Zdravím
Teď jsemv
tomto threadu řešil ovládání WiFi-karty na notebooku pomocí speciálních tlačítek.
Ve zkratce : mám Acer Travelmate 240 series , původně v něm ani žádná WiFina nebyla , strčil jsem kartu do volného Mini-PCI slotu , dal si antény do víka a spokojenost. Akorát že to vevnitř nejspíš není připravené a zdrátované na WiFinu , to tlačítko co by jí mělo zapínat/vypínat nikdy nefungovalo ani pod Windows. Teď jsem celkem k plné spokojenosti rozchodil ovladač
acerhk takže stačí udělat skipt který po stisknutí tlačítka zapne/vypne Wifinu ....no a už se s tím peklím třetí den. Alevíceméně jsemto vyřešil , ALE ještě ve mě hlodá červíček .... tak se obracím o pomoc a radu.
Momentálně to řeším cpomocí
rfkill a musel jsem kvůli tomu nainstalovat
backport-balíkyModul IPW2200 spouštím s parametrem
led=1 a skriptík vypadá takhle :
#!/bin/bash
# turn_wlan_on_off.sh - Scipt to change the satus of the wireless device
status=$(cat /sys/class/rfkill/rfkill0/state)
case "$status" in
1)
rfkill block wifi
;;
0)
rfkill unblock wifi
;;
*)
echo "wrong staus!"
esac
Jenže je po parádě když modul natáhnu s parametrem
disable=1 pak je karta vypnutá nějak "na tvrdo". Samozřejmě můžu dát spustit
rfkill block wifi hned po startu - ale celkově mi to přijde jako imbecilní řešení (i kdyžfunkční)
Navíc když vypnu kartu pomocí
rfkill tak mi ta LEDka na tom tlačítku pořád pitomě bliká. A třeba status
cat /sys/bus/pci/drivers/ipw2200/*/rf_kill se vůbec nezmění. Prostě mám pocit že to tu kartu nevypne (softwarově) pořádně a tím mi tomoc baterku nešětří.
Dočetl jsem se že pomocí ovladače se ta karta vypíná :
echo 1 > /sys/bus/pci/drivers/ipw2200/*/rf_kill jenže tohle mi jde jenom přez
sudo su. Pak ale třeba parametr modulu
disable=1je úplně v pohodě a navíc mě nenervuje blikající LEDka.
Otaázka je :
1. je mezi těmi dvěmazpůsoby vypnutí karty opravdu rozdíl ?
2. jak to případně udělat s tím skriptem aby mi fungoval způsob č. 2
Jinak na většinu těch věcí jsem si nakonec přišel sám a jsem za to fakt rád a dost mě to bavilo a dost věcí jsem pochopil. Ale tady už potřebuju trochu vysvětlení.
Díky K