Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 6.10 DVD (ISO) "Kernel panic" nebo obrazovka zčerná [vyřešeno]  (Přečteno 4912 krát)

Skaut

• Návštěvník
Zdravím všechny příznivce Ubuntu, jsem začátečník a narazil jsem už při instalaci na takový problém, o kterém jsem zatím nevyčetl z netu ani čárku....

Mám PC Intel Pentium 4 (HT) a do toho grafiku X700 a pokouším se nainstalovat Ubuntu z DVD z obrazu - ubuntu-6.10-dvd-i386.iso. Po zobrazení instalační tabulky zadám F2 - češtinu a pak když odkliknu další možnost (buď instalace nebo liveCD), tak naskočí obrazovka na které jsou pouze číselné kódy a končí hláškou 17179572.952000 Kernel panic - not syncing: attempted to kill init ! a PC zamrzne.

V případě, že zvolím v menu po zvolení češtiny ještě jiné rozlišení než defaultní a opět odkliknu cokoliv, tak mi obrazovka zčerná a konec.

Zkoušel jsem úplně všechno počínaje vypnout v BIOSu ACPI přes veškeré rady co jsem nalezl na fórech. Jestli někdo víte co s tím poraďte prosím. Děkuji

Skaut

P.S.:
distribuci mám dobře vypálenou neboť z mého DVD jsme nainstalovali Ubuntu u kámoše na notebooku bez problémů i když v ní má kartu x700.
« Poslední změna: 30 Července 2010, 04:57:16 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Pomozte pls jsem bezradný :-(
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2006, 16:52:57 »
Gratuluji k vystiznemu nazvu prispevku.

zkuste parametry noapic nolapic pro jadro

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2006, 16:58:28 »
No jsem opravdu lama omlouvám se, ale pls kam se ty parametry mají psát... doopravdy začínám

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2006, 17:33:35 »
Skús si vybrať napr. angličtinu, niekomu to pomôže. A ak nie, prehladaj toto fórum. Myslím si, že odpoveď tu nájdeš.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2006, 17:54:54 »
Zadava se to jako parametry pri vyberu bootovani. Je tam na vyber "zadat specialni parametry" nebo tak nejak. Staci vepsat do radku.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2006, 18:43:26 »
Odzkoušeno vše, nic nepomohlo :-(

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 06 Listopadu 2006, 19:07:48 »
Máte tam windows? (nesnažím se vás odradit od linuxu, ale pokud widle běží tak se dá vyloučit hardwarová závada). Jinak napište prosím přesnou konfiguraci vašeho pc (Pentium 4 HT mi moc neřekne), sám můžete kouknout na http://www.abclinuxu.cz/hardware a zjistit, jestli s některou součástí pc není pod linuxem problém.

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Listopadu 2006, 19:18:03 »
tak mám PC s rozhraním ACPI Intel Pentium 4 CPU 3,2 GHz, grafika Radeon X700, RAM 1500, HDD SATA 2x 160 GB 75200 s 8 MB pamětí, to vše na desce MSI 915p neo2

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #8 kdy: 07 Listopadu 2006, 07:50:04 »
Problém bude asi v tvojej MSI doske a PATA alebo SATA. Píše sa o tom tu na anglickom fóre.
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=233540.

Zaujímavá veta z toho fora:
Citace
Took me a while, but I finally fixed this exact same problem on my MSI Neo 865 motherboard by changing from "SATA Mode only" with "PATA Keep" enabled to "SATA + PATA Mode" in bios.
A skús si spustiť si ešte memtest. Jadro je na RAMku citlivé!

Poskúšaj a daj vedieť.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 07 Listopadu 2006, 15:22:40 »
Tak Vadimo, odzkoušel jsem vše jak si mi radil... test RAM OK. v biosu jsem si pohrál s SATA a PATA nastavením a vůbec všechny možné nastavení ohladně disků jsem vyzkoušel...    .... a nic stejné chování

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 07 Listopadu 2006, 15:23:48 »
Mám ještě jeden dotaz, pokud bych se to pokusil nainstalovat na HDD v PC kamaráda  a pak jej dát do svého PC mohlo by to být řešení???

