Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ovladac pre grafiku  (Přečteno 1550 krát)

adin

• Návštěvník
Ovladac pre grafiku
« kdy: 21 Února 2010, 20:48:15 »
Ahojte,
chcel by som vás poprosiť o radu,som začínajúci užívateľ s Ubuntu,ktoré som si nainštaloval,no vyskytol sa mi problém s rozlíšením a systém sa správa presne ako Windows,keď nemá driver na grafickú kartu (sekanie pri rolovaní a pod.).
Pritom sa jedná o staršiu kartu Radeon 7500 64 MB a na internete som našiel,že ovládače pre staršie graf.karty Ubuntu už v sebe má a to bezproblémové.Na iných fórach som našiel nejaké výpisy z konfig.súboru,hádam vám niečo z toho pomôže.

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Driver      "vesa"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
EndSection

Kde teda zohnať a ako nainštalovať ten správny ovládač na túto graf.kartu ? Aplikácia Ovládače hardvéru mi neponúka vôbec nič,všetky polia sú prázdne.
Potom mám ešte jeden dotaz,chcel by som mať úplne naspodku lištu s hodinami,s položkami Systém, Miesta,Aplikácie, no systém automaticky dá túto lištu nad lištu s prepínaním plôch a so spustenými aplikáciami.Najlepšie by asi bolo,keby mi niekto ochotný napísal,čo zadať do terminálu,lebo sám v tom zatiaľ moc nevytvorím :)

Všetkým ďakujem za pomoc i ochotu.

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Ovladac pre grafiku
« Odpověď #1 kdy: 21 Února 2010, 20:51:38 »
Tak hádam, že pri tom Driver nebude vesa, ale radeon. Niekto ti snáď hodí svoj xorg.conf.

Čo sa týka tých vecí na lište...stačí kliknúť pravým na dané miesto a dať "pridať na panel". Tam sa už zobrazí ponuka a stačí si poklikať a poskúšať. Poprípade to odmknúť na vrchnom paneli a len pretiahnuť na spodný.

https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver
« Poslední změna: 21 Února 2010, 20:56:39 od Rixx »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Ovladac pre grafiku
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2010, 09:55:35 »
Určitě v tom xorg.conf zaměň Driver "vesa" za Driver "radeon". Mělo by to potom jít o poznání lépe.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.