Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde/neumím spustit Ubuntu  (Přečteno 995 krát)

nyfuz

• Návštěvník
Nejde/neumím spustit Ubuntu
« kdy: 17 Února 2010, 02:28:50 »
Dobry den.
Predem se chci omluvit za neodbornost, popř spatny dotaz na spatne místě.
Mam XP, stáhl jsem si ubuntu 9.10 (nebo 9.04) instalaci jsem provedl z XP pomoci wubi.exe.
Po prvním restartu se Ubuntu doinstalovalo. Pri dalsim rr jsem už mel na výber , jaky OS spustit.
Vyberu Ubuntu,  mam na výber z 3 moznosti (Ubuntu,Ubuntu (recovery mode), XP).
Pokud vyberu samotne Ubuntu, objevi se cernobile kulate logo , po chvili zmizne a objevi se pouze cerna obrazovka s psacím podtrzitkem.
Pokud vyberu Ubuntu(recovery mode), probehne nekolik odstavcu textu (zakonceno 2x Done.) a opet podtrzitko.
Treti moznost WinXP hlasí chybu.
Chci Vas pozadat o presny, podrobny a srozumitelny navod, jak to spustit.
JEste jednou se omlouvam, pokud je to hloupy dotaz, nebo patri do jine kategorie. Zkousel jsem hledat reseni asi pul hodiny, ale spuste terminum nerozumim, tak si nejsem jistej nicim.
Dekuji Nyfuz

NoWin

• Host
Re: Nejde/neumím spustit Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2010, 02:57:04 »
XP hlásí chybu... jakou chybu? Napiš sem její znění. Nastartuje vůbec, nebo se při bootu někde zasekne?

Co máš za grafiku? Proběhla instalace Bububuntu korektně? Když tam ten kurzor blikal, počkals dejme tomu minutu, nebo jsi PC hned restartoval?

Zkoušels Recovery mode?

Wubi osobně považuju za zlo, pomocí něj nemůžeš využít naplno všech výhod Ubuntu, proto vřele doporučuju klasickou instalaci.

ufaak

• Závislák
Re: Nejde/neumím spustit Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2010, 07:44:26 »
to ze winxp hlasi chybu je v poradku. mas je totiz na vyber dvakrat, pri tom prvnim vyberu by mely korektne fungovat.
Po vyberu Ubuntu mu dej chvilku cas, je pravda, ze je wubi pomalejsi, tak mu dej cas, nez nabehne.

a jak pise RH, zkus klasickou instalaci, nemas se ceho obavat ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.