Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakou wifi koupit do desktopu?(vyreseno+doporuceni)  (Přečteno 1662 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
Jakou wifi koupit do desktopu?(vyreseno+doporuceni)
« kdy: 29 Ledna 2010, 23:35:55 »
Poradte nejakou levnejsi wifi kartu, ktera je rozumne nativne podporovana linuxem - nejake placani win driveru se mi nezamlouva. Potrebuju to do desktopu pro propojeni s routerem ve vedlejsi mistnosti, takze nejake velke naroky nejspis mit nebudu(pouze aby byla geckova). Zvazuju samzrejme nejlepe PCI. Jak jsou na tom ale USB? Ty byvaji levne a na bezne surfovani by mohly stacit. Jde mi hlavne o bezproblemovost, samozrejme nejaka mensi uprava konfiguraku pro zprovozneni by mi nevadila. Jinak mam doma starou XI-626 s ztracenou antenkou, neda se to zastarale WEP sifrovani vypnout a nejak sw simulovat pocitacem novejsi WPA?Koupil bych jen antenku...
« Poslední změna: 02 Února 2010, 17:39:23 od libor007 »
Kubuntu 20.04

Luban

• Závislák
Re: Jakou wifi koupit do desktopu?
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2010, 01:02:22 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2010, 14:50:15 »
Jestli nemáš moc tlustý zdi a je to jen přes jednu zeď tak usb by měla i stačit. Protože jinak ty usb sou děsně slabý.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2010, 22:51:48 »
Případně adaptér PCI-> Mini-PCI a pak nějakou notebookovou WiFinu. Třeba Intel Wirelees 2915ABG , když se správně vyrychtují antény je to celkem mazec. Nebo kartu s atheros-chipem. Problém je, že tohle řešení není "certifikované" , není tedy problém dát si do desktopu nějakou 200mW Kartu určenou do routerboardu a pak s tím grilovat na kilometr a dál , ale je to samozřejmě pitomost pro router ve vedlejší místnosti a navíc i potencionálně nezákoné.
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2010, 17:37:21 »
Tak po dlouhodobem zkoumani a hloubani jsem narazil na wifi tp link tl-wn551g. Je s atherosem(dle srovnani na netu ocividne maji co kartu to jinou verzi atherosu). Instalace spociva v zasunuti karty do pc a zapnuti pocitace. tot vse, wifi manager hned po startu hlasi site. cena lidovych 250kc, takze jen doporucuju...
Kubuntu 20.04

novas33

Re: Jakou wifi koupit do desktopu?(vyreseno+doporuceni)
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2010, 17:58:30 »
Tak po dlouhodobem zkoumani a hloubani jsem narazil na wifi tp link tl-wn551g. Je s atherosem(dle srovnani na netu ocividne maji co kartu to jinou verzi atherosu). Instalace spociva v zasunuti karty do pc a zapnuti pocitace. tot vse, wifi manager hned po startu hlasi site. cena lidovych 250kc, takze jen doporucuju...
Já mám Belkin Wireless G do PCI slotu,stoji kolem 300.-po zapnutí pc nemusíš taky nic instalovat
Ubuntu 18.04 LTS

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Jakou wifi koupit do desktopu?(vyreseno+doporuceni)
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2010, 21:11:18 »
D-Link DWA-556 (PCIe) mi taky chodí bezproblémově (ath9k)
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.