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 07 Listopadu 2006, 15:25:24 »
Moje ICQ je 179 794 960 pokud by to někdo z vás měl chuť problém  se mnou řešit on-line... jinak zatím díky za rady .... nevzdám to dokud UBUNTU nerozchodím !!! :-)

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 07 Listopadu 2006, 19:02:06 »
Tak jsem zkusil nainstalovat Ubuntu u kamaráda na jeho PC na svůj HDD a výsledek stejný zamrzne to na stránce s čísly a končí to hláškou
17179572.952000 Karner panic - not syncing: attempted to kill init ! :-( fakt už nevím

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #13 kdy: 08 Listopadu 2006, 12:34:36 »
Citace: Skaut
Tak jsem zkusil nainstalovat Ubuntu u kamaráda na jeho PC na svůj HDD a výsledek stejný zamrzne to na stránce s čísly a končí to hláškou
17179572.952000 Karner panic - not syncing: attempted to kill init ! :-( fakt už nevím
Ináč táto inštalácia je nezmysel. U teba to potom nepôjde. Skús u seba napr. vymeniť HDD (alebo ho úplne odpoj) len pre skúšku, alebo u kamaráta nabootovať aj s jeho HDD. Neboj, systém mu to nepokazí, pokial nespustíš inštaláciu ikonou z plochy :-)

Alebo, skús si stiahnuť alternate CD a inštalovať z neho, napr. aj odtialto: http://ubuntu.supp.name/releases/edgy/u … e-i386.iso

Je to inštalačka bez GUI. Ale fakt neviem kde je chyba. A čo napr. Ubuntu 6.06.1 LTS?
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 09 Listopadu 2006, 10:10:11 »
No tak se mi Ubuntu nakonec povedlo nainstalovat.... Použil jsem ve WXP on-line update bios a kupodivu instalce po upadtu proběhla. ( Předtím jsem bios updatoval ručně a žádná změna....
....... narazil jsem však na problém při spuštění v grafickém prostřední se spouštění kouslo poté co se rozostřilo logo a posuvný ukazatael stavu spuštění. Spustil jsem systém v textovém prostředí což bez probrému naběhl. Při zadání příkazu "startx" mě byla vypsána tato hláška:

Fatal server error:
No screens found
XIO: fatal IO error 104 ( connection reset by peer ) on x server ":0.0"
after 0 request ( 0 know processed )
With 0 events remaining.

Poraďte mi prosím co mám dále dělat nabo nastavit a hlavně jak, aby se dalo zapnout grafické prostředí. Děkluji moc za vaši trpělivost se mnou.

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
« Odpověď #15 kdy: 09 Listopadu 2006, 10:17:37 »
Co máš v souboru /etc/X11/xorg.conf  ?

Tuhle hlášku (Fatal server error:No screens found) mi to házelo když jsem si hrál právě s tímto souborem při nastavování dualscreenu
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 09 Listopadu 2006, 10:24:53 »
V souboru /etc/X11/xorg.conf mi to normálně zobrazí grafickou kartu radeon X700 jinak v něm není nic co by se mi tam nezdálo :-(

Skaut

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 09 Listopadu 2006, 10:40:58 »
TAAAAAK VYŘEŠENO VŠE!!!!!! Nastavil jsem v  /etc/X11/xorg.conf v Driver místo "ATI" "radeon" a systém naběhl bez potíží. Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem kteří se mi snažili pomoci díky moc...... Skaut
« Poslední změna: 30 Července 2010, 04:52:54 od Anna Taliánová »

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #18 kdy: 09 Listopadu 2006, 10:45:41 »
Skús:
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b