Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ovladač SB live  (Přečteno 976 krát)

Greeper

• Návštěvník
ovladač SB live
« kdy: 14 Února 2010, 22:08:54 »
Zdravím,
mám takový technický problém.
Mám v PC zvukovku Creative Sound blaster LIVE! EMU 10k1 ale nemůžu na ni najít ovladače které by běželi pod Linuxem.
Může mi s tím někdo poradit prosím? :)
Používám Ubuntu 9.10. Předem děkuji.
« Poslední změna: 15 Února 2010, 15:51:50 od Greeper »

zaza

• Aktivní člen
  • *
Re: ovladač SB live
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2010, 22:21:43 »
No v "Ovladače hardwaru" by se mohlo oběvit třeba povolit properialní ovladač...
Os. blog valerblog.8u.cz .

Greeper

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2010, 15:21:25 »
ten se tam ale bohužel neobjevuje ???.. nějaký jiný nápad?  :)
edit: zkoušel jsem Gnome mixer Alsa ale přes něj zvukovka vůbec nereaguje, reaguje jen integrovaná která bohužel při přehrávání nějak blbne stylem že mě v reprácích praská(i ve sluchátkách takže reprem to nebude).
edit2: napadlo mě že by to šlo poštelovat v terminálu přes příkaz alsamixer ale v něm mi to ukazuje jen
card: VIA 8237
chip: Realtek ALC655 rev 0

nevíte jak tomu vnutit aby to začalo ukazovat tu druhou zvukovku? ???
« Poslední změna: 15 Února 2010, 16:32:43 od Greeper »

radin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2010, 18:20:34 »
Celkem chytrý je "Test systému" - někde ve "Správa>Systém". Oficiálně slouží k otestování HW a odeslání údajů vývojářům Ubuntu, ale nemusíš nic odesílat. Po zodpovězení několika dotazů na funkčnost různého HW vytvoří obsáhlý html dokument, který můžeš prohlížet např. ve Firefoxu a v něm je popsán každý kousek HW v systému, ikdyž zrovna nefunguje. Pak máš možnost laborovat dál. Mě se pomocí toho podařilo úspěšně rozchodit atypickou DVB-T kartu v notasu.

Greeper

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Února 2010, 15:33:02 »
tak ovladač se podařilo opravit a už funguje jak má  :D  nevím přesně co pomohlo ale nakonec jsem to tam nějak pošteloval a už to běží takže děkuji těm co mě zde poradili :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.