Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VIA VT6410 PCI SATA karta. [Vyřešeno.]  (Přečteno 1979 krát)

iX

• Aktivní člen
  • *
VIA VT6410 PCI SATA karta. [Vyřešeno.]
« kdy: 28 Ledna 2010, 16:12:12 »
  Hi! ;D
Přidal jsem si do kompu, kde mám Kubuntu Hardyho Herona a kterej má jen IDE, PCI SATA kartu
  http://www.compos.cz/4world-radic-1-2-sata-1-ide-ve-forme-pci_d148639.html  
a na ni připojil 250GB SATA Kaviár. Ve Widlích v pohodě (i když z toho pochopitelně nejde bootovat).
Ale když sem se pak přepl do Hardyho (plně aktualizovanyho včetně jádra), kóslo se to!! :'( Ani Recovery mode se nechytá...
  Přitom také instalovaný Karemní Koala v pohodě najede, ale ten používat nesci...
Jak z toho ven?? Na kartě je čip VIA VT6410.
 ??? ??? ???
« Poslední změna: 04 Února 2010, 18:06:06 od iX »

iX

• Aktivní člen
  • *
Re: VIA VT6410 PCI SATA karta.
« Odpověď #1 kdy: 29 Ledna 2010, 14:57:16 »
mh

iX

• Aktivní člen
  • *
Re: VIA VT6421 PCI SATA karta.
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2010, 15:59:30 »
Update! Nejde o chip VT6410 ale VT6421!
Zrovna sem zkoušel Hardyho z LiveCD a tam to v pohodě jede! Dokonce i s původním neaktualizovaným jádrem na tom LiveCD. Což znamená, že Hardy tu kartu v pohodě rozjede, zkoušel jsem přimountovat a jede! Chyba je teda pouze v nějaké konfiguraci už nainstalovanyho systému.
  V kompu mám hlavní disk na IDE jako /dev/sdaX, linux jede z 3. partišny - /dev/sda3. Ale po najetí toho LiveCD je první disk /dev/sda ten nový přidaný!! a ten je SATA - jestli asi proto ho linux nenačítá dřív než IDE? Původní systémový disk s instaleným Hardym je v tom LiveCD jako /dev/sdb.
  Jak opravit tuto instalaci?? Jsem si jist, že pokud bych Hardyho nainstalil znovu načisto, tak to pojede, jenom asi to označení těch disků bude jinak... Toto ale NESCI! Mám Hardyho pěkně nakonfigurovanyho a nesci ho ztratit!
  Jak se teda do něho dostat, když zamrzzne během pár vteřin bo bootu? Ani volba "Recovery mode" nepomůže, zamrzne stejně >:(

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2010, 16:06:32 »
Reinstalovat. Kdybys měl novější BIOS a desku se SATA a dal mod AHCI, a Widle instaloval skrze IDE kompatibilitu, taky se Widle kósnou po přepnutí zpět na AHCI SATA :D
Jinak nevím proč by z toho nemělo jít bootovat. Kdysi jsem měl IDE řadič do PCI a z toho bootovat šlo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

iX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2010, 16:29:12 »
Bootovat z toho nejde ani ve widlich, Bios tu kartu nevidi, je z roku 2005 - posledni... Deska SATA vubec nezna. A nevym proc bych reinstaloval, rezim puvodniho IDE disku, ze kteryho sem bootoval se nezmenil a chci bootovat zase jen z neho - ne z toho pridavnyho, ten je jen na data!

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2010, 16:31:43 »
Bootovat z toho nejde ani ve widlich, Bios tu kartu nevidi, je z roku 2005 - posledni... Deska SATA vubec nezna. A nevym proc bych reinstaloval, rezim puvodniho IDE disku, ze kteryho sem bootoval se nezmenil a chci bootovat zase jen z neho - ne z toho pridavnyho, ten je jen na data!

Tak se asi změnilo označení jednotek no. BIOS kartu samozřejmě vidí, jinak by ti nejela  ;D

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

iX

• Aktivní člen
  • *
Re: VIA VT6410 PCI SATA karta. [Vyřešeno.]
« Odpověď #6 kdy: 30 Ledna 2010, 19:48:49 »
Ta-Dáá!! Vyřešeno!!

Opravdu stačilo změnit sda na sdb v několika soborech - menu.lst, fstab, mtab, blkid + některých v konfigu KDE.
Kdepak reinstal! *censored*! ;D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 30 Ledna 2010, 22:29:21 »
No vidíš! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.