Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ping OK, stránky se nezobrazují. [vyřešeno s ?]  (Přečteno 1442 krát)

luisah

• Závislák
Ping OK, stránky se nezobrazují. [vyřešeno s ?]
« kdy: 22 Února 2010, 18:12:51 »
Zdravím,
mám problém s jedním pc s Ubuntu 8.10 resp. i s live cd ubuntu 9.10.

Z ničeho nic, žádná aktualizace, žádný výpadek proudu prostě nic zvláštního. Při pokusu o spuštění web prohlížeče se prakticky nezobrazí žádné stránky. Má tendeci zobrazit google, či seznam, ale nezobrazí se komplet. Jinak je to nula.

Pokud se pokusím o ping v nástroji, který je v ubuntu na google.com či seznam.cz ping projde jednou až čtyřikrát z pěti pokusů. Pokud zkusím ping či wget na google přes terminál vše vypadá ok. Odezva cca 40ms, celkem stabilně.

Připojuju tento pc přes rooter D-link dsl 584t, který jsem restartoval a projistotu vyzkoušel i port, na který jede dané pc přehodit na můj a u mého je vše OK. Jedu přes DHCP, net od O2, kabel.

Je možná chyba někde ve spojení, nebo spíše to vypadá na síťovku?
« Poslední změna: 22 Února 2010, 22:23:56 od luisah »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Ping OK, stránky se nezobrazují.
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2010, 18:36:43 »
Tohle pozoruji u sebe tak cca půl roku a řeším to nastavením DNS poskytovatele místo DNS mého routru a dále přepíši
v souboru /etc/resolv.conf hodnotu pro DNS . Je to typicky ve verzi Ubu 9.10 a 10.04-. Starší verze mi to nedělala a mohl jsem používat DHCP jak libo. Takže zkuste v NetworManageru nastavit DHCP s ruční volbou DNS a napsat tam svého poskytovatele.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

luisah

• Závislák
Re: Ping OK, stránky se nezobrazují.
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2010, 22:21:49 »
Tohle pozoruji u sebe tak cca půl roku a řeším to nastavením DNS poskytovatele místo DNS mého routru a dále přepíši
v souboru /etc/resolv.conf hodnotu pro DNS . Je to typicky ve verzi Ubu 9.10 a 10.04-. Starší verze mi to nedělala a mohl jsem používat DHCP jak libo. Takže zkuste v NetworManageru nastavit DHCP s ruční volbou DNS a napsat tam svého poskytovatele.
Tak nakonec vyřešeno "samovolně" :)

I s úpravou dns jsem si hrál, upravoval dhclient.conf, instaloval wicd, místo nm, nainstaloval 9.10 místo 8.10 atd. atd. a nakonec zřejmě problém buď na straně poskytovatele a nebo jsem nějak poprvé blbě resetoval router. Prostě se to najednou samo rozjelo. Každopádně díky ladorazan za snahu.  ;)
« Poslední změna: 22 Února 2010, 22:23:24 od luisah »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.