, 11:28:13 »
Jaký používáte dokovací program v Ubuntu? Který je pro Vás nejlepší? Jaké máte zkušenosti? Já po mnoha pokusech jsem zůstal u AWN, který mi připadá nejstabilnější ( používám vývojové verze PPA ).

[attachment deleted by admin]
Ubuntu 10.10
Registered Linux User #506269

luisah

• Závislák
Re: Jaký používáte dokovací program v Ubuntu? Anketa
« Odpověď #1 kdy: 24 Ledna 2010, 11:38:11 »
Nepoužívám přímo zobrazení docku, ale používám "dockovací" Gnome-Do.

mio69

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Ledna 2010, 11:46:33 »

Já jsem dřív výhradně použival Gnome-Do, ale od Ubuntu 9.10 mi nějak blbnul s NVidií , nějak stagnuje vývoj, odštěpil se Docky jako samostatný projekt, ale i tam je grafika trhaná a padá jak hrušky ( je to alfa).
Ubuntu 10.10

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 24 Ledna 2010, 11:48:00 »

Já jsem dřív výhradně použival Gnome-Do, ale od Ubuntu 9.10 mi nějak blbnul s NVidií , nějak stagnuje vývoj, odštěpil se Docky jako samostatný projekt, ale i tam je grafika trhaná a padá jak hrušky ( je to alfa).
Já mám taky nvidii i ubuntu 9.10 a nějaký problém, negativní rozdíl od 9.04 jsem nezaznamenal.

mio69

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Ledna 2010, 11:54:43 »

Že bych něco dělal špatně? Nemají vliv na plynulost vykreslování některé nastavení Compizu nebo grafické karty? Myslím třeba minimalizaci okna do docku nebo trhané poskočení ikony při spuštění. S ostatníma mi to nedělalo a pohyb byl krásně plynulý! A nebo problém MONO?
Ubuntu 10.10

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 24 Ledna 2010, 12:57:22 »
Pár mých poznatků, proč jsem před časem vyměnil AWN za Cairo-Dock:

Cairo-Dock umí seskupovat okna stejné aplikace do jedné ikony, která se rozbalí po najetí kurzoru myši do sub-docku.

Pokud nad takovou ikonou otáčím kolečkem přepínám se mezi těmito okny s tím, že ta zůstanou na svém místě a když jsou na jiné virtuální ploše, přepne se zobrazení na příslušnou plochu.

Předchozí bod s kolečkem samozřejmě platí i pro jednotlivá okna. Otočím nad ikonou a dostanu se k aplikaci, ne ona ke mně. Stejně, jako když kliknu, ale to otočení kolečka mi nějak víc vyhovuje.

AWN mi zobrazuje v docku hloupou svislou čáru, dvakrát vyšší, než ikony, občas zbyde nějaký sajrajt po zmizení ikony z docku. Důvodem výměny bylo i to, že často po aktivaci ikony spuštěného programu tato ikona zmizela a vytvořila se znovu, ale třeba již na jiném místě, prostě se zařadila na konec fronty. To je doufám již opraveno.

Cairo dock způsobuje sice jinou podivnost, ale to má jednoduché řešení.

Chování docku jsem si upravil k obrazu svému, za použití D-Bus

A zapoměl jsem připsat, že Cairo dock je schopný fungovat i bez kompozitoru, tedy když mi náhodou spadne Compiz o nic nepřijdu. Koneckonců mám aktivační ikonu Compizu právě zde.

Gnome-Do používám v klasickém režimu.

« Poslední změna: 24 Ledna 2010, 13:49:12 od GdH »

mio69

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Ledna 2010, 13:07:57 »
Citace: AWN mi zobrazuje v docku hloupou svislou čáru, dvakrát vyšší, než ikony, občas zbyde nějaký sajrajt po zmizení ikony z docku. Důvodem výměny bylo i to, že často po aktivaci ikony spuštěného programu tato ikona zmizela a vytvořila se znovu, ale třeba již na jiném místě, prostě se zařadila na konec fronty. To je doufám již opraveno.

Toto bylo hoooooooodně dávno. Vše se dá nastavit i svislá čára. Nejlepší používat vývojové ( "nestabilní" )verze AWN, které jsou více stabilnější než oficiální.
Ubuntu 10.10

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #7 kdy: 24 Ledna 2010, 13:18:41 »
Já samozřejmě to AWN zase nainstaloval a chvíli si s tím hrál, ale třeba čáry se zbavit neumím a není to žádný separátor. Ale v podstatě jsem doufal, že třeba někdo řekne jak na to a že AWN je opět boží a já na si toho jen nevšiml, neumím používat.  :)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #8 kdy: 24 Ledna 2010, 15:24:42 »
Potom je ještě Karamba, nebo tak. Já jsem teď přešel na KDE a nastavení panelů tam taky není tak špatný... Takže zatím přemýšlím, jestli dock nebo panel :-)
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.