Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Plochy na více monitorech  (Přečteno 5905 krát)

Potok

• Návštěvník
Plochy na více monitorech
« kdy: 16 Února 2010, 16:53:33 »
Dobrý den, nikde jsem toto nenašel, tak bych se chtěl zeptat: Jak mohu dát na 2 monitory 2 plochy? resp na prvním monitoru aby byla plocha #1 a na druhém monitoru plocha #2 atd? mám Ubuntu 9.10. Děkuji moc za odpovědi.

hawran.diskuse

• Návštěvník
Re: Plochy na více monitorech
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2010, 17:38:51 »
A přes System -> Preferences -> Display se to nastavit nedá?
(nevím, jak to zní přesně čsky, tak jsem opsal to, co vidím já)

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2010, 17:57:12 »
V panelu videokarty je třeba uvolnit další monitor a tam také zvolit klonování nebo nezávislé dva obrazy.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

hawran.diskuse

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2010, 18:16:29 »
V panelu videokarty je třeba uvolnit další monitor a tam také zvolit klonování nebo nezávislé dva obrazy.
Huh?

Mohu se zeptat, kde najdu panel videokarty?
Stačí mi popsat, klidně i česky, postup, jak se k tomu panelu dostanu ...

Potok

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Února 2010, 18:25:49 »
Huh?

Mohu se zeptat, kde najdu panel videokarty?
Stačí mi popsat, klidně i česky, postup, jak se k tomu panelu dostanu ...

mno myslím že to je v driveru ovladače karty já to mám v " Ostatní" ale nwm jak na to protože to tam píše že to mám spustit jako sudo tu druhou položku nějaký adminský nastavení ale to nwm jak mám spustit resp jakej to je příkaz. (ps mám ATI)

hawran.diskuse

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2010, 09:51:22 »
mno myslím že to je v driveru ovladače karty já to mám v " Ostatní" ale nwm jak na to protože to tam píše že to mám spustit jako sudo tu druhou položku nějaký adminský nastavení ale to nwm jak mám spustit resp jakej to je příkaz. (ps mám ATI)

Takže ještě jednou, abychom v tom měli (mminimálně já) jasno:
Já mám notebook, když jsem instaloval Ubuntu, nebyl připojený žádný externí monitor, tudíž jsem nic neřešil.
Přinesl jsem notebook do práce, dal do dockiny, ke které je připojený velký lcd display, a začal si vymýšlet.
Tak jsem šel (přes mnou dříve) popisovanou cestu do nastavení displaye a tam jsem pěkně viděl dva monitory, mohl jsem si je přeskládat podle potřeby, případně zvolit mirror mód.
Žádné drivery, žádné admin cosi, ...

Ptám se: takto to nefunguje?

Potok

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2010, 16:15:03 »
jako myslíš "Volby -> Display" ?? mno ale já někde potřebuju nastavit aby se plocha #2 zobrazovala na monitoru X.. to jsem právěže v nastavení nenašel, leda duplikace nebo rozšíření obrazovky..

hawran.diskuse

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Února 2010, 16:40:26 »
jako myslíš "Volby -> Display" ?? mno ale já někde potřebuju nastavit aby se plocha #2 zobrazovala na monitoru X.. to jsem právěže v nastavení nenašel, leda duplikace nebo rozšíření obrazovky..

Aha, asi jsem to pochopil až teď:
Máš dvě virtuální plochy (to je to, co se nastavuje tím Workspace Switcherem a je to vidět (většinou) dole v liště) a chceš, aby se každá z těch ploch zobrazovala na jiném monitoru.
Tak to opravdu nevím, zda to je vůbec možné.

Potok

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 17 Února 2010, 17:07:33 »
jop to je přesně ono :-D, a nejde třeba i udělat aby každá plocha byla zvlášť? resp aby na ni byly jíny ikonky a pozadí  atd?

hawran.diskuse

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 17 Února 2010, 19:21:25 »
jop to je přesně ono :-D, a nejde třeba i udělat aby každá plocha byla zvlášť? resp aby na ni byly jíny ikonky a pozadí  atd?

No, nevím, nevím.
Asi bych pátral po možnosti spouštění dvou X-serverů, každý na svém monitoru, ale to teď vážně jen tipuju ...

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #10 kdy: 17 Února 2010, 19:30:06 »
To s dvoma Xkami by bolo riešenie, niekde som o tom čítal, no neviem ako sa to robí. Skus hľadať na nete, určite ten postup nájdeš.
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.