Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Účetnictví pod Ubuntu 6.06.1  (Přečteno 15099 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Účetnictví pod Ubuntu 6.06.1
« kdy: 07 Listopadu 2006, 22:41:16 »
Zdravím,
Marně se snažím instalovat účetnictví. Instaloval jsem přes Synaptic GnuCash, SQL-Ledger,HoneyCalc, bohužel marně. V nabídce Aplikace/Kancelář se mi žádná aplikace neobjevila, ani po restartu systému. Pokoušel jsem se stáhnout ze stránek http://www.linuxsoft.cz/sw_list.php?offset=15&id_kategory=32 nebo http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=1994 výše zmiňované i jiné, ale pokud jsem nějaký stáhl a instaloval, házelo to error nebo nesplněné závyslosti. Dodal jsem i knihovny a další zavyslosti, ale účetnictví nikde jen errory a nesplněné další závyslosti.
Můžete mi pls poradit, jaký soft pro komlpletní účtování firmy pod Ubuntu?
Už si opravdu nevím rady a rád bych pro drahou polovičku kvalitní účetnictví stáhl a nainstaloval.

Maky

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2006, 22:50:56 »
To, ze se po nainstalovani GnuCash, SQL-Ledger,HoneyCalc neobjevila ikonka v nabidce neznamena, ze se to nenainstalovalo.

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #2 kdy: 07 Listopadu 2006, 23:24:33 »
a co linkonto ? :-)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2006, 02:30:28 »
vsechny aplikace netvori ikonky v menu. ale jejich prikaz pro spusteni bude podobny jejich nazvu, takze zkus napsat do terminalu treba "gnu" nebo "honey" a 2x zmackni TAB, vypise se ti seznam prikazu zacinajicich na dane slovo. potom uz budes vedet, jakym prikazem dany program spustit.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2006, 17:38:15 »
Viktory Rippere, opravdu to funguje. Vše jsem udělal, jak jsi říkal. Mám nainstalovaný gnucash (bohužel v angličtině), ale potřebuji vytvořit zástupce na ploše.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2006, 18:57:37 »
Podařilo se mi nainstalovat HoneyCalc, tej je česky. Jenže po spuštění HoneyCalc.setup gnome hlásí není zapnut SQL servr, Nejste připojen k síti.
Když přes synaptic instaluji SQL server, hlásí to, že jsou nesplněné závislosti a aplikace nebude instalována. Dám OK a skočí hláška:

Ve Vašem systému se objevil následující problém:
E: bacula-director-mysql: podproces post-installation script vrátil chybový status 1
E: bacula-server: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované

Nevíte co stím?

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2006, 23:17:03 »
No pro instalaci použij jejich dobře napsaného gui průvodce
A nemáš mít nainstalován MySQL server ale PostgreSQL. Já to podle toho rozchodil za 5min.
Aj dont spíík ííngliš :)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2006, 06:25:49 »
Beetljuice:
Tak to jsem udělal. Instalace proběhla v pořádku. Po zapnutí, my to hlásí, že SQL serv je nainstalován a další věci(jsem v práci, nepamatuji se). No a když chci s HoneyCalc pracovat, vypíše to, že ten servr není nainstalovaný i ten PostgreSQL a myslím ještě něco. Pak naskočí
uvítání, souhlas s jejich licenci a vytvoření klienta. Těch jsem vytvořil, přesto nemohu s HoneyCalc pracovat. Hlásí to, že nemám klienty a nejsem připojen k servru.
Tak nevím, co mám s tím dělat. Pošlu ti i otisky obrazovky, jestli budeš chtím mi s tím pomoct.

seastorm

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Března 2007, 23:11:04 »
Ahoj všem,
chtěl bych přidat svou zkušenost s instalací START verze HoneyCalcu

stáhl jsem balíček, rozbalil ho a spustil, zadal heslo roota, objevila se hláška:

v menu KDE-SU
Command '/tmp/HC.temp/installer 'STATIC' 'FEDORA4' '2.5-2D'' not found.
i po ignoraci - ignore se mi program nerozběhl

mám ubuntu 6.10 Edgy Eft a nevím jak balíček rozběhat nevíte čím by to mohlo být?
Není onen balíček na webu jen pro Fedoru?

gui
http://www.honeycalc.com/phpwcms/honeycalc/HoneyCalc-Dokumentace/HC-GUIinstall.html

web
http://www.honeycalc.com/phpwcms/index.php?id=6,10,0,0,1,0

budu moc rád za jakoukoli pomoc, díky
 Honza

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #9 kdy: 07 Března 2007, 17:23:12 »
Je ten HoneyCalc vůbec lokalizovaný pro českou byrokracii?
já mam zato, že každá země má svoje vlastní trochu odlišné zákony atd a pro ČR nic pod linux není... jen to linkolto, které je emulované přes dosemu a k tomu všemu to je podvojné účetnictví..

Neo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 08 Března 2007, 13:27:55 »
V Kubuntu se mi HoneyCalc podařilo v pohodě nainstalovat ale ikonka není v menu kacelář, ale ve ztráty a nálezy - jen to podvojné účetnictví mi dělá problémy, ale to je z jiného soudku.
Ubuntu 17.04.

drc

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 16 Června 2007, 00:02:33 »
Uplne to sem nepatri, ale potrebuju si vylit srdce:
- hledam ucetnictvi (GPL) a podle meho pruzkumu zadne pouzitelne neexistuje
- ano, kazdy stat ma vlastni regule a proto jsou "mezinarodni projekty" na pytel
- v CR (pokud nejste obcanske sdruzeni, cirkevni pravnicka osoba a nebo honebni spolecenstvo a to je jenom za urcitych podminek) existuje jenom "ucetnictvi" -> rozumej "podvojne ucetnictvi" jednoduche ucetnictvi neexistuje a tento stav plati uz par let :-) (vyse zminene organizace maji do konce roku 2007 vyjimku)

Vsem, kteri sem jako ja zabloudi, drzim palce v hledani a zkouseni :-/

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 16 Června 2007, 08:10:15 »
No mne by napriklad az tak nevadilo ze by nebolo pod GPL, pretoze uctovnictvo treba udrziavat, sledovat zakony a tak, ale vadi mi to, ze softwarove firmy sa tak naviazali na produky MS, ze proste ziadne uctovnictvo pod linuxom nejde. Teda, skusal som zatial len dve, pretoze na tie mam licenciu a to Alfa od KROSu a Pohoda od Stormware.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 08 Srpna 2007, 11:13:11 »
Neskusal niekto uctovnictvo od MRP?
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #14 kdy: 08 Srpna 2007, 11:17:46 »
Docela zajimave programi pro nejake ucetnictvi, ci domaci kontrolu financi najdete na getdeb.net
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 08 Srpna 2007, 11:20:25 »
Bohuzial, aktualne POTREBUJEM zistit, ci sa da spojazdnit MRP pod ubuntu. Pretoze na PC kde bezi je freedos, ale potrebujem ten PC pripojit k sieti, aby sa mohli udaje automaticky zalohovat. A win tam nehcem dat. A ani sietovat cez freedos.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.