Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP NX 9420 core2duo  (Přečteno 2554 krát)

vlas

• Návštěvník
HP NX 9420 core2duo
« kdy: 06 Listopadu 2006, 18:21:43 »
Zdravím! Jsem úplný začátečník. Na tento notebook jsem nainstaloval Ubuntu 6.1 64bit. dále jsem nastavil ubuntu podle vynikajícího návodu pana Svobody, zde na foru. Ubuntu překvapivě našlo a nainstalovalo skoro všechn hartware až na dvě věci. 1-vestavěná čečka paměťových karet, 2-nevidím TMP chip. Nevíte někdo jak tyto dvě věci rozchodit? Díky za každou radu.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
HP NX 9420 core2duo
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2006, 19:08:30 »
Proč dvakrát?

vlas

• Návštěvník
HP NX 9420 core2duo
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2006, 19:48:52 »
Omlouvám se, poprve mi to zahlásilo chybu připojení, a při další manipulaci jsem odeslal dotaz 2x. Nevím jak ten jeden smazat.

romi

• Stálý člen
  • **
HP NX 9420 core2duo
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2006, 16:41:07 »
neviem, co je tpm ..ale ...citacka vraj chodi :) len samozrejme, nie hned :) treba si ju rozbehat.. trosku pohladaj na nete...
a inac..tiez ti nechodi wifina :)) to mam aj ja..a tak to riesim pouzitim cardbus wifi karty ..
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

vlas

• Návštěvník
HP NX 9420 core2duo
« Odpověď #4 kdy: 07 Listopadu 2006, 17:13:48 »
TPM je bezpečnostní chip, sloužící k šifrování, úschově hesel, certifikátů apod. Jinak s Wifi jsem neměl sebemenší potíže, po instalaci byla normálně vidět v Systém/správa/sítě/bezdrátové připojení. Tam jsem ji jenom povoli a nakonfiguroval. Poté již normálně funguje, kontrolka svítí a jde i vypnout a zapnout hartwarovým vypínačem. Ohledně zabudované čtečky jsem zatím nic nemašel, ale budu hledat dál.

romi

• Stálý člen
  • **
HP NX 9420 core2duo
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2006, 10:43:35 »
u mna je nahraty modul :) ale nejde :P ..mam to v pazi ..aj tak je cisco wifina lepsia, ako nejaky intel :)
s tym ostatnym ti neporadim :/ ale asi to bude take iste, ako citacka otlackov prstov ...nie je to podporovane pod linuxom ..
a k tomu tpm .. .skusal si toto? http://www.prosec.rub.de/tpm/ a http://sourceforge.net/projects/tpmdd
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.