Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ASPI - aplikace spouštěná a běžící z DVD  (Přečteno 759 krát)

stil123

• Návštěvník
ASPI - aplikace spouštěná a běžící z DVD
« kdy: 21 Února 2010, 19:29:18 »
Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda-li by jste mi někdo neporadil jak zprovoznit program ASPI pod ubuntu - de facto jde o to, jak spustit aplikací fungující pod windows, jenž se ale spouští a běží z dvd.

Před Carmic coala mi to fungovalo bez problemu a dokonce rychleji a spolehlivěji než ve windows. Problém je, že aplikace nyní při spuštění nenaběhne. Postup spouštění mám tento: po vložení dvd do mechaniky spustím soubor runme.exe s pomocí wine loaderu, naběhne mi autoran kde mám jako jednu z možností ,,spustit" samotný program, ten pak začne nabíhat a aplikace se částečně spustí (naběhne okno, ve kterém by aplikace měla běžet), ale místo plného zprovoznění se aplikace jakoby pořád načítá z dvd (slyším jak se protáčí dvd v mechanice), ale ve výsledku úplně nenaběhne a po pár minutách to musím vypnout, jelikož se nic dál neděje. Neporadil by jste mi prosím někdo, jak tuto aplikaci znovu zprovoznit?

Dokonce jsem se někde dohledal, že by to mělo teoreticky opět fungovat v nejnovější (ale nikoliv stabilní) verzi wine. Ale obávám se trochu toho, že jde o ,,beta" verzi a že bych si mohl udělat nějakou paseku v pc.

Předem děkuji za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.