Zdravím tady
Prosím, potřebuji nakopnout správným směrem. Zbytek si už snad dohledám sám...
Koupil jsem eeePC 1001HA s Win XP. HDD je rozdělený na 2 oddíly
Na jednom oddílu je XP a na druhý jsem nainstaloval ubuntu 9.10. unr
Víceméně všechny drobnosti se mi podařilo odstranit až na Wi-Fi(přes router)
Problém je taky v tom, že sem Wi-Fi až do ted nepotřeboval, takže s tím nemám žádné zkušenosti
V Xpečkách se mi to podařilo nastavit
V ubuntu už ale ne. V nápovědě v systému(to modré kolečko s otazníkem) jsem našel návod na bezdrátovou síť. Mluví se tam o tom, že mám otevřít NetworkManager. Kde ho mám najít? Na kartě "systém" jsem našel akorát "připojení k síti".Je to ono?
Když jsem na to poklikal, otevřelo se mi okno s mým pevným připojením(kabel) a na kartě "bezdrátové" se mi objevil prázdný seznam s dostupnými sítěmi. Dal jsem tedy "přidat" a vyplnil jsem tam ty údaje, potvrdil, ale pořád to nefunguje.
V řešení problémů jsem našel návod, že pomoci příkazu sudo lshw -C network zobrazím, jak je na tom wifi karta(nebo co se tím mělo zjistit). Můj výsledek je "UNCLAIMED"
Také tam je něco o tom, že to mám zapnout ve Win tu kartu(což je) a že mám najít ovládač pro můj systém, kde vyberu soubor s příponou .inf atd...
A tady je můj problém. Který systém má nápověda na mysli(XP,nebo UNR)? Kde hledat ovládače? Popř.jak tu Wi-Fi zprovoznit?
Děkuji za nápovědu
Petr