Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Příliš rychlý tisk pro Evince 2.22.2  (Přečteno 1462 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Příliš rychlý tisk pro Evince 2.22.2
« kdy: 02 Února 2010, 08:13:16 »
Když otevřu PDF z mailu (v Evince 2.22.2), dám vytisknout, OK, a ihned zavřu, nevytiskne se nic. Musím dát tisk, OK, čekat až začne tiskárna blikat (pár vteřin) a potom teprve zavřít dokument. Je to normální? Když takto tisknu 20 dokumentů z mailů, vždy se mi stane, že některý "uspěchám" a nevytiskne se... dost to zdržuje, zjišťovat potom, který chybí atd...

U 8.04
E 2.22.2
HP5P LPT1
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Příliš rychlý tisk pro Evince 2.22.2
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2010, 08:55:59 »
Člověče, někdy z tebe mám pocit, že tu seš poprvé. Myšlenkuj, Mytnik: pokud uzavřeš aplikaci, která provádí tisk dříve, než nacpe data do tiskárny, nemá pak tiskárna co tisknout, ne?
P.S.
A nadpis tématu si změň na Příliš pomalý tisk nebo Příliš rychlý Compaq.

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2010, 09:02:12 »
Člověče, někdy z tebe mám pocit, že tu seš poprvé. Myšlenkuj, Mytnik: pokud uzavřeš aplikaci, která provádí tisk dříve, než nacpe data do tiskárny, nemá pak tiskárna co tisknout, ne?
P.S.
A nadpis tématu si změň na Příliš pomalý tisk nebo Příliš rychlý Compaq.

podla mna by bolo normalnejsie chovanie aby program, ktory tlaci/tiskne upozornil pri zatvarani, ze bezi nejaka cinnost ako je napr. tlac a dal na vyber, ci stornovat tlac, alebo nie. Samozrejme sa nebavime o zatvarani aplikacie cez "kill -9".
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2010, 09:06:49 »
Jasně. A zavést (nejlépe povinnou a Bruselem kontrolovanou) funkci Print&Quit bys nechtěl?

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2010, 09:34:06 »
Jasně. A zavést (nejlépe povinnou a Bruselem kontrolovanou) funkci Print&Quit bys nechtěl?
Je dobrym zvykom, ze aplikacie pisu programatori pre ludi a ludia su omylni, takze aj programy by mali byt blbuvzdorne, napr. v total commanderi, ked robis akciu na pozadi, napr. kopirujes alebo balis subori do archivu, tak ta upozorni a musis potvrdit, ze naozaj chces odist. Zda sa mi to uplne logicke a nevidim v tom nic zle. Popr. to iste, ked mas dokument a je neulozeny, najprv sa Ta spyta, ci ulozit, a az potom sa zavrie.

secondary/u svokrovcov:

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2010, 10:01:04 »
... a u auta by neměly jít otevřít dveře, pokud auto jede a pokud jsou dveře otevřené, tak se auto nesmí rozjet a ... a ... a ...
Probuď se!!! Přenášet odpovědnost za to, co uděláš, na něco/někoho jiného je veskrze bolševický zlozvyk!!!

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2010, 10:06:13 »
... a u auta by neměly jít otevřít dveře, pokud auto jede a pokud jsou dveře otevřené, tak se auto nesmí rozjet a ... a ... a ...
Probuď se!!! Přenášet odpovědnost za to, co uděláš, na něco/někoho jiného je veskrze bolševický zlozvyk!!!

A nejsi ty náhodou tak trochu demagog? Probuď se!!!

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #7 kdy: 02 Února 2010, 10:08:45 »
Samozřejmě, že jsem!!!

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2010, 10:21:03 »

Auta dvere blokoju uz teraz, co sa mi nie az tak paci, teda okrem detskej poistky, ta ma opodstatnenie.

Prajem Ti vela stastia v pracovnych aj sukromnych uspechoch, lebo zatial mas asi stastie, a nikdy si nic nepokazil nahodou, ktora sa nemusela stat vdaka lepsie napisanym programom. Viac tu uz nebudem pisat, lebo uz som odbocil od temy a len sa tu zbytocne vypisujem.

secondary/u svokrovcov:

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 02 Února 2010, 10:25:17 »
Problém je, že když tisknu padesátistránkový PDF s obrázky a grafy (v práci, kde pracuju a nemám čas pozorovat vnitřní procesy OS) , leze to dlouho z aplikace kamsi do fronty, potom dlouho z fronty do tiskárny, a tiskárna začne blikat za 3 min... (a to mám to štěstí, že na ní vidím, nevím jak to dělají kolegové na síťce...) to bych se učekal na to, kdy mám aplikaci Evince zavřít. Navíc jiné aplikace (OOO AdobeReader atd.) to nedělají. Ve starém OS se čekat nemuselo nikdy... Tak nevím, kde je chyba.

Je to prostě udělaný blbě. Přiznejme si to chlapi.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 02 Února 2010, 10:32:03 »
secondary/u svokrovcov:

compaq

• Závislák

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 02 Února 2010, 10:49:56 »
secondary/u svokrovcov:

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #13 kdy: 02 Února 2010, 11:05:46 »
Rozhodně dpoporučuji novější verzi Evince, s tou v HH jsem také bojoval, nakonec jsem pdf tiskl raději z OOo. Těch drobných nedostatků v aplikacích HH bylo tolik, že jsem na pracovním stroji risknul instalaci Koaly a zatím si nestěžuju. Až na to, že nefunguje Compiz.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.