Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stahování videa.  (Přečteno 1307 krát)

dedek48

• Návštěvník
Stahování videa.
« kdy: 19 Února 2010, 16:12:26 »
Dobrý den. Mám čerstvě naintalován UBUNTU 9,10. Jsem začátečník, proto jsem si instalaci neprovaděl sám.  Problém, který neumím vyřešit je, že při vložení originálního DVD do mechaniky se mi na ploše zobrazí symbol DVD a bez problému DVD nosič spouštím. Když vložím do mecahniky DVD, který jsem si nahrál na DVD recorderu, tak se mi ikonka na ploše nezobrazí. Pomoci VLC media plajer pak souboru bez problému přehraju, ale pak nejde mechanika otevřít a musím nejprve PC restartovat. Druhý problém je, že z DVD disku nemůžu soubory stáhnout do počítače. Potřeboval bych si do PC stáhnout videa z dovolených a nevím jak na to. Za radu děkuji předem

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
Re: Stahování videa.
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2010, 17:27:09 »
Takže... riešenie zaseknutej DVD-ROMky je veľmi prosté, stačí odpojiť disk (je to otravné, ale niekedy to je potrebné) napr. pravým kliknutím na ikonku DVDčka (či už na ploche, alebo v "computer:///") a Unmount....

Ad ten druhý problém... Neviem presne čo tým myslíte, či sa nedá DVD otvoriť a skopírovať, alebo... vlastne ani neviem. Na videa z dovolenky by som poradil celkom jednoduchú aplikáciu "dvd::rip", alebo "AcidRip" Obe sú v repozitároch a preto sa dajú inštalovať skrz Centrum Softvéru v "Aplikáciach".
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

dedek48

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2010, 18:23:04 »
Dobrý den. Už jsem vaší zprávu našel. Oba programy jsem nainstaloval a nic se nezměnilo. Prohližeč DVD jsem už nainstalovaný měl. V tom problém není. Problém je v tom, že systém jakoby vůbec DVD nosič nenašel. Video na DVD nosiči bez problému přehraji, ale v žádném adresáři ho nenajdu, abych ho mohl zkopirovat.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2010, 19:39:55 »
Hmm... tak to je zaujímavé... neviem v čom by mohol byť problém.... Keby sa tie "neviditeľné" disky nedali prehrať tak by som si tipol, že ste ich ešte DVD rekordérom neuzavreli... ale takto je to naozaj nepekné. Ale riešenie druhého problému (nemožnosť vysunúť mechaniku) ste vyskúšali? Tam som si takmer istý, že by to malo ísť, odpojiť cez nautila, prinajhoršom cez terminál.

--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 19 Února 2010, 19:51:32 »
Doplním kolegu. Na ploše je ikonka DVDčka. Klikni pravým tl. myši a dej odpojit.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2010, 19:53:18 »
Doplním kolegu. Na ploše je ikonka DVDčka. Klikni pravým tl. myši a dej odpojit.

Áno, to funguje v prípade normálneho DVD, ale ako tu dedek48 povedal, niektoré jeho DVD sa neukazujú na ploche a myslím, že problém s odpojovaním má predovšetkým s týmito...

dedek48

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Února 2010, 20:10:14 »
Reaguji na vaši diskuzi. Do mechaniky jsem dal originál DVD, které by mělo být chráněne proti kopirování a kopirovat  do PC jde. To které by nemělo jit skopirovat skopirovat jde a moje vlastní mnou vypalené DVD skopirovat nejde.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #7 kdy: 19 Února 2010, 20:17:30 »
Naozaj divné... skúšali ste sa spýtať na fórach výrobcu vášho rekordéra?

dedek48

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 19 Února 2010, 20:42:14 »
Je to originální mechanika v notebooku ACER. Zatím mně nenapadlo, že by problém mohl být v mechanice.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #9 kdy: 19 Února 2010, 21:02:27 »
Citace
Když vložím do mecahniky DVD, který jsem si nahrál na DVD recorderu, tak se mi ikonka na ploše nezobrazí.

Ja som myslel, že tie DVD ste napaľovali na nejakom DVD-rekordéry pripojenom k TV, alebo videokamerou... tam bývajú niekedy problémy (sám som dlho maturoval prečo mi napálené DVD nefungujú na PC ani na iných prehrávačoch, kým som neRTFM (neprečítal ten parádny manuál) a nezistil, že po napálení musím ešte uzavrieť DVD do finálnej formy, inak to prehrám iba na tom konkr. prehrávači.) Tu naozaj neviem pomôcť, radil by som googliť, alebo počkať na pomoc niekoho skúsenejšieho ako som ja... To je tak keď lama radí iným... ale zas nejak sa musí začať :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.