Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mailserver  (Přečteno 2277 krát)

Peterx

• Aktivní člen
  • *
Mailserver
« kdy: 02 Února 2010, 14:05:17 »
Zdravim, snazim sa rozchodit mailserver, len tak aby som sa to naucil.
Moj prvy problem je v tom ze som nenasiel ziaden riadny uceleny navod... aj ked poznam google a nasiel som dost navodov ktore viac menej fungovali nenasiel som ziaden kompletny, mozno az na tento polovicny:
Kód: [Vybrat]
http://hocyco.wordpress.com/mail-server-ubuntu/Tento som rozchodil a funguje. Len este netusim ako pridam noveho uzivatela tak aby ked tam mam napriklad nastavene ze mailove domeny su domena1.loc a domena2.loc, aby som mohol akosi pridelovat uzivatelom mailove adresi len vo svojej domene.

Chcem dosiahnut toho aby som mal funkcny mailserver z Podporov POP3 a IMAP, samozrejme aj SMTP :)
K tomu nejaky slusny webmail.

Som v tomto uplny zaciatocnik a uvytal by som nejake rady a odkazi na dokumentaciu a manuali. Bol by som rad ak by vysledok tohoto tematu bol finalne nejaky komplexny navod na instalaciu a konfiguraciu mailoveho servra pod ubuntu.
Dik

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Mailserver
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2010, 15:39:04 »
Kupte si knížku...  ;)
Nebo si prostudujte na stránkách postfixu důkladně dokumentaci. Samozřejmě ta je v AJ.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Peterx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2010, 19:53:38 »
Dik, ale toto je odpoved o ktoru som naozaj zaujem nemal...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2010, 19:57:37 »
No mailserver je asi jedna z nejtěžších věcí ohledně serveru co jsem tak zatím při praxi narazil.
Takže myslím, že jsem Vám dal dostačující odpověď. Nečekejte, že to někdo bude nastavovat za Vás. Tím si někteří lidé dost slušně vydělávají.
Pokud máte problém přijďte s něčím více konkrétnějším. Dotaz typu chci docílit plně funkční mailserver s IMAP, POP3, SMTP je skoro udělejte to někdo za mě já se budu koukat, abych to příště uměl.
Sám studuju knížku: http://knihy.cpress.cz/knihy/cely-knizni-web/sleva-36-45/postfix-provozujeme-postovni-server-v-linuxu/
Takže jen hledat a věnovat tomu trochu času. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2010, 19:58:05 »
Heh, musím se Martina zastat, pokud to myslíš s administrací poštovního serveru opravdu vážně, oficiální dokumentace je jako dělaná. Pokud vím, tutorialy, tam nechybí. Jinak, rozchodit mailserver aby fungoval a hlavně aby byl dobře zabezpečený není prd€l. ;)
« Poslední změna: 02 Února 2010, 19:59:40 od Pavel Půlpán »

Peterx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2010, 20:00:55 »
Sa to snazim naucit, ano je mi uplne jasne ze treba aj dokumentacia, aj ju studujem, no mne ide o to ze chcem viac, pre to chcem navody, a pod, ide mi hlavne o cenne skusenosti a rady ktore sa v dokumentacii nenachadzaju.

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2010, 20:04:26 »

Peterx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Února 2010, 07:22:56 »
Toto este nie, dik
Aj ked som toho vela nasiel urcite nie vsetko :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.