Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu "start" menu logo [vyřešeno]  (Přečteno 1395 krát)

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
Ubuntu "start" menu logo [vyřešeno]
« kdy: 31 Ledna 2010, 14:56:09 »
Ahoj všem, mám takový nepatrný zádrhel, se kterým jsem si neporadil. Nainstaloval jsem si téma vzhledu "Elementary". Mimochodem opravdu krásné i s pěknými ikonami - doporučuji. Chtěl bych si ale změnit logo Gnome menu z "E" na logo Ubuntu - pěkné jsem našel na této adrese:

http://www.gnome-look.org/content/show.php/Humanity+Ubuntu+Start+Menu+Logo?content=115270

Použil jsem tento postup - spustil jsem Nautilus pomocí gksudo a přepsal ikonku do adresáře /usr/share/icons/Elementary/places/24. Poté jsem schodil gnome-panel (killall gnome-panel), ale ikonka tam není žádná (resp. černý čtvereček).

Zkusil jsem opačný postup a éčko se mi tam zpátky vrátit podařilo. Kontroloval jsem rozlišení obou log je shodné 24x24 pixelů. Nevíte co s tím?

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 31 Ledna 2010, 17:18:38 od Pavel Půlpán »
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Ubuntu "start" menu logo
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2010, 16:22:44 »
Ked si to menil tak ti to oznamilo ze prepisuje povodne e? Pripadne skus sa odhlasit a prihlasit. Ked som tuto ikonu skusal menit ja tak sa mi zdalo ako keby ju niekam cashoval a trvalo urcity cas kym zaregistrovalo ze je zmenena.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
Re: Ubuntu "start" menu logo
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2010, 16:59:08 »
Ked si to menil tak ti to oznamilo ze prepisuje povodne e? Pripadne skus sa odhlasit a prihlasit. Ked som tuto ikonu skusal menit ja tak sa mi zdalo ako keby ju niekam cashoval a trvalo urcity cas kym zaregistrovalo ze je zmenena.

Už to mám, chyba byla banální - soubor neměl nastavena správně práva. Díky za snahu:-)
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.