Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hledá se ovladač grafiky pro ATI Radeon HD4570 na nb Asus K50AB  (Přečteno 2553 krát)

robes

• Návštěvník
pěkně zdravím,
netušíte někdo, jaký ovladač patří k uvedené grafice v Ubuntu Koala? Po vyzkoušení doporučeného FGLRX od ATI/AMD (vyhledá se automaticky v nástroji ovladače hardwaru) se grafika úplně roze..... Vyzkoušel jsem i všechny postupy na http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20nesvobodn%C3%BDch%20ovlada%C4%8D%C5%AF%20ATI%20%28fglrx%29 . Nevím jak, ale tam, odkud jsem se dostal se už nešlo vrátit :-[. Přeinstaloval jsem OS a pro jistotu jsem místo 64 bitové verze vzal 32 bitovou. A výsledek se brzy dostavil - spadnul celý OS. Řešil to už někdo? Tisíckrát díky.

Desete

• Aktivní člen
  • *
Re: hledá se ovladač grafiky pro ATI Radeon HD4570 na nb Asus K50AB
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2010, 23:04:21 »
Vypís nebo něco ovladač můžeš mít nainstalovaný ale nebere ti ho.
Třeba stačí upravit jen xorg.conf.
AMD Athlon 64 X2 4400+,
GA-MA790GP-DS4H, ATI Radeon HD3300, Realtek 8111C
2GB  DDR2 (Dual)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2010, 01:15:12 »
Tak po zapnutí NB, jak se objeví logo ASUS zmáčknout F2 a počkat. Naběhne BIOS. Potom záložka Advanced a úplně dole je VGA MODE SELECT > tam vybrat dGPU MODE(HD4570) a PowerExpressMode (HD3200).

Pokud toto nezabere tak updatovat BIOS. A znova hledat ty polozky.
Pokud ani toto nezabere, tak mas proste smulu, protoze ani Win borcum to nejede ve Win7 ta grafika. Problem je aktualni, resi to ted v lednu 2010. Jede jim jen ta slabsi HD3200. Vis vubec, ze mas dve grafiky? :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2010, 01:16:36 »
A dej sem výstup lspci.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.