Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakou video kartu pro střih videa v UBUNTU 9.10  (Přečteno 2306 krát)

Traban01

• Návštěvník
Jakou video kartu pro střih videa v UBUNTU 9.10
« kdy: 27 Ledna 2010, 15:40:54 »
Poradíte mi někdo prosím, jakou videokartu (asi spíš NVIDIA) pro UBUNTU 9.10?
Počítač mám starý dva roky, deska ASUS (jsou tam všechny moderní sběrnice:-)
Mám video kameru EVOLVE 2100-full HD- výstupní formát videa je v AVI. Nyní mám integrovanou grafiku.
Díky moc:-)
Jak něco začnu v Linux diskuzích, chci to dotáhnout do konce a vyřešit, aby se ti co pak budou hledat řešení stejných problémů se měli čeho chytit a ušetřili čas:-) Nerad se koukam na neukoncene a nevyřešená témata v diskuzních fórech.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Jakou video kartu pro střih videa v UBUNTU 9.10
« Odpověď #1 kdy: 27 Ledna 2010, 15:50:51 »
Videokarta nesouvisí až tak se střihem videa. Protože videokartou myslíš grafickou kartu. Co máš za grafiku? Pokud chceš lepší grafickou kartu, doporučuji Nvidiu řada 8x vejš. Umí akcelerovat video. Zda umí dnes na Linuxu i kódovat video nevím.

Nicméně střihem videa se taky zaobíra hodně procesor a pevný disk.
A karta vyloženě na střih, to je dražší záležitost, která se dle mě a skrze softwarové problémy nevyplatí. Asi půl roku zpět jsem na to koukal.

Uveď prosím svou celou sestavu.

Ale třeba melu blbosti a někdo líp v obraze Ti poradí tutovku.
« Poslední změna: 27 Ledna 2010, 15:53:35 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Traban01

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Ledna 2010, 16:01:14 »
Díky moc, večer kouknu doma na komp a napíšu sestavu:-) Jasně, myslel jsem grafiku:-)
Jenom jsem vlastně myslel, jesti někdo napíše, mám tenhle typ karty s NVIDIA, výrobce a nějaký odkaz na web-eshop:-)
« Poslední změna: 27 Ledna 2010, 16:17:32 od Traban01 »
Jak něco začnu v Linux diskuzích, chci to dotáhnout do konce a vyřešit, aby se ti co pak budou hledat řešení stejných problémů se měli čeho chytit a ušetřili čas:-) Nerad se koukam na neukoncene a nevyřešená témata v diskuzních fórech.

Traban01

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Ledna 2010, 23:36:51 »
Koukal jsem na hardinfo:
procesor -Processors-
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+      : 1000,00MHz
-Memory-
Total Memory      : 1931888 kB
-PCI Devices-
Host bridge      : ATI Technologies Inc RS690 Host Bridge
PCI bridge      : ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge
SATA controller      : ATI Technologies Inc SB600 Non-Raid-5 SATA
USB Controller      : ATI Technologies Inc SB600 USB
USB Controller      : ATI Technologies Inc SB600 USB Controller
SMBus      : ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller
IDE interface      : ATI Technologies Inc SB600 IDE
Audio device      : ATI Technologies Inc SBx00 Azalia
ISA bridge      : ATI Technologies Inc SB600 PCI to LPC Bridge
PCI bridge      : ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
Host bridge      : Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
Host bridge      : Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
Host bridge      : Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
Host bridge      : Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
VGA compatible controller      : ATI Technologies Inc RS690 [Radeon X1200 Series]

Pro střih videa jsem rozchodil: Openshot video editor a je super, jednoduchost a snadno se fakt ovládá :)
http://www.openshotvideo.com/
Zkuste mi prosím doporučit nějakou konkrétní grafickou kartu  :) Díky :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Ledna 2010, 00:10:38 »
No jedině, že bys kódoval skrze grafickou kartu to video, ale to je podle mě přes OpenCL ještě v plenkách. A jiné metody nevím v jakém jsou te%d stádiu. To ti ale poví někdo kdo má novější model grafické karty. Máme podobnou sestavu :)

Jinak videoeditorů je dost. Teď mě tak napadá Avidemux, PiTiVi, Kino, Cinerella, atd. Nejlepší je těžký vybrat. To musíš ozkoušet. Některé sou dobré na komponování více stop jiné ne.
« Poslední změna: 28 Ledna 2010, 00:13:31 od Rovano »

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Traban01

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Ledna 2010, 07:50:56 »
No, vlastně jsem chtěl jenom poradit, jakou si koupit konkrétní osvědčenou grafiku. Třeba mám Gainward 9917-Bliss N8400GS 256MB, PCI-E, ta mi v UBUNTU chodí v pohodě. Abych pak nemusel laborovat dlouho nad ovladačema:-) Zkusím tedy Nvidiu řada 8x vejš,jka jsi původně psal:-)
Díky moc za rady:-)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 28 Ledna 2010, 10:46:14 »
No ale však tu řadu 8xxxx a vejš máš  ;D 8400 přece....
Pak je řada 9xxxx a 2xx.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.