Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: USB kluc  (Přečteno 2081 krát)

yanko56

• Návštěvník
USB kluc
« kdy: 10 Února 2010, 13:20:02 »
Zdravim, viem ze to sem nepatri, no tu su ludia s bohatymi skusenostami tak mi mozno budete vediet poradit,
potrebujem spravit na USB kluc jednu mensiu particiu, dajme tomu ze kluc mam 8GB a rozdelim ho na 7 a 1, na 1GB particiu chcem zapisat data tak aby ich nikto iny nemohol prepisat,zapisat a ani naformatovat a druhu particiu chcem nechat lubovolne menitelnu, vie mi niekto poradit? Dakujem ;)
HP ProBook 4330s, primar W7, VBox Ubuntu 11.10, XML, PHP, VBA, C++, HTML, CSS, SQL....

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: USB kluc
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2010, 14:11:59 »
Tohle jde? No, pro případ, že ano, tak si to tu s dovolením značkuju...

yanko56

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2010, 15:15:47 »
ano ide, cez U3 system to je bez problemove len ja hladam alternativu,
ak sa mi ju podari vygooglit skorej ako sem da niekto post ako to spravit tak to sem urcite hodim ;)
HP ProBook 4330s, primar W7, VBox Ubuntu 11.10, XML, PHP, VBA, C++, HTML, CSS, SQL....

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 10 Února 2010, 15:20:17 »
Vytvorit dva oddily by nemel byt problem.
Aby nebyla data volne pristupna, mohl by se ten jeden oddil oznacit jako hidden partition.
Nebo: http://wiki.ubuntu.cz/TrueCrypt
(nic z toho jsem ja zatim nezkousel)

Ale zabezpecit to tak, aby to nekdo jiny nemohl prepsat nebo zformatovat popr. odstranit oddil - to asi nepujde. Zalezi na tom, jake zkusenosti a znalosti ten nekdo ma. (Pokud umi jen pripojit flashku a ceka az se mu automaticky otevre nejaky filemanager a pak otevre nebo zkopiruje soubor, pak hidden partition staci.)
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 10 Února 2010, 16:09:38 »
Ale zabezpecit to tak, aby to nekdo jiny nemohl prepsat nebo zformatovat popr. odstranit oddil - to asi nepujde. Zalezi na tom, jake zkusenosti a znalosti ten nekdo ma...

No právě. Proto se mi nechtělo věřit, že by to snad nějak šlo. Leda tu flashku začarovat :-)

yanko56

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Února 2010, 15:53:07 »
tak ako som slubil davam report,
reozdelie USB v linuxe nie je problem v ubuntu som pouzil GParted, no wo windowse nie je nijako mozne rozdelit USB tak aby boli pouzitelne obe particie vzdy "uvidite" iba jednu.
na kryptovanie ako free soft odporucam treucrypt, excelntny nastroj.
k tomu zabezpeceniu suborov, bez externeho programu spusteneho na PC nie je mozne ochranit subor pred vymazanim, vyskusal som viacero variant no kazdy chrani subor iba ak je aktivny, vsetky nasatavenia zmiznu hnet ako vypnete software. atributy sa daju pouzit iba ak chceme ochranit subor pred prepisanim alebo zapisovanim do neho, vymazanie je bezproblemove. teoreticky by sa dali spravit dve particie ktore by boli rozdelene na volny zapis a iba read only, no windows podpotri iba jednu takze nepouzitelne. Da sa to spravit hardwarovo, napriklad U3 system, no ten uz je bohuzial v dnesnej dobe prelomitelny, nerozsifruje vam data no dovoli vam pristupit ku vsetkym nastaveniam. jedina varianta ktora dokaze zabezpecit vsetko co ja potrebujem je rootkit, vtedy by sa dali subory chranit pred odstranenim a taktiez by slo spravit aby sa klucik nedal naformatovat, no tato varianta je pre mna to posledne co by som robil kedze kluciky by mali putovat medzi ludimi a koli skodlivemu kodu nachadzajucemu sa na kluci by povznikalo daleko viacej problemov. takze ked to zhrniem, zatial nepoznam realny sposob ako by sa nieco take dalo na kluci vytvorit...

cely cas som pozuival FAT32 aby bolo jasne ;)

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Února 2010, 16:33:31 »
U3 je zase neco jineho, IIRC je to hardwarovy cip ktery pres USB prepsat nejde, a ten obsahuje ten loader. IMHO to nejde, vzdycky muzes spustit /dev/zero na celou flesku  :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.