Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SMC Barricade + FIREHOL + TORRENT  (Přečteno 3428 krát)

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
SMC Barricade + FIREHOL + TORRENT
« kdy: 07 Listopadu 2006, 14:11:55 »
Používá někdo tuto kombinaci na připojení k internetu ?

SMC Barricade mám jako DHCP server a firewall + FIREHOLL

problém mám pouze s torrent (AZUREUS), sice stahuje, ale nedovolí ostatním navázat spojení k již staženým a nyní pouze sdíleným souborům
tudíž mám poměr sdílení HROZNÝ, ne že by to vadilo , ale asi to není fér k ostatním

AZUREUS hlásí chybu v NAT, ale jinak vše funguje

Poradí někdo kde by mohla být chyba ?

PS: nejsem uchylák a nemocnej kvůli bezpečnosti, ale SMC mě filtruje od dost velké sítě s WIN počítačema, vzhledem k tomu že jich je spousta zavirovanejch, odfiltruje 99% "svinstva". Nemám pak tolik zatížený lokální firewall :)
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2006, 14:58:59 »
Pakety odfiltrovane FireHOLem jsou zaznamenany v /var/log/kern.log. Chova se stejne jako azureus napriklad gnome-btdownload?

drta.tom

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2006, 22:50:08 »
Ahoj,
mám SMC barricade 7004VBR v.2. a používám KTorrent (mám Kubuntu)

Máš povolené v tom SMC v NATu porty?

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2006, 21:07:34 »
Citace: drta.tom
Ahoj,
mám SMC barricade 7004VBR v.2. a používám KTorrent (mám Kubuntu)

Máš povolené v tom SMC v NATu porty?
Nastavil jsem PORTforwarding přesně dle návodu na
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/SMC/7004VBRv2/Azureus.htm
a chodí to opravdu divně, nechce to navazovat spojení, v AZUREUS mám "Internetová ochrana" červeně a "DHT Internetová ochrana" žlutě.
Záhada je, že někdy to funguje, ale to nic nikde neměním(nemění se ani ty barvičky)

FIREHOL mám nastavený dle návodu na tomto fóru.
SMC mi do logu nic nehází, FIREHOL ano, ale jsou to příchozí spojení na úplně jiných portech, tak nevím.

1) Mám podezžení na poskytovatele.
2) SMC mi "padal" když bylo hodně spojení (asi nad 200, upravil jsem nastaveni v AZUREUS a už to neblbne)

teď jsem ve stádiu, že to buď vůbec nefunguje a nebo to šlape perfektně, v obou případech logy SMC i FIREHOLL žádné výrazné změny -  anikde nic neměním, mám to jen puštěné třeba celý den.

Opravdu nevím co dál, DVD UBUNTU jsem stahoval 5 dní v kuse !!! Dříve jsem ho měl za 4 hodinky.
Rychlost internetu je stabilní a málokdy klesá pod 1000 kbit/s UP i DOWN.
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #4 kdy: 27 Listopadu 2006, 10:25:28 »
Zkus vypnout firehol a otestovat bez nej, pokud to bude fungovat stabilne, je problem v nastaveni fireholu. Mam taky SMC Barricade a je fakt dobrej, ani jednou jeste nepadnul, mozna by pomohl novy firmware (pokud pada)
Pokud se ti nechce firmwarovat, vypni veskere logovani, muze padat nadmernym trafikem.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2007, 15:58:40 »
Citace: duckd
Zkus vypnout firehol a otestovat bez nej, pokud to bude fungovat stabilne, je problem v nastaveni fireholu. Mam taky SMC Barricade a je fakt dobrej, ani jednou jeste nepadnul, mozna by pomohl novy firmware (pokud pada)
Pokud se ti nechce firmwarovat, vypni veskere logovani, muze padat nadmernym trafikem.
už to jede, ale je špatně nastavený FIREHOL, mužeš mi sem hodit jak ho máš nastavený ty,
moc dík

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #6 kdy: 08 Ledna 2007, 10:50:13 »
Já to nemám nastavený zatím správně, ale zkus třeba mrknout na:

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4154
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4094
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=5422
http://firehol.sourceforge.net/services.html

Nevím zda to má vůbec smysl, zkoušel jsem projíždět všechny nebezpečné stránky s wares, pecko a cracks ale nic se nestalo. Z Crackam sem zkousel stahnout nejaky ten crack a server mi nepovolil stahovani, docela srandovni hlaska vybehla pri pokusu o stahnuti.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 08 Ledna 2007, 11:42:18 »
ono by se ti snad ani nic stáhnout nemohlo, jelikož většinou podobné věci využívají chyb v systémech Windows...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #8 kdy: 08 Ledna 2007, 11:54:21 »
Citace: jakub.lucky
ono by se ti snad ani nic stáhnout nemohlo, jelikož většinou podobné věci využívají chyb v systémech Windows...
Takže z hlediska bezpečnosti computeru před napadením virů a trojanů a všech potvor jsem chráněn i když nemám nastaveny iptables. Máte někdo zkušenost s napadením vašeho compika?

Bouchám šampáňo, sem se stal členem, jupííí!!!! :)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 08 Ledna 2007, 12:27:14 »
Co se týče napadení Ubuntu, ještě nikdy se mi to nestalo ( ... nikdy neříkej NIKDY ;) ). Mám malou síť kde SMC Barricade je jako router s vlastním firewallem. V Ubuntu firewall vůbec nemám instalován a s iptables jsem nic nedělal.
Co se týče WinXP, tak tam je firewall aktivní a přesto občas dojde k "malým" pokusům o napadení, která jsem vždy včas zachytil dalším softwarem. Tam se dávat pozor musí i když si jeden myslí, že má zabezpečení dostatečné. Tam nikdy není dostatečné
Linux obecně (potažmo MacOSX) jsou v takové defenzivě, že hackerům vůbec nestojí za to se tím zabývat. Ale jakmile se to začne měnit, bude hůř.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #10 kdy: 08 Ledna 2007, 14:50:12 »
cituji z Linux.cz
Na Linuxu není zpravidla nutné používat žádný komplikovaný zabezpečovací nebo antivirový systém.

Linux je sám o sobě velmi dobře zkonstruován a odolává mnoha známým bezpečnostním komplikacím (např. virům). Aktualizace systému jsou dostupné zdarma a včas každému bez rozdílu.

###########################
Linux je bezpečný z několika důvodů
1) Má pevný a neporušitelný systém práv (pokud nejsou viry pod rootem, nemůžou pracovat se systémem)
2) Je dobře napsaný takže nemá tolik bezpečnostních chyb (díky kterým by bylo možné např. obejít rootovské heslo, stáhnou škodlivý software apod.)
3)Pro hackery existuje systém, který je mnohem jednodušší narušit a hrát si s ním, tak proč se snažit dobývat Linux, když se existují miliony nezabezpečených Windows?

Pro zajímavost dodávám 2 seznamy z Wikipedie:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_computer_viruses
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_computer_viruses
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.