Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalá instalace Kubuntu 9.10  (Přečteno 1861 krát)

GeBu

• Aktivní člen
  • *
Pomalá instalace Kubuntu 9.10
« kdy: 02 Února 2010, 11:17:51 »
Nikde se mi nepodařilo najít vlákno k problematice pomalé instalaci tak ho zakládám.
Kubuntu 9.10 na PC, na kterých jsem instaloval, se instalovalo strašně pomalu přesněji řečeno po odkliknutí tlačítka volby apod. to chroupalo několik minut. Instaloval jsem na více PC a na všech to bylo stejné a potvrzují to i další lidé: http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/283582
Mám otázku, zdali vycházejí (podobně jako u Debianu) novější verze instalační obrazů tedy jestli někdo nevíte, že by to už bylo opravené a je připravený nový obraz.

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Pomalá instalace Kubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2010, 11:53:58 »
Pokud vim, tak ne, resp. vychazeji pouze u LTS verzi.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2010, 00:19:35 »
Nikde se mi nepodařilo najít vlákno k problematice pomalé instalaci tak ho zakládám.
Kubuntu 9.10 na PC, na kterých jsem instaloval, se instalovalo strašně pomalu přesněji řečeno po odkliknutí tlačítka volby apod. to chroupalo několik minut. Instaloval jsem na více PC a na všech to bylo stejné a potvrzují to i další lidé: http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/283582
Mám otázku, zdali vycházejí (podobně jako u Debianu) novější verze instalační obrazů tedy jestli někdo nevíte, že by to už bylo opravené a je připravený nový obraz.

A zkoušel jsi to v tom záchranném grafickém režimu, jak radí ten dobrý člověk před tebou v tom vlákně na abclinuxu? :)
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2010, 10:17:57 »
Ještě úplně pořádně ne - nebylo potřeba. Chtěl jsem to zkusit na jednom PC, ale ten se nějak divně choval celkově.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2010, 10:54:07 »
Já si myslím, že to je zcela normální a není třeba nic dělat.

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2010, 14:42:00 »
Nevím, jestli jsi antiubuntu provokatér, nevíš o čem píšeš nebo píšeš ironicky.

Já si myslím, že to je zcela normální a není třeba nic dělat.

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2010, 21:01:04 »
Tak jsem to už vyzkoušel a problém je v tom, že v tomto režimu nevidím ta tlačítka dole, kterými se přechází mezi jednotlivými obrazovkami - má to moc velké rozlišení a leze to mimo obrazovku.

A zkoušel jsi to v tom záchranném grafickém režimu, jak radí ten dobrý člověk před tebou v tom vlákně na abclinuxu? :)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #7 kdy: 13 Února 2010, 18:47:15 »
Tak jsem to už vyzkoušel a problém je v tom, že v tomto režimu nevidím ta tlačítka dole, kterými se přechází mezi jednotlivými obrazovkami - má to moc velké rozlišení a leze to mimo obrazovku.

Hm,stejný problém jsem měl při instalaci Ubuntu 9,10 na notes. Takže jsem potvrzoval po slepu:D. Ale myslím,že to vyřeší zapnutí fb a nastavení nějakýho klasickáho rozlišení.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2010, 12:08:32 »
Mě to taky lezlo děsně pomalu, je to bug, nejlepší je si stáhnout alternate verzi, tam to jde normálně :)
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.