Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mikrofon ve Skype  (Přečteno 1425 krát)

somi

• Aktivní člen
  • *
Mikrofon ve Skype
« kdy: 14 Února 2010, 13:37:44 »
Otevřu znovu mnohokrát omílaný problém a prakticky nevyřešený. Mikrofon ve Skype. Neřeší ho ani WIKI, které dává návod jak zjistit zvukovku, to nebo ono ale jaké má být nastavení aby Skype fungovalo nic. Na stránkách Skype se uvádí, že je vhodné "Pulseaudio-nepovinné", ale po instalaci stejně není možnost si vybrat. Jen Pulseaudio. Je divné, že  většina základových desek obsahuje čip AC97 a v linuxu není možnost, aby ve Skype mikrofon vždy a napoprvé fungoval. Když do mikrofonu fouknu tak je slyšet. Nejúpoužívanější VOIP by měl podle mne jet hned a automaticky. Po instalaci Ubuntu to většinou funguje, po aktualizaci nefunguje. Pak stech pokusech to funguje a po restartu po stejném nastavení zase ne. V biosu to mám samozřejmě povolené. Chtěl bych poprosit někoho, komu to v Ubuntu 7.10 32 bit mikrofon mluví, jestli by mohl poslat třeba obrázky všech nastavení, která to ovládají, ovlivňujou a případně nějaký popis. Myslím, že by bylo dobré to jednou provždy vyřešit a je klid. Není to problém mé desky, protože jsem měl před časem jinou a problémy úplně stejné. Ve windows všechno funguje jak má. Už jsem windows úplně vytěpal a zůstal jsem natrvalo jenom u Linuxu. musím chodit pokecat na PC přítelkyně, která windows má. Toto je snad jediný problém, který jsem zaregistroval. Všechno ostatní mi v Ubuntu jede jak hodinky.

xkalp33

• Návštěvník
Re: Mikrofon ve Skype
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2010, 22:15:39 »
Zvuk je podle mne věc, která se ve vydáních výrazně mění - co zkusit nainstalovat nejnovější verzi?

freespace

• Návštěvník
Re: Mikrofon ve Skype
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2010, 02:30:12 »
Zdravim,
pouzivam zatim posledni verzi ubuntu i skype a silene. Mikrofon imisteny na kamere mi jel jenom jednou, po restaru uz ne. Respektive po vypnuti a zapnuti pc, protoze kdyz dam restart, pc se vzdy vypne. Zatim jsem to neresil, ale jako silene.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.