Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přeházené ikonky  (Přečteno 3128 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Přeházené ikonky
« kdy: 08 Listopadu 2006, 14:44:27 »
http://www.dobyvatel.cz/Obrazovka.png
Když se podívaáte na tento obrázek, tak si můžete všimnout, že hlasitost, kalendář a exit mam nalevo od spuštěných programů a dole mam koš také nalevo od seznamu pracovních ploch. Vadí mi to a chtěl bych to prohodit. nějakým záhadným způsobem se mi to stalo a zpět nevím jak. Přetahování myší nefunguje. V nastavení jsem nic nenašel. Děkuji za odpověďi
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Přeházené ikonky
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2006, 15:02:24 »
Jo tak se občas stává. Je potřeba to odstranit z panelu co je špatně, a pak to znovu přidat a posunout tam kde to chci mít. Někdy pomůže dát v terminálu:

killall gnome-panel

Tím se panel restartne.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Přeházené ikonky
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2006, 15:08:50 »
ikonky se daji jednoduse posunovat pomoci prostredniho tlacitka mysi, neni nutne nic restartovat ani zabijet. nektere ikonky nebo cele kusy panelu muzou mit nastavene "zamknuti", aby neslo s nimi pohybovat, potom staci na ne kliknout pravym tlacitkem a odeznacit "zamknout do panelu"
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Přeházené ikonky
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2006, 16:16:23 »
Omylem jsem si smazal ikonu Gaimu, která pouze zobrazovala celý program, nebo ho skrývala. Nevíte jak takovou ikonu opět přidat? V nápovědě o Gaime nic nebylo.
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Přeházené ikonky
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2006, 16:46:54 »
Spusti gaim-nastroje-nastavenia-rozsirenia a tam odfajkni- ikona v oblasti upozorneni.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Přeházené ikonky
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2006, 19:44:29 »
Tak to mi bohužel nefunguje. Zkoušel jsem nainstalovat novou verzi ale pořád nic... :(

radin

• Host
Přeházené ikonky
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2006, 20:54:19 »
Bohuzel, ani mne to nefunguje a pritom jsem nic nesmazal. At delam co delam, misto "ikonofikace" se mi Gaim vzdy zavre. Je to znacne neprijemne, casto na to zapomenu a pak marne cekam na odpovedi :-(

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Přeházené ikonky
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2006, 00:23:41 »
Bude to nejspíše proto, že nemáte na panelu "oznamovací oblast". Pravým klikancem na panelu - Přidat na panel...
» Linux Mint on mini-ITX boards «

radin

• Host
Přeházené ikonky
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2006, 21:08:29 »
Ups! A je tam. A ja se porad divil, ze mi to nehlasi zadne aktualizace a musim to spoustet rucne! Diky moc.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Přeházené ikonky
« Odpověď #9 kdy: 17 Června 2007, 18:09:10 »
Mně se toto stává vždy, když spustím Warcrafta 3 FT přes Wine. On totiž běží v rozlišení 1024x768 a moje gnome rozlišení je 1280x800.
Pokaždé, když hru opustím, tak mám spřeházený gnome panel a je krajně otravné ty ikonky po jedné skládat na svá místa.

Ta pozice jednotlivých ikonek musí být uložena v nějakém souboru? Nevíte, v kterém? Mohl bych potom udělat skriptík, který by mi po každém spuštění W3 obnovil ten soubor ze zálohy.

Nebo neznáte někdo nějaké jednodušší řešení? Děkuji!!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.