Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde zvuk  (Přečteno 4192 krát)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
nejde zvuk
« kdy: 30 Ledna 2010, 11:26:58 »

Dobrý den

mám tento problém  na počítači mám na jednom disku Windows XP Prof na druhé půlce disku program Ubuntu 8.10. Na Windowsu mi jde zvuk perfektně na Ubuntu ani neťukne. Nevím, zda to řeknu správně mám stažen Realtek ATI HDMI Audio, nevím zda-li je to zvuková karta protože nevím, kde jí najít hledal jsem v Everestu nic. Snad  by mi stačilo, kdyby někdo uvedl, kde to hledat, ale nevím zda-li bych to zvládl. Děkuji za rady

novas33

Re: nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2010, 11:45:26 »

Dobrý den

mám tento problém  na počítači mám na jednom disku Windows XP Prof na druhé půlce disku program Ubuntu 8.10. Na Windowsu mi jde zvuk perfektně na Ubuntu ani neťukne. Nevím, zda to řeknu správně mám stažen Realtek ATI HDMI Audio, nevím zda-li je to zvuková karta protože nevím, kde jí najít hledal jsem v Everestu nic. Snad  by mi stačilo, kdyby někdo uvedl, kde to hledat, ale nevím zda-li bych to zvládl. Děkuji za rady

A co ti to přesně dělá??Když pustíš třeba nějakou MP3 tak přehřavač jí přehrává jako by bylo všechno v pořádku,ale není nic slyšet?Zkus naistalovat linux-backports-modules-alsa-2.6.31-14-generic mne to pomohlo ale mam Ubuntu 9.10 možná že to bude fungovat,nebo si nainstaluj Ubuntu 9.10 a pak stačí zadat do konzole sudo apt-get install linux-backports-modules-alsa-karmic-generic a restartovat PC to mi pomohlo taky.Musíš kouknout tady na foru je tady psáno hodně o problémech se zvukem určitě ti něco pomůže
Ubuntu 18.04 LTS

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2010, 11:56:11 »

Nehraje žádné radio ani Rhytmbox ani Totem prostě vůbec nejde zvuk 9.10 si nemohu nainstalovat, protože mám grafiku R4adeon X 12OO

novas33

« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2010, 12:05:13 »
Tak zkus napsat v Synapticu ve vyhledavání linux-backports-modules-alsa a nainstalovat a ještě nemáš náhodou zvuk ztlumenej,Ještě možná by pomohlo vypnout Pulse audio
Ubuntu 18.04 LTS

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2010, 13:05:56 »

.
     PulseAudio mám odinstalované od začátku a na ten Linux Backports to také nefunduje. Zajímavé je, že jsem měl Ubuntu 8.10
nainstalované a šlo to výborně pak jsem jej nainstaloval přes Wubi znovu a ani hlásek

novas33

« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2010, 13:31:36 »

.
     PulseAudio mám odinstalované od začátku a na ten Linux Backports to také nefunduje. Zajímavé je, že jsem měl Ubuntu 8.10
nainstalované a šlo to výborně pak jsem jej nainstaloval přes Wubi znovu a ani hlásek
A nemáš náhodou ten zvuk ztlumenej když ti před tím šel a teď ne???Příkaz alsamixer.Asi instalace přes Wubi by na to vliv mít nemělo psal jsem jenom to co pomohlo mě.Ještě když jsi instaloval ten  Linux Backports,tak tam musí být i verze jádra to číslo za alsa tak při zavádění systému přepnout na to samé jádro,ale nevím čím ještě by to mohlo být.On asi ten zvuk blbne ne většině noťasích se zvukovou kartou od intelu.V Mandrivě stačilo v ovládacím centru  zadat číslo modelu a zvuk hned naběhl,ale to ti moc nepomůže,třeba se musí zadat i ten model v Ubuntu ,ale to nevím jak :-\. Mně pomohlo to co jsem psal.
Ubuntu 18.04 LTS

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 30 Ledna 2010, 13:39:48 »

Děkuju za rady já nemám noťák já mám stolní počítač ACER ASPIRE 3100 no holt budu pátrat jinde a když to nepůjde tak to jde na Windowsu

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 30 Ledna 2010, 13:43:28 »
Tohle všechno je omyl.

Ati x1200 funguje i v Ubuntu 9.10. Nainstaluj si Ubuntu 9.10 64bit pokud máš 64b procák a máš klid.
Zjistíš příkazem
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfo. Jestli vypíše lm, máš 64bit procák. Gratuluji!
I mně po spuštění live cd nejde zvuk, protože je přeplej na HDMI! Je třeba to HDMI v nastavení zvuku vypnout a voala! Zvuk jde.
« Poslední změna: 30 Ledna 2010, 13:45:46 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 30 Ledna 2010, 14:00:44 »

Tak jsem tam instaloval co jste doporučoval a výsledek je tento:

cpu MHz      : 1000.000
cache size   : 512 KB
physical id   : 0
siblings   : 2
core id      : 1
cpu cores   : 2
apicid      : 1
initial apicid   : 1
fdiv_bug   : no
hlt_bug   no   .
f00f_bug   : no
coma_bug   : no
fpu      : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level   : 1
wp      : yes
flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch
bogomips   : 1994.99
clflush size   : 64
power management: ts fid vid ttp tm stc 100mhzsteps
mohu zkusit tu 9.10 někde jsem zde četl, že tato karta  nepůjde na 3D děkuji

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 30 Ledna 2010, 15:19:14 »
Jo máš 64b procák. Ubuntu 9.10 to jistí. Nainstaluj a updatuj. Potom vypneš HDMI a je to.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

radarek

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 02 Února 2010, 10:53:27 »
.Ahoj, taky se potýkám se zvukem.
Zkouším kubuntu 9.10 na PC s boardem GIGABYTE GA-EP31-DS3L s integrovanou zvukovkou.
Dle výše uvedeného se mi povedlo rozchodit Amarok který již přehrává mp3, avi film se také přehrává se zvukem,
ale stále mi nejde zvuk při přehrávání videa z netu (zkouším to na idnes.cz-video) - tam je to stále hluché...

poradí mi někdo?

radarek

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 02 Února 2010, 14:49:51 »
.Ahoj, taky se potýkám se zvukem.
Zkouším kubuntu 9.10 na PC s boardem GIGABYTE GA-EP31-DS3L s integrovanou zvukovkou.
Dle výše uvedeného se mi povedlo rozchodit Amarok který již přehrává mp3, avi film se také přehrává se zvukem,
ale stále mi nejde zvuk při přehrávání videa z netu (zkouším to na idnes.cz-video) - tam je to stále hluché...

poradí mi někdo?

ještě doplnění - zkusil sem nainstalovat VLC - ale tam narozdíl od Dragona zvuk taky nejde

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.