Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvuk 5.1  (Přečteno 1449 krát)

Angel.vista

• Návštěvník
Zvuk 5.1
« kdy: 08 Února 2010, 18:13:43 »
Ahojte všichni, potřeboval bych poradit jsem úplny amatér co se týka linuxu. Za nic na světě nemohu nastavit zvuk na 5.1 bedničky. Používám Ubuntu 9.10 v 9.04 mi šlo všechno v pohodě až teď když jsem přešel na nový systém nelze nastavit. Zkoušel jsem to nastavit i podle návodu co jsem tady četl, ale nic. Už si vážně nevim rady.  Předem děkuji za radu.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Re: Zvuk 5.1
« Odpověď #1 kdy: 08 Února 2010, 19:05:45 »
napiš jaký máš hardware a podle jakýho navodu si se řídil? (aspon odkaz)
Fire's in my soul, steel is on my side

Angel.vista

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Února 2010, 20:04:49 »
Řídil jsem se podle tohodle návodu: http://wiki.ubuntu.cz/Prostorový%20zvuk a zvukovka je: Realtek High Definition.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Února 2010, 22:07:46 »
ted tak trochu střelím z kraje. nedávno jsem u známého řešil podobnou věc.
problém byl vtom, že měl v počítači dvě zvukovky a tím i dvoje nastavení v Menu-systém-volby-zvuk nastavení zvuku měl sice správné pro 5.1 ale zároven měl nastavený zvuk stereo na druhou zvukovku. Nevím proč ale zvukovka5.1 používala nastavení pro tu druhou zvukovku.

integrovanou zvukovku jsem mu v biosu zakázal (protože ji stejně nevyužíval) a odstarnil nastavení puvodní zvukovky a nechal jen to co potřeboval.

Je možný že bude stejná chyba i zde?
« Poslední změna: 08 Února 2010, 22:09:23 od pepéé »

Angel.vista

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2010, 00:46:54 »
Ne,ne stejná chyba to není, mám pouze jednu zvukovou kartu ( integrovanou ) I když tam mám ukázane jakoby dvě zvukovky tak ne,ne. Nevím jestli to říkam správně, ale jedna je systémová a pak ta hlavní, a mezi nima si vybírám, kterou chci jako výchozí, pokaždé když zvolím tu 5.1 tak se mi zpátky přepne na stereo. Vím, že už to tu někdo řešil a asi se mu to povedlo nastavit, ale mě pořád ne. I když jsem to dělal přesně podle toho návodu, teda krom nastavování přikazové řádky. S tou pracovat neumím.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2010, 10:19:40 »
potom co jsem v biosu vypnul integrovanou zukovku tak v nastavení zbylo jen výchozí 5.1   jinak se to též samovolně přepínalo do sterea.
Chyba bude tam.

Angel.vista

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2010, 20:32:39 »
Jejda teď jsem tu vaší odpověď nepochopil co jste tím chtěl říct. Já když bych vypnul zvukovku v biosu, tak mít žadnou jinou nebudu. Já když v nastavení v tom pulseaudio nastavim na 5.1 zvuk tak se mi to pokažde vrátí na to stereo. :-[

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Února 2010, 20:54:27 »
nechtěl jsem naznačit vypnutí zvukovky. Jen, že v nastavení zvuků bylo jen jedno nastavení a to 5.1 a žádné stereo do kterého by se to vracelo. takže nějakým zpusobem z nastavení pulseaudio odstarnit stereo předvolbu.

Citace
I když tam mám ukázane jakoby dvě zvukovky...
co tím bylo myšleno?
Co vypíše:
Kód: [Vybrat]
lspci

Angel.vista

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Února 2010, 20:59:19 »
A jak ho mám z tama odstranit? Nebude třeba lepší si teď počkat na novy Ubuntu 10. a do te doby přejít zpátky na Ubuntu 9.04? četl jsem tady, že se navíc ani ubuntu 9.10 moc nevyvedla.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2010, 21:18:55 »
tak jestli si počkáte, tak není co řešit.

Angel.vista

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 09 Února 2010, 21:22:11 »
A myslíte, že to tam bude lepší nebo jednoduší nastavit, v tom novém ubuntu?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.