Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenShot Xubuntu  (Přečteno 1302 krát)

Jrm

• Návštěvník
OpenShot Xubuntu
« kdy: 20 Února 2010, 14:30:31 »
Zdravim
  Nevite nekdo poradit? ->

Nainstaloval sem si Xubuntu a do neho sem si dal OpenShot ktery vypada jako skvelej programek jenom ze to ma jeden problem a to asi takovej ze mi nejede zvuk a nevim si s tim rady. obraz ide v poradku jenom kdybych vedel to audio rozbehat. Kdyz si pustim VLC nebo jiny prehravac tak mi zvuk slape.

Za rady dekuju :)

zvukovka: realtek ...

lepus furialis

• Host
Re: OpenShot Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2010, 16:00:26 »
Někde tuším něco podobného řešilo (už nevím kde) ... a OpenShot je snad závislák na Pulseaudio kompilovaný s X11.

Máš to nainstalený?

libsdl1.2debian-pulseaudio 

(určitě to najdeš i v Synaptic package manageru)
Možná by to mohlo pomoct.

Jrm

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2010, 19:02:21 »
v synapticu mi to ukazuje ze je to tam nainstalovane.

skousel sem Open SHot i v ubuntu vo virtualboxe tam to sice nejede dobre ale jde tam zvuk. nevis aspon jake baliky souvysi s open Shot?
« Poslední změna: 20 Února 2010, 19:07:34 od Jrm »

lepus furialis

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Února 2010, 20:04:47 »
Jestli máš na mysli Dependecies, tak to zjištíš, když si v Synapticu vyhledáš openshot (předpokládám, že máš third-party repository). Klikneš na něj pravým tlačítkem myši a vybereš "properities". Tam je pak karta Dependencies.

Předpokládám ale, že když jsi openshot nainstaloval, tak máš všechny závislosti splněné - jinak by se asi nenainstalil.

Já ti to moct říct nemůžu, protože to má pro různé verze Ubuntu různé závislosti (jinak se ty balíky jmenují - např. ne ffmpeg, ale pro Jaunty "ffmpeg-openshot", nebo mlt-python a "python-mlt", apod.). Prostě maj v tom nějakej bordel.

Já jsem Openshot chtěl taky zkusit, ale na jejich stránce jsem se dočetl, že to občas blbne právě s ffmpeg, a tak počkám na další verzi, abych si nerozhasil systém.

lepus furialis

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20 Února 2010, 20:11:04 »

Což mě přivádí na myšlenku, že se ti může tlouct např. "ALSA" a "PulseAudio", pokud máš nainstalené obojí.

Nebo nemáš plně nainstalované Pulseaudio a Openshot se na něj odkazuje, i když není nainstalované (to by se ale spíš sekalo).

A nebo využívá jiný package ffmpegu než pro který byl zkompilovaný a neumí ho plně využít ...

Jrm

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Února 2010, 20:24:23 »
No jasneeee tak mi tam chybel naistalovany balik PulseAudio v tom byl ten problem. Ted slape jak ma. Diky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.