Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zapeklite sitovani ve Virtualboxu [vyřešeno]  (Přečteno 865 krát)

JiMill

• Návštěvník
zapeklite sitovani ve Virtualboxu [vyřešeno]
« kdy: 22 Února 2010, 15:44:16 »
Ahojky,
mam VirtualBox (3.1.4) na WXP a dve ruzne instalace jednou Interpid 8.10 a podruhe Xubuntu 9.10.
V Interpidu mi sit jde a v 9.10 ani tuk, pritom je to v jedne instalaci Virtualu se stejnym nastavenim.
Tolik jsem se na 9.10 tesil a ted tohle...
Poradte, kde delam chybu?
Ď.
« Poslední změna: 03 Března 2010, 00:50:51 od kiklhorn »
Prozatim 2x VirtualBox s Ubuntu8.10. Zacal jsem na DOS6 a koncim na hruznych Vistach, dal uz neni u Mrkvosoftu cesty...

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: zapeklite sitovani ve Virtualboxu
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2010, 19:27:03 »
Máte jistě nastaveno DHCP pro příjem adresy, že? Nastavte pevné hodnoty IP.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Února 2010, 12:25:48 »
Zkusil jsem to, ale vysledek zadny. Xubuntu jsem vnutil pevne IP (192.168... i 127....), system to zvladne, ale Virtual si toho nevsima.
ifconfig HW vidi i nastavene IP, ale to je vsechno. VirtualBox neumi nastaveni pevne IP adresy. Zkousel jsem ho prepnout z NAT na sitovy most a podobne, ale vysledek zadny.
Resenim je stahnuti dalsi verze Ubuntu a zkusit ji, jestli se neco nezmenilo. Ale nechapu, proc jedna verze jde a jina ne na stejnem virtualu...

Nyni jsem provedl reinstalaci z X910 na U910. Ping vetsinou funguje, ale to je vse. Nejde ani synoptic. Skoda, ze nejde ani jednoduchy update ze starsich verzi bez preskoku meziverzi. Takto to znamena natahani a postupny update dvou verzi...

Jinak ifconfig ukazuje jine udaje nez jsou nastaveny manualne, ale souhlasi alespon s tim, co je v Netstat (network-tools) na rozdil od network connections...
Zacatecnik v tom slusne tape :-(
« Poslední změna: 23 Února 2010, 14:57:59 od JiMill »
Prozatim 2x VirtualBox s Ubuntu8.10. Zacal jsem na DOS6 a koncim na hruznych Vistach, dal uz neni u Mrkvosoftu cesty...

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Února 2010, 13:23:31 »
Vyreseno, predchozi verze nemely problem s proxy.
Nejnovejsi verze U910 uz s proxy problem ma a tak po nastaveni to jde, jen se to trochu vlece protoze mi funguje jen preklad NAT.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.