Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s wifi Intel PRO/Wireless 3945ABG  (Přečteno 2162 krát)

Ithilien

• Návštěvník
Problém s wifi Intel PRO/Wireless 3945ABG
« kdy: 23 Února 2010, 17:46:27 »
Zdravím, mám Kubuntu verze 9.10 a wifi kartu Intel PRO/Wireless 3945ABG. Jsem v kubuntu nový ale něco přes půl roku jsem už dělal v Mandrivě 2009.1 Spring a poté v MDV 2010. Můj problém spočívá v tom, že moje wifi karta vidí dostupné sítě ale když dám připojit, tak se zobrazí stav Activation a po najetí na ikonu sítě ke které se připojuji mi vyjede bublina s údaji:

Type:                    Wi-Fi
Interface:              wlan0
Hardware address: MAC_adresa
Driver:                 iwl3945
Status:                 preparing to connect
IP address:
Name servers:
Domains:

V průběhu připojování se mě asi ještě dvakrát zobrazí okno s potvrzením hesla a po najetí na ikonku sítí se mi zobrazí Waiting for authorization. Když to heslo odklepnu tak mi bublina po najetí na síťovou ikonu hlásí Configuring interface a Obtaining network address. Když jsem se podíval do adresáře /lib/firmware tak jsem tam ovladače pro svou síťovou kartu našel(iwlwifi-3945-1.uncode;iwlwifi-3945-2.uncode). V mandrivě po nahrátí těchto ovladačů do toho adresáře wifi fungovala. Neví někdo proč moje wifi není schopná získat automatickou IP?
Díky

aloisam

• Host
Re: Problém s wifi Intel PRO/Wireless 3945ABG
« Odpověď #1 kdy: 23 Února 2010, 20:08:00 »
Já bych měl mít tu stejnou kartu a funguje mně out of the box. Normálně přes NetworkManagera, ale na ten už jsem četl pár stížností a většinou i doporučení vyměnit ho za wicd. Nevím, co má v základu Kubuntu za správce, ale možná bych teda zkusil změnu. ;)

Ithilien

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Února 2010, 20:49:39 »
Tak se tu vyskytl další problém. Přehodil sem NetworkManagera na Wicd v nastavení systému --> záložka pokročilé --> položka hardware. tam sem Wicd posunul nad NetworkManagera, odhlásil jsem se a zase přihlásil. NetworkManager mi hlásí že je vyřazený ale netuším jak mám ovládat wifi přes Wicd. Zkoušel jsem to hledat přes Alt+F2 a zadal jsem wicd ale nic. Věděl bys jak dál? :)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2010, 20:58:23 »
co je to za síť? WEP? WPA? normální?

zkus se připojit přes konzoli:

Kód: [Vybrat]
iwconfig wlan0 mode Managed za wlan0 když tak dosaď něco jiného
iwconfig wlan0 essid JMENOSITE
dhcpcd wlan0
normálně by to mělo jít.

Pokud jde o Wicd, v nastavení systému ho přidej do programů spoutšěných do startu. Pokud vím, tak má 2 vrstvy - jednu co běží jako daemon a jednu jako klient. zkus ho pustit přes konzoli (prostě do ní zadej wicd - btw, nainstaloval jsi ho?) případně se někde mrkni, kde se v ubuntu spouští daemony a daemon wicd spusť.,
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

Ithilien

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Února 2010, 13:23:31 »
Síť, ke které se potřebuju připojovat má šifrování WEP(internát), WPA2 - enterprise(škola), WPA2 - personal(doma). Při použití příkazu

iwconfig wlan0 mode Managed (wlan0 je moje wifi) mi systém vyhodil následující hlášku

pavel@pavel-laptop:~$ iwconfig wlan0 mode Managed
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
    SET failed on device wlan0 ; Operation not permitted.

Pak jsem zkoušel Wicd. Zjistil jsem že ho nemám nainstalovaný, tak jsem se připojil kabelem a stáhl balíček. Přepnul jsem v nastavení z Network Manageru na Wicd a odhlásil jsem se. Po přihlášení se mi Wicd spustil sám, nastavil jsem typ šifrování a už. jméno a heslo pro přihlášení do sítě. Všechno naběhlo bez problémů a okamžitě. Network manager sice vypadá graficky trochu líp :) ale tohle funguje, funkce vytvořit síť ad-hoc tu taky je a navíc vytoužené tlačítko refresh které opravdu funguje(v Network manageru chybělo a v Mandrivě mě přišlo spíš jen pro efekt. Klikal jsem a nic, tady kliknu a je vidět scanování sítí. Díky moc :)
PS: jen ještě zjistit jak se uzamyká téma :)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #5 kdy: 24 Února 2010, 17:07:52 »
zkuste to všechno zadat ještě jednou a před příkazy dát sudo :-)

EDIT: Aha .-)

kdyžtak můžete s další verzí ubunt zkusit nový network manager, třeba to půjde bez problémů, Wicd do KDE moc nezapadá :-)
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.