Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavenie Acroread plugin pre Firefox  (Přečteno 3601 krát)

Andrej Galbavý

• Návštěvník
Nastavenie Acroread plugin pre Firefox
« kdy: 07 Listopadu 2006, 16:18:40 »
Cavte, neviem ako mam nastavit acroread aby sa mi vo Firefoxe ak pozeram stranku na ktorej je nejaky link na PDF otvoril v okne Firefoxu a nie ako samostatna aplikacia. Mam nainstalovany acroread plugins, ale nefunguje otvaranie v okne Firefoxu, vzdy sa otvori samostatna aplikacia Acrobat Reader a v nom dane PDF. Ak niekto viete ako na to rad privitam pomoc. Thanx.

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2006, 11:49:28 »
Takze som to vyriesil podla nasledovneho postupu:

Stiahnite subor http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/unix/7x/7.0.5/enu/AdobeReader_enu-7.0.5-1.i386.tar.gz
Rozbalte ho, vytvori sa vam zlozka AdobeReader-chodte do danej zlozky-otvorte archiv ILINX.TAR-/Browser/Intelinux/nppdf.so subor skopirujte do : /usr/lib/Adobe/Acrobat7.0/Browser/intellinux/ cim nahradite povodny subor nppdf.so.
Restart Firefox, a vsetko by malo byt OK.
Zdroj: ubuntuforums.org
Cavte

tazi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2006, 00:02:13 »
pro příště jednodušší řešení:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mozilla-acroread

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2006, 11:07:56 »
Citace: tazi

a co myslis ako som si instaloval plugin acroread? lenze to nefungovalo, vid. ubuntuforums.org, kde sa to casto riesilo.

Martin Bajer

• Návštěvník
    • http://fict10n.net/
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2006, 15:18:36 »
Citace: @ndy25
Cavte, neviem ako mam nastavit acroread aby sa mi vo Firefoxe ak pozeram stranku na ktorej je nejaky link na PDF otvoril v okne Firefoxu a nie ako samostatna aplikacia. Mam nainstalovany acroread plugins, ale nefunguje otvaranie v okne Firefoxu, vzdy sa otvori samostatna aplikacia Acrobat Reader a v nom dane PDF. Ak niekto viete ako na to rad privitam pomoc. Thanx.
jakou ma vyhodu otevirat PDFko primo v prohlizeci pred otevrenim do samostatne aplikace. Neptam se ze srandy, opravdu me to zajima :)

Adobe Acrobat Reader je nesvobodny program. Doporucil bych Ti pouzivat spise program Evince, http://www.gnome.org/projects/evince/.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2006, 16:24:18 »
Citace: fict10n
Adobe Acrobat Reader je nesvobodny program. Doporucil bych Ti pouzivat spise program Evince, http://www.gnome.org/projects/evince/.
Nevím co je na něm nesvobodného když je free. Obecný pohled uživatele hovoří jasnou řečí. Toť at jedna. No a at dva je, že jedině tento free Adobe Acrobat Reader nabízí komfort, kterým Evince nedisponuje v tuto chvíli. Alespoň o jiném nevím.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Martin Bajer

• Návštěvník
    • http://fict10n.net/
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2006, 16:57:07 »
Citace: GlidingFLY
Nevím co je na něm nesvobodného když je free. Obecný pohled uživatele hovoří jasnou řečí. Toť at jedna. No a at dva je, že jedině tento free Adobe Acrobat Reader nabízí komfort, kterým Evince nedisponuje v tuto chvíli. Alespoň o jiném nevím.
Adobe Acrobat Reader je closed source freeware, potencialni dira do systemu atd., neni to svobodny software a proto je take dostupny pouze v Multiverse repozitáři.
Nevim co presne Acrobat Reader nabizi za komfortni sluzby resp. v cem je komfortnejsi nez Evince. Evince mi vyhovuje rychlosti, funkcnosti, tiskne, je to nativni GNOME aplikace a samozrejme na 1. miste je to svobodny software. Nikomu nenutim, jen jsem chtel vyjadrit svuj pohled a dat tip na podle me lepsi alternativu :)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 10 Listopadu 2006, 18:40:57 »
O.K. to chápu. No co se týče těch služeb navíc, tak osobně velmi oceňuji možnosti v nastavení při tisku dokumentů. Velmi těchto využívám a pro Acrobat obecně jsou příznačné.
Za druhé jsem si všimnul, že pokud otevírám složité PDF, jako například výstup pro CTP tak v Acrobatu je překreslení defacto okamžité, ovšem u Evince je to běh na dlouhou trať. U normálních PDF souborů to není tolik patrné.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Pavelp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 10 Listopadu 2006, 18:47:07 »
Citace: @ndy25
Citace: tazi

a co myslis ako som si instaloval plugin acroread? lenze to nefungovalo, vid. ubuntuforums.org, kde sa to casto riesilo.
Jeste musite mit acroreader. Ony u tech baliku jsou blbe nastavene zavislosti.

Pro # 7. Programy pouzivane v KDE pro prohlizeni pdf jsou sice svobodne, ale nepouzitelne. Tedy naprd. Ozelim ideje, kdyz budu mit funkcni program.

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 10 Listopadu 2006, 20:21:08 »
Citace: Pavelp
Jeste musite mit acroreader. Ony u tech baliku jsou blbe nastavene zavislosti.
Mal som nainstalovane aj acroread- samostatnu aplikaciu aj acroread-plugin pre mozillu, ale ako som vyssie spominal- na ubuntuforums.org sa to viackrat riesilo, niekomu to funguje, inemu nie. Tak preto som popisal dane riesenie.
jakou ma vyhodu otevirat PDFko primo v prohlizeci pred otevrenim do samostatne aplikace. Neptam se ze srandy, opravdu me to zajima smile
To vies kazdemu vyhovuje nieco ine, a mne vyhovuje ze sa mi PDF-ko otvori v okne browsera. Evince mi nevyhovuje pretoze sa neda dobre implementovat do browseru a ma troska problemy so zlozitejsimi PDF-kami. Tot moj subjektivny laicky nazor.
Cavte

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.