Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nokia 3110c - USB  (Přečteno 1395 krát)

funk

• Aktivní člen
  • *
Nokia 3110c - USB
« kdy: 13 Února 2010, 19:44:50 »
Ahoj,

peru se v Karmic s propojenim Nokia 3110c pres USB do pocitace. Nasel jsem si, ze by to melo fungovat pres Wammu. Kdyz vyberu moznost Automaticky najit telefon, tak ho nenajde. Kdyz zvolim Vedene nastaveni, tak jsem schopen dojit rekneme ke kroku PORT. Uz teda nevim, jaky mam zvolit kabel, protoze nemam original, ale z mp3 prehravace. No a ten port mne uz nenapada vubec zadny. Videl jsem tady, ze to nekdo resil pres Bluetooth, nemam ho ale v notebooku.

Jedine co jsem schopen udelat v Nautilu, tak to vymazat soubory z telefonu, to jde.

Diky za rady. P.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Nokia 3110c - USB
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2010, 20:35:55 »
Co přesně potřebuješ, aby ti fungovalo, a nefunguje ti? Synchronizace souborů na paměťové kartě funguje, nebo ti jde o kontakty apod.?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2010, 17:48:31 »
Uplne bych se spokojil s tim, abych mohl na kartu zapisovat, resp. davat tam hudbu, obrazky atd. Klidne v Nautilu. Z karty to dostanu, naopak na ni to vypise chybu:

Při kopírování souboru do gphoto2://[usb:003,003]/Galerie/Hudeb.%20soub. došlo k chybě.
Podrobnosti:
Chyba při zápisu souboru: -108: Neexistuje žádný takový soubor nebo adresář

To same udela kdyz dam obrazek do Obrazku atd.

P.

arrange

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2010, 18:53:03 »
1. Je divné, že se ti to připojuje přes gvfs, podle mobilmania.cz by měl tento model podporovat USB Mass Storage (tzn., že by se po připojení měl na ploše objevit jako externí disk). Je ten stroj v pořádku? Připojuješ jej přes USB? Zkoušels' ho připojit k jinému počítači? Můžeš taky zkusit, jestli něco neobjeví DiskDebug skript.

2. Pokud nic, zkus ten mobil připojit, vyvolej tu chybu Chyba při zápisu souboru: -108: Neexistuje žádný takový soubor nebo adresář, zkopíruj si to číslo (něco jako gphoto2://[usb:003,003]) a zkus v Terminálu udělat výpis
Kód: [Vybrat]
gvfs-ls gphoto2://[usb:003,003]/
Jsou vidět ty adresáře?

Potom také vyzkoušej zápis do adresáře, jehož jméno neobsahuje diakritiku ani mezery (to samé pro jméno souboru).

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2010, 20:12:37 »
Ho ho, tak skutecne se na plose objevi jako externi disk, dokonce je ikona ve tvaru mobilu a u toho je napsano 3110c. Takze se clovek zaraduje. Ovsem po tom: Telefon je uplne novy, bohuzel jsem nemel moznost vyzkouset ho jinde. Na DiskDebug skript jsem kratky :0) Nejak nevim, jak to pres gksudo pustit. Sice se mi podarilo, ze to napsalo, ze se udelal soubor vysledky.txt, ale nikde jsem ho nenasel.

Kdyz vyvolam chybu, tak to spravne vypise soubory i v adresarich s diakritikou i bez ni:

gvfs-ls  gphoto2://[usb:003,008]/Galerie/Obr%C3%A1zky
Obraz000.jpg
Obraz001.jpg
Obraz002.jpg
Obraz003.jpg
Obraz004.jpg
Obraz005.jpg

~$ gvfs-ls  gphoto2://[usb:003,008]/Galerie/Videoklipy
Video000.3gp

No a jeste bych pripsal, ze pri pripojeni k PC se mne mobil pta, jak ho chci pripojit. Pri rezimu Nokia se neobjevi nic. Pri Tisk a Media prave ta ikona spravneho telefonu a treti je moznost Ulozna zarizeni, zatim tam mini sd kartu nemam, takze jsem nemohl vyzkouset. Samozrejme tam davam male soubory, aby se to do 4.5 MB veslo.
P.

arrange

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2010, 20:25:52 »
Aha, mass storage funguje jen na tu externí kartu. Stejně si ji budeš muset pořídit, nebo ne? Jak zprovoznit vnitřní paměť, to nevím.

DiskDebug: když to vypíše Hotovo, je u toho napsaná i celá cesta k souboru výsledky.txt. Vnitřní paměť to ale stejně nedetekuje, takže ho už nemusíš pouštět, byl by asi k ničemu.

Jestli se ti chce s tím hrát, můžeš vyzkoušet příkaz gvfs-copy, který by ti měl nakopírovat soubory na telefon, např.
Kód: [Vybrat]
gvfs-copy ~/Obrázky/kocicky.jpg gphoto2://[usb:003,008]/Galerie/kocicky.jpg

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 15 Února 2010, 06:31:22 »
Ano, je to tak, microSD se pripoji jako disk, takze se na nej muze libovolne kopirovat a presunovat cokoliv. V tomto pripade telefon vezme max. 2 giga. P.
« Poslední změna: 15 Února 2010, 17:35:59 od funk »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